Connect with us

Πολιτισμός

H Αχαΐα στην Επανάσταση του ‘21

Published

on

O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, με αφορμή τη διοργάνωση της σημαντικής έκθεσης «Η Αχαΐα στην επανάσταση του ’21-Διήγηση συμβάντων μέσα από τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών», η οποία είναι ενταγμένη στην ενότητα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του ’21 και φιλοξενείται έως και τις 31 Ιανουαρίου 2022 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών, στην οδό Μαιζώνος και Φιλοποίμενος, προχώρησε στην παραγωγή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού (video).

To υλικό είναι προσβάσιμο από όλους όσους επιθυμούν να πάρουν μία γεύση από τα εκθέματα και το χώρο της έκθεσης στην Δημοτική Πινακοθήκη. Είναι αναρτημένο στο κανάλι του Πολιτιστικού Οργανισμού στο youtube, στη διεύθυνση https://youtu.be/2O5P-JqAw50, στο site του Οργανισμού patrasculture.gr, στην αντίστοιχη σελίδα του στο facebook, στις αντίστοιχες σελίδες του Δήμου της Πάτρας και των Νομικών του Προσώπων.
Η έκθεση περιλαμβάνει «Θησαυρούς» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης οι οποίοι σχετίζονται με τα τεκταινόμενα στην Αχαΐα κατά τη διάρκεια της Ελληνικής επανάστασης του 1821. Την απαρτίζουν πίνακες ζωγραφικής, πορτραίτα αγωνιστών, γκραβούρες και αρχειακό υλικό, από τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο καθώς και βιβλία (λευκώματα, απομνημονεύματα αγωνιστών), τα οποία αφορούν κυρίως στην τοπική εκδοτική παραγωγή.
Στην έκθεση φιλοξενούνται και τρία έγγραφα, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από τα Γενικά Αρχεία του κράτους, εκ των οποίων τα δύο από το παράρτημα της Πάτρας.
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο 10:00 – 15:00 | Τρίτη και Παρασκευή: 18:00 – 21:00.

Ροή ειδήσεων

Advertisement