Connect with us

Μαγειρική

Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό

800γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο, σε λεπτές φέτες 1 εκ.

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

500γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

100ml λευκό ξηρό κρασί

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

2 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν

600ml ζωμό κρέατος σπιτικό ή έτοιμο

150ml κρέμα γάλακτος

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά. Βάζετε λίγες φέτες κρέατος σε μονή στρώση και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε την πρώτη δόση και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να σοτάρετε όλα τα φιλετάκια. Τα βγάζετε σε ένα σκεύος και τα διατηρείτε ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τον πελτέ και τη μουστάρδα. Επαναφέρετε το κρέας στο τηγάνι και μετά από 2 λεπτά προσθέτετε τον ζωμό κρέατος. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε απαλά το μοσχαράκι και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως με πουρέ πατάτας με μοσχοκάρυδο αν θέλετε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement