Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: 2.442 νέες μολύνσεις το τριήμερο-Το αδιαχώρητο στα Επείγοντα του ΠΓΝΠ 

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ποδαρικό με… κόκκινο συναγερμό στην Αχαΐα καθώς η αύξηση των νέων μολύνσεων είναι εκθετική με τα ρεκόρ να σπάνε το ένα το άλλο. Στο τριήμερο της Πρωτοχρονιάς εντοπίστηκαν συνολικά 2.442 νέα κρούσματα.

Αθρόα ήταν και η συρροή κρουσμάτων στα Επείγοντα των Νοσοκομείων της Πάτρας, στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, με την παραλλαγή «Όμικρον» να μας «χορεύει»…

Παραμονή Πρωτοχρονιάς ο νομός μας έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το φράγμα των 1.000 νέων κρουσμάτων σ’ ένα μόλις 24ωρο, ενώ με 808 μολύνσεις έκανε ποδαρικό το 2022.
Χθες από τον ΕΟΔΥ στην Αχαΐα καταμετρήθηκαν 579 νέα κρούσματα (17,633 νέες μολύνσεις πανελλαδικά, αριθμός μικρότερος καθώς το Σάββατο 1 Ιανουαρίου ήταν αργία και τα διαγνωστικέ κέντρα υπολειτουργούσαν όπως και χθες), ενώ εκτιμάται πως τις επόμενες ημέρες θα έρθει μεγάλη εκτόξευση.
Η ασφυκτική πίεση που προκαλεί η πανδημία και η μετάλλαξη «Όμικρον» στην περιοχή μας μεταφράστηκε και από τις αυξημένες προσελεύσεις των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα νοσοκομεία. Οι αριθμοί καταδεικνύουν το έντονο αποτύπωμα της πανδημίας στην κοινότητα.
Εβδομήντα εννέα συμπολίτες μας που βρέθηκαν θετικοί στον ιό έκαναν αλλαγή… χρόνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου στο ΠΓΝΠ που εφημέρευε προσήλθαν 79 επιβεβαιωμένα περιστατικά προς εξέταση και τα 17 εξ αυτών κρίθηκαν ότι χρειάζονται εισαγωγή.εισήχθησαν στο Νοσοκομείο.
Η προσέλευση στις εισαγωγές συνεχίστηκε και το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής, όπου προσήλθαν 119 επιβεβαιωμένα κρούσματα και έγιναν 7 νέες εισαγωγές.
Αυξημένη πίεση και χθες στην εφημερία του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», μεγάλη ήταν η προσέλευση πολιτών για να υποβληθούν σε rapid ή μοριακό τεστ.
O διοικητής της 6ης ΥΠΕ επισημαίνει ότι «είμαστε σε ετοιμότητα
138 AΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ COVID ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Ανοδική τάση καταγράφουν οι νοσηλείες περιστατικών Covid στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, όπου έφθασαν χθες συνολικά τις 138.
Ειδικότερα, στο ΠΓΝΠ χθες νοσηλεύονταν 72 ασθενείς στις Κλινικές Covid, δύο μικροί ασθενείς στην Παιδιατρική Κλινική και 9 στην ΜΕΘ Covid, ενώ στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» 47 ασθενείς στην Κλινική Covid και 8 ασθενείς στην ΜΕΘ Covid.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ: 258 ΤΕΣΤ ΜΕ 62 ΘΕΤΙΚΑ
Αριθμός – ρεκόρ των θετικών τεστ καταγράφηκε χθες από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου σε σύνολο 258 δειγμάτων βρέθηκαν 62 θετικά!
Με ενδιαφέρον, πάντως, αναμένονται τα αποτελέσματα των υπόπτων δειγμάτων που έχουν σταλεί στα εργαστήρια προκειμένου να γνωρίζουμε στην περιοχή μας σε τί ποσοστό κυμαίνεται η μετάλλαξη «Όμικρον».

Ροή ειδήσεων

Advertisement