Connect with us

Lifestyle

Έφη Σαρρή εναντίον Καίτης Γαρμπή: “Το Πες το μ’ ένα φιλί προτάθηκε πρώτα σε μένα!”

Published

on

Μεγάλος σάλος έχει ξεσπάσει στο διαδίκτυο μετά από δήλωση της Έφης Σαρρή πως η μεγάλη και κλασική πλέον επιτυχία της Καίτης Γαρμπή “Πες το μ’ ένα φιλί” (1992) προτάθηκε πρώτα σε εκείνη, αλλά το απέρριψε, διότι έψαχνε “πιο πιπεράτους στίχους εκείνη την εποχή”, γεγονός που την έκανε, όπως η ίδια λέει, “να την πατήσει” επειδή τελικά το είπε μια άλλη συνάδελφός της.
Το gnomip έψαξε και βρήκε για εσάς όλο το παρασκήνιο, το οποίο και σας αποκαλύπτει.
ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΓΑΡΜΠΗ
Η Ναταλία Γερμανού, στιχουργός του εν λόγω τραγουδιού, μόλις έμαθε την “είδηση” που διέδωσε η Έφη Σαρρή, έσπευσε να τη διαψεύσει στο twitter γράφοντας: «Τι μαθαίνω; Η Έφη Σαρρή δήλωσε ότι απέρριψε το “Πες το μ’ ένα φιλί” κι έτσι το πήρε η @KaitiGarbi; Πότε έγινε αυτό, σε ποιο ουράνιο και τόξο; Σε ποια χώρα; #neverhappened». Η Καίτη Γαρμπή απάντησε με μία μόνο λέξη ως σχόλιο στην ανάρτηση της Γερμανού γράφοντας απλώς “Ιεροσυλία!” και emoji φατσούλα που γελάει.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ
Ήταν το έτος 1992, όταν ο τότε παραγωγός της Καίτης Γαρμπή, Γιάννης Δουλάμης, σκέφτηκε πως η τραγουδίστρια πρέπει να ακολουθήσει το λαϊκό μονοπάτι, καθώς στους τρεις δίσκους που είχε κυκλοφορήσει ώς τότε κυριαρχούσε ο ποπ ήχος, όπως άλλωστε όριζε η τότε εποχή. Έχοντας η Γαρμπή ήδη κάποιες επιτυχίες στο ενεργητικό της (π.χ. “Στο Σαιν Τροπέ”, “Πρόβα”, “Γυαλιά καρφιά”, “Το Τζίνι”, “Ένταλμα Συλλήψεως”) ηχογράφησε τον τέταρτο σε σειρά δίσκο της που κινείτο πια σε ελαφρολαϊκούς ρυθμούς με τίτλο “Του Φεγγαριού Αναπνοές”. Τη μουσική και τους στίχους του δίσκου αυτού υπέγραφαν κατά βάση ο συνθέτης Σπύρος Πάζιος και η στιχουργός Τασούλα Θωμαΐδου. Ενώ η ηχογράφησή του είχε σχεδόν τελειώσει, ήρθε στα χέρια του Δουλάμη η μουσική του “επίμαχου” τραγουδιού, την οποία υπέγραφε ο Νίκος Τερζής. Δεν υπήρχαν λόγια και αρχικά προτάθηκε στην Τασούλα Θωμαΐδου να γράψει τους στίχους, εκείνη όμως αρνήθηκε. Έτσι προτάθηκε στη Ναταλία Γερμανού να τους γράψει. Η τελευταία άκουσε τη μουσική μέσω… τηλεφώνου και πολύ γρήγορα και αυθόρμητα της βγήκαν οι στίχοι, που αμέσως με την κυκλοφορία του τραγουδιού έγιναν το σλόγκαν της εποχής.
Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΤΗΣ ΓΑΡΜΠΗ
Η Καίτη Γαρμπή, όταν πια είχε στα χέρια της ολοκληρωμένο το τραγούδι, αρχικά δεν το εκτίμησε και δεν ήθελε να το συμπεριλάβει στον δίσκο. Αφενός της είχε κάνει εντύπωση που γράφτηκε τόσο γρήγορα κι αφετέρου οι στίχοι την παρέπεμπαν κυρίως σε εφηβικό έρωτα. Με επιμονή του Γιάννη Δουλάμη, τελικά το είπε και ήταν η πρώτη της τεράστια επιτυχία με τον δίσκο “Του Φεγγαριού Αναπνοές” να είναι ο πρώτος της που έλαβε χρυσή διάκριση και να την καθιερώσει ως ένα πολλά υποσχόμενο όνομα στο μοντέρνο λαϊκό πεντάγραμμο πια.
Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ
Το γεγονός της τεράστιας επιτυχίας του τραγουδιού έκανε τους δημιουργούς του (Νίκος Τερζής και Ναταλία Γερμανού) την επόμενη χρονιά (1993) να απαιτήσουν από τον Γιάννη Δουλάμη να γράψουν τη μισή πλευρά, όπως λεγόταν τότε (δηλαδή τα μισά τραγούδια) του επόμενου δίσκου της Καίτης Γαρμπή, του οποίου ήδη ο προγραμματισμός είχε αρχίσει. Η ρήση “Ή τον μισό δίσκο ή τίποτα!” φαίνεται πως εκνεύρισε τον παραγωγό, ο οποίος τους απάντησε: “Τίποτα!”. Και κάπου εκεί ήταν που ο Δουλάμης ανακάλυψε τον νεαρό και πρωτοεμφανιζόμενο τότε στα μουσικά δρώμενα Φοίβο, ο οποίος έγραψε τέσσερα τραγούδια από τον επόμενο δίσκο της Καίτης Γαρμπή ονόματι “Ώς τον Παράδεισο” (1993).
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΙΚΟΥΕΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Τον Δεκέμβριο του 2001 κυκλοφόρησε ο δίσκος “Απλά τα Πράγματα” της Καίτης Γαρμπή. Ύστερα από σχεδόν δέκα χρόνια φαίνεται πως είχαν ωριμάσει οι συνθήκες για την εκ νέου συνεργασία των Γαρμπή-Τερζή-Γερμανού και η ιδέα που έπεσε στο τραπέζι ήταν να γραφτεί η συνέχεια της κοινής τους επιτυχίας. Επρόκειτο για το τραγούδι “Πες το ξανά μ’ ένα φιλί”, το οποίο παραθέτουμε εδώ. Απολαύστε το!
Σ.Α.

Ροή ειδήσεων

Advertisement