Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρωτοχρονιά στη «σκιά» της Όμικρον-Μέχρι τις 6 το απόγευμα θα είναι ανοικτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη «σκιά» της παραλλαγής Όμικρον, της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων και στην Αχαΐα και των νέων μέτρων οι Πατρινοί αποχαιρετούν το 2021.

Τελευταία ημέρα του χρόνου σήμερα και η αγορά περιμένει τους καταναλωτές για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, αναμένοντας μία μικρή «ανάσα», καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα της εορταστικής περιόδου, ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε «καθίζηση».

Χθες το κέντρο της πόλης «πλημμύρισε» από κόσμο, ωστόσο οι περισσότεροι έκαναν βόλτα κι όχι αγορές. Άλλωστε σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα εμπορικά καταστήματα της Πάτρας θα υποδεχτούν τους καταναλωτές με τις χειμερινές εκπτώσεις.

Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν σήμερα από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ στις 8 θα κλείσουν τα σούπερ μάρκετ και στη 1 το μεσημέρι οι τράπεζες.

Η αγορά θα επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου για να κλείσει και πάλι ανήμερα των Θεοφανίων, την ερχόμενη Πέμπτη.

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 2 ΤΑ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

Πάντως από χθες τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα που ελήφθησαν με φόντο την εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων.

Αναφορικά με τη διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το βράδυ, μόνο για καθήμενους, σε τραπέζια έξι ατόμων, χωρίς όρθιους και χωρίς μουσική. Εξαίρεση η σημερινή ημέρα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς που τα καταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις δύο το πρωί αλλά με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Αναφορικά με τα γήπεδα η πληρότητα να πέσει στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

Επίσης, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση.

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement