Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

Κριθαράκι με λαχανικά και κόκκινο πιπέρι   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, ψιλοκομμένο

100 γρ. κουνουπίδι

100 γρ. μπρόκολο

100 γρ. σελινόριζα

100 γρ. μανιτάρια

1 πράσο

1 κλωνάρι σέλερι

200 γρ. κριθαράκι

½ κουτ. γλυκού ρίγανη

1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου

1 κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβετε το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τη σελινόριζα, τα μανιτάρια, το πράσο και το σέλερι σε όμοια κομμάτια. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά για 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το κόκκινο πιπέρι, τη ρίγανη, το κριθαράκι, αλάτι και ανακατεύετε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών τμηματικά, σε τρεις δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί η πρώτη δόση πριν ρίξετε τη δεύτερη. Ανακατεύετε τακτικά μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τον ζωμό και να χυλώσει. Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ροή ειδήσεων

Advertisement