Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Πρωτοχρονιά με θέατρο-Παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους στις θεατρικές σκηνές της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Καρυοθραύστη», ενός από τα πιο διάσημα μπαλέτα, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, που αποτελεί την πρώτη παραγωγή του νεοσύστατου Μπαλέτου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, υπό την καλλιτεχνική Διεύθυνση του Λουκά Θάνου.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο αυτοκρατορικό θέατρο Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης στις 18 Δεκεμβρίου 1892, σε χορογραφία του Λεφ Ιβάνοφ, λιμπρέτο του Μαριούς Πετιπά και μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι. Η υπόθεση του μπαλέτου βασίζεται στο διήγημα του Ε.Τ.Α. Χόφμαν «Ο καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικιών», το οποίο διασκεύασε ο συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς.
Λιμπρέτο-Χορογραφία: Γιάννης Αντωνίου.
Βοηθός χορογράφου: Όλγα Θάνου.
Φωτογράφιση παράστασης: Νίκος Ψαθογιαννάκης.
Χορεύουν: Εμμανουέλα Αλεξανδρινάκη, Αγγελική Αναργύρου, Μαρία Καμπανού, Ανναθαλία Καράμπελα, Χριστιάνα Κατσιμπράκη, Μαρία Κίκινα, Ιωάννα Λουπέτη, Νόνη Μπούφη, Errik Nour, Αγγελική Πετράκη, Αλεξία Τσουρεκά, Άννα Φυτιλά, Ορφέας Χατζησπύρου.
Η παράσταση θα ανέβει σήμερα  στις 19:00, την Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 12:00 και στις 19:00, την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου στις 19:00, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου στις 19:00, το Σάββατο 8 Ιανουαρίου στις 19:00 και την Κυριακή 9 Ιανουαρίου στις 12:00 και στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» με την υποστήριξη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η παράσταση είναι αμιγής. Ταμείο θεάτρου: τηλ. 2610 273613.
«Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΠΑΝΟΠΛΙΑ»
Το μυθιστόρημα, γραμμένο σαν παραμύθι με τίτλο «Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία» ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου «Όροφως» και το Σαββατοκύριακο 1η και 2 Ιανουαρίου στις 5.30 μ.μ. Θέμα του, το ταξίδι ενός Ιππότη, καλού και ευγενικού μα πάνω απ’ όλα στοργικού, που εξελίσσεται σε μια διαδικασία αυτογνωσίας και συμφιλίωσης με τον εαυτό, αλλά και υπενθύμισης ενός βασικού κανόνα της ζωής, να ακούς και να αισθάνεσαι τον εαυτό σου και τους γύρω σου!
Μια παιδική παράσταση με στοιχεία όπερας απευθύνεται σε μικρούς, αλλά και μεγάλους θεατές. Βασικά συστατικά της είναι το χιούμορ, η φαντασία, το παιχνίδι, η μουσική, ο χορός, το κέφι και τα διαδραστικά σκηνικά, που μεταφέρουν τους θεατές σε έναν παραμυθένιο κόσμο!
Σκηνοθεσία: Ελένη Καραμούζη Διασκευή: Νάνσυ Χριστοπούλου.
Σκηνογραφία-Κοστούμια: Πάρης Λαλιώτης, Κινησιολογία: Παναγιώτα Δερβίση.
Ηθοποιοί: Γεωργία Αντωνοπούλου, Έφη Κεραμίδα, Μαριέττα Σαρρή.
Πρωτότυπη μουσική: Άρης Βασιλείου, Συγγραφέας: Robert Fischer, Μετάφραση: Κυριακίδης Αχιλλέας, Εκδόσεις: Όπερα, Παραγωγή: Θέατρο «Όροφως».
«ΕΡΩΣ ΜΟΝΟΠΤΕΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΣ»
Η παράσταση «Έρως μονόπτερος ο πλάνης» ανεβαίνει στο «Επίκεντρο +» στις 2 και 3 Ιανουαρίου, στις 20.00.
Ο Έρωτας δεν είναι αυτό που ήταν. Οι άνθρωποι έπαψαν να ερωτεύονται. Φοβούνται και αποφεύγουν ο ένας τον άλλον. Ο έρωτας έμεινε άνεργος και δεν δικαιούται επίδομα! Κυνηγημένος και απογοητευμένος από το ανθρώπινο είδος συναντά το κοινό και αποφασίζει να επαναδιαπραγματευτεί τη σχέση του με τους ανθρώπους, να αποκαταστήσει τα κακώς κείμενα, να άρει κάθε παρεξήγηση σχετικά με την αληθινή του φύση και να αποκαλύψει τα συστατικά της τέχνης του.
Η Μάρια Φλωράτου ως κομπέρ υποδέχεται το κοινό και κατασκευάζει μια ανάλαφρη και διασκεδαστική παράσταση με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Έρωτα. Τραγούδια και κείμενα για τον έρωτα από την Σαπφώ μέχρι τον Γκαίτε συνθέτουν ένα θεατρικό παλίμψηστο για την κοσμική δύναμη που συγκλονίζει το σώμα και αφήνει το θερμό αποτύπωμά της στα πιο βαθιά κομμάτια της ψυχής.
Προπώλησης στο Viva.grhttps://www.viva.gr/tickets/theater/eros-monopteros-o-planis/
Τιμές εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος/μειωμένο 10€ (Φοιτητικό, ανέργων και ΑμεΑ)
Πληροφορίες στο τηλ. 2610 46 10 50.


Ροή ειδήσεων

Advertisement