Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Διεθνή

Flurona – Πρώτο κρούσμα στην Κροατία

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Κροατία γίνεται η δεύτερη χώρα μετά το Ισραήλ που επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα Flurona. Όπως ανέφερε η επικεφαλής της Υπηρεσίας Κλινικής Μικροβιολογίας Jasmina Vraneš ένα άτομο μολύνθηκε από κοροναϊό και γρίπη ταυτόχρονα.

Το πρώτο κρούσμα Flurona καταγράφηκε στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας «Dr Andrija Štampar» στο Ζάγκρεμπ. Σε αυτό το ίδρυμα, είπε, καταγράφηκαν χθες περίπου το 50% των θετικών για τον COVID 19, το οποίο, όπως είπε, είναι πολύ περισσότερο από ό,τι πριν από επτά ημέρες, όταν υπήρχαν 30% θετικών δειγμάτων.

Η Jasmina Vraneš είπε ότι είναι σπάνιο κάποιος να κολλήσει τρεις φορές τον κοροναϊό, αλλά ότι υπάρχουν και εκείνοι που έχουν μολυνθεί δύο φορές, παρόλο που έχουν εμβολιαστεί. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση με την παραλλαγή Όμικρον, που εξαπλώνεται πιο εύκολα, παρακολουθείται και η επώαση είναι μικρότερη από πέντε έως επτά ημέρες, ανέφερε το κροατικό πρακτορείο Hina.

Πολλές περιπτώσεις
Όπως είχε αναφέρει σχετικά ο Ηλίας Μόσιαλος, δεν πρόκειται για νέο ιό αλλά για ταυτόχρονες λοιμώξεις από τον κοροναϊό και τον ιό της γρίπης. Συνέβη σε έγκυο στο Ισραήλ αλλά είναι πιθανό να έχουμε πολλές τέτοιες περιπτώσεις σε αρκετές χώρες.

Ειδικοί στο Ισραήλ έχουν επισημάνει ότι το πρώτο κρούσμα που εντοπίστηκε στη χώρα και αφορά έγκυο γυναίκα που δεν είχε εμβολιαστεί δεν είναι το μοναδικό και υπάρχουν και άλλοι με την ίδια πάθηση που δεν έχουν ακόμη διαγνωστεί.

www.in.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement