Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στα θρανία τους επιστρέφουν την Δευτέρα και οι μαθητές της Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Μαρίας Σπ. Ορφανού

Μ’ ένα επιπλέον σελφ τεστ την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων (τρία στο σύνολο), διενέργεια των δύο σελφ τεστ και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς και καθημερινά τεστ (δύο ράπιντ και τρία σελφ τεστ) για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς σε τμήματα που εντοπιστεί θετικό κρούσμα επαναλειτουργούν από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου τα σχολεία σε όλη τη χώρα, στη σκιά της παραλλαγής Όμικρον.

Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα στα σχολεία ανακοίνωσε χθες η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας πως «τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα. Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης λειτουργία. Με μάσκα, καθημερινούς ελέγχους εντατικοποιείται ο επιδημιολογικός έλεγχος».
Σύμφωνα με την Υπουργό, τα επιπρόσθετα μέτρα αφορούν:
1)Ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων. Το πρώτο θα γίνει την Κυριακή για τη Δευτέρα, το δεύτερο την Τρίτη και το τρίτο την Πέμπτη. Τις υπόλοιπες εβδομάδες ισχύουν τα δύο σελφ τεστ εβδομαδιαίως
2)Δύο σελφ τεστ εβδομαδιαίως και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς
3)Σε περίπτωση κρούσματος στο τμήμα αυξημένος έλεγχος. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δύο ραπιντ και ένα σελφ τεστ, συν τα δύο σελφ τεστ στάνταρ. Οι εμβολιασμένοι τρία σελφ τεστ σε μία εβδομάδα. Οι εκπαιδευτικοί το ίδιο.
Όπως δήλωσε η κα Κεραμέως τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ίσχυαν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένουν σε ισχύ.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement