Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
Connect with us

Ερασιτεχνικό

«Το είχαμε προβλέψει»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Τόνισε στη «Γ» ο πρόεδρος της επιτροπής των πρωταθλημάτων της ΕΠΟ Άγγελος Δανιήλ για την διακοπή της Γ’ Εθνικής

 

Η αλήθεια είναι ότι η περσινή κατάσταση που βίωσε γενικότερα το ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας έκανε τους αρμόδιους φορείς φέτος να λάβουν τα μέτρα τους σε τυχόν νέα διακοπή.

Τα κρούσματα όμως στη χώρα μας έχουν ανέβει υπερβολικά με τη μετάλλαξη «Όμικρον» με αποτέλεσμα πολλές ομάδες να έχουν αρκετά προβλήματα.

Η «Γ» είχε αναφέρει ότι τον δρόμο που «χάραξε» η ΕΟΚ θα ακολουθήσουν και άλλες ομοσπονδίες καθώς και ενώσεις όπως και έγινε.

Το θέμα είναι όμως τι μέλλει γενέσθαι και για πόσο διάστημα θα μείνουμε χωρίς αγωνιστική δράση;

Το επιδημιολογικό φορτίο το επόμενο διάστημα σίγουρα θα κρίνει πολλά.

Η ΕΠΟ όπως έγινε γνωστό ανέβαλε την αγωνιστική δράση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με την Παναχαϊκή, τον Διαγόρα και τον Παναιγιάλειο που αγωνίζονται στον 4ο όμιλο να έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν περισσότερο και να ανασυνταχτούν.

Το ίδιο έπραξε και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Αχαΐας μόνο που εδώ δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για παραπάνω από μια εβδομάδα διακοπής.

Η «Γ» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας αλλά και πρόεδρο της επιτροπής των πρωταθλημάτων της ΕΠΟ, Άγγελο Δανιήλ έτσι ώστε να μας αναφέρει αν η διακοπή ενδέχεται να φέρει προβλήματα και σε τι βαθμό στην ολοκλήρωση των διοργανώσεων.

«Δυστυχώς η απότομη αύξηση των κρουσμάτων μας ανάγκασε να διακόψουμε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Είχαμε πολλές καταγγελίες από πολλές ομάδες ότι υπήρχαν πολλά κρούσματα και έτσι πήραμε την απόφαση να αναβάλουμε αυτή την αγωνιστική στη Γ’ Εθνική.

Με βάση με τα λεγόμενα των ειδικών πιστεύω ότι την επόμενη εβδομάδα θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση και θα έχουμε μια απότομη κάμψη.

Είχαμε προβλέψει μια τυχόν διακοπή και διαμορφώσαμε το πρόγραμμα. Στο εν λόγω πρωτάθλημα μπορούμε να το «φρενάρουμε» μέχρι και τρεις αγωνιστικές χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα».

«ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ»

Το ίδιο όμως δεν ισχύει και στο τοπικό ποδόσφαιρο και κυρίως στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελος Δανιήλ τόνισε ότι στην Α’ Κατηγορία δεν μας παίρνει να κάνουμε πάνω από μια διακοπή και αυτό διότι πρέπει να δώσουμε πρωταθλητή μέχρι τις 17 Απριλίου.

«Στο τοπικό πρωτάθλημα και κυρίως στην Α’ Κατηγορία δεν έχουμε την πολυτέλεια να διακόψουμε πάνω από μια αγωνιστική και αυτό διότι είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε πρωταθλητή στις 17 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε πολύ πιεσμένοι. Όσον αφορά τη Β’ και τη Γ’ Κατηγορία εκεί δεν έχουμε πρόβλημα διότι μπορούμε να παρατείνουμε μέχρι και τον Ιούνιο».

Ροή ειδήσεων

Advertisement