Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Τζανάκης – «Η τρίτη δόση του εμβολίου επέφερε ένα νέο πλήγμα στην πανδημία» – Κορύφωση στις 19-22 Ιανουαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Για κορύφωση του πανδημικού κύματος στις 19-22 Ιανουαρίου, μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι την γνώμη του, ότι τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν.

Πιο συγκεκριμένα, τα μοντέλα της ομάδας του κ. Τζανάκη «δείχνουν» κορύφωση του πανδημικού κύματος της μετάλλαξης Όμικρον  του κοραναϊού γύρω στις 19-22 Ιανουαρίου με μέσο κινητό όρο στις 55.000 ημερήσια κρούσματα «που σημαίνει ότι θα δούμε αιχμές μεγαλύτερων αριθμών».

Σε ότι αφορά στην αύξηση των εισαγωγών, ο καθηγητής μιλώντας στο ΣΚΑΙ, εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί, ενώ μετά τις 10 -12 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να αυξάνονται σιγά – σιγά και οι διασωληνώσεις,

Η τρίτη δόση επέφερε πλήγμα στην πανδημία

Πάνω από το 85% των νοσηλευόμενων και των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι με τον καθηγητή να τονίζει ότι η τρίτη δόση του εμβολίου επέφερε ένα νέο πλήγμα στην πανδημία.

 

Για τα σχολεία ανέφερε ότι η δική του η γνώμη ήταν ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν ωστόσο με δεδομένη την απόφαση της επιτροπής πρέπει οι πάντες να εφαρμόσουν τα μέτρα προστασίας και τα πρωτόκολλα. Ειδικά για τα πρωτόκολλα ανέφερε ότι πολλές φορές είναι πολυδαίδαλα και μπορεί να κουράσουν τους πολίτες.


Ροή ειδήσεων

Advertisement