Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σταγόνα στον ωκεανό-Μόνο οι έκτακτες παρεμβάσεις που έγιναν τις ημέρες της κακοκαιρίας θα καλυφθούν με τις 350.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταγόνα στον ωκεανό αποτελεί το ποσό που θα δοθεί στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας ως έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πλημμύρες, καθώς μόνο για την αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου απαιτούνται 3 εκατ. ευρώ (!).

Θυμίζουμε ότι για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας υπεγράφη έκτακτη χρηματοδότηση 350.000 ευρώ, ωστόσο, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος, Σπύρος Μυλωνάς με το ποσό αυτό θα καλυφθούν οι έκτακτες παρεμβάσεις που έγιναν τις ημέρες της κακοκαιρίας και τίποτε περισσότερο.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως «με ικανοποίηση υποδέχθηκε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας την απόφαση για έκτακτη επιχορήγηση ύψους 350.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις καταστροφικές πλημμύρες του προηγούμενου διαστήματος.
Εν τούτοις σημειώνεται ότι η επιχορήγηση αυτή μόλις που καλύπτει τις απολύτως απαραίτητες παρεμβάσεις που σημειώθηκαν στη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων, οπότε και χρησιμοποιήθηκε το σύνολο των διαθέσιμων τεχνικών μέσων του ιδιωτικού τομέα.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο με τα σχετικά αναλυτικά στοιχεία να έχουν διαβιβαστεί αρμοδίως και αναφέρουν ζημιές που για τη στοιχειώδη αποκατάστασή τους απαιτείται κονδύλι ύψους 3 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε και η συλλογή των στοιχείων για ζημιές σε κατοικίες, καταστήματα και επιχειρήσεις και ακολουθεί η επεξεργασία τους προκειμένου να διεκδικηθούν οι ανάλογες αποζημιώσεις».
Ο κ. Μυλωνάς σε δήλωσή του αναφέρει πως «η έκτακτη επιχορήγηση μας λύνει οπωσδήποτε ένα τρέχον πρόβλημα εξόφλησης εργολάβων που δούλεψαν στις πλημμύρες, έσωσαν περιουσίες και προχώρησαν σε κρίσιμες παρεμβάσεις στις ώρες της πλημμύρας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς που πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα έχουμε προχωρήσει σε συστηματική καταγραφή των τεράστιων ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο με τις πρώτες εκτιμήσεις να απαιτούν κονδύλι ύψους 3 εκατ. ευρώ για μια στοιχειώδη επιστροφή του δικτύου σε λειτουργικό επίπεδο. Οι πληγές που άνοιξαν οι πλημμύρες είναι πολύ μεγάλες, τόσο στις υποδομές όσο και στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και ο Δήμος καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την επούλωσή τους».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement