Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνάντηση προσκόπων στον Μητροπολίτη Πατρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο επισκέφτηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τρεις νέοι 18χρονοι Πατρινοί Πρόσκοποι Έθνους.

Η αντιπροσωπεία των Προσκόπων της Δυτικής Πελοποννήσου αποτελούνταν από τους: Κωνσταντίνο Δρακόπουλο, Βιργινία Βουτσινά, Γεώργιο Καραγιάννη, Αναστασία Κασομούλη.

Η ονομασία κάθε Ανιχνευτή/Ανιχνεύτριας(έφηβοι πρόσκοποι ηλικίας 15-17 ετών) σε Πρόσκοπο Έθνους, αποτελεί την κορύφωση της Προσκοπικής πορείας τους και σηματοδοτεί ταυτόχρονα τη μετάβαση ενός/μιας εφήβου από την ηλικία της ξέγνοιαστης διασκέδασης στη φάση των μεγάλων αποφάσεων για το μέλλον και της ανάληψης ευθυνών ζωής. Κάθε νέος/νέα που θα ονομαστεί Πρόσκοπος Έθνους έχει αποδείξει στην πράξη ότι έχει αναπτύξει γνώσεις, ικανότητες και συμπεριφορές που θα του επιτρέψουν να ξεχωρίσει ως πολύτιμη μονάδα στην κοινωνία του αύριο. Η απονομή της διάκρισης αυτής πραγματοποιείται από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Μητροπολίτης κατά την συνάντηση συνεχάρη τους νέους Προσκόπους Έθνους, συζήτησε μαζί τους και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και ένα ευλογημένο νέο έτος.


Ροή ειδήσεων

Advertisement