Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Οι οργανωμένες πολιτείες έχουν και κανόνες

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

«Δεν είμαι κατά των εμβολίων, είμαι κατά της υποχρεωτικότητας…».

Γνωστό πλέον το συγκεκριμένο επιχείρημα που χρησιμοποιούν κυρίως όσοι δεν θέλουν να θεωρηθούν «ψεκασμένοι» αλλά αρνούνται ακόμα τον εμβολιασμό τους, αναζητώντας κάποιου άλλου είδους επιχειρήματα, κοινωνικού ή πολιτικού τύπου.

Μόνο που εδώ που φτάσαμε, μετά από δύο χρόνια πανδημίας και έχοντας βιώσει ήδη αρκετές μεταλλάξεις του ιού (και άραγε, πόσες ακόμα;) και με το μεγαλύτερο εμβολιαστικό πρόγραμμα στην ιστορία της ανθρωπότητας να έχει ήδη συντελεστεί (και να συνεχίζεται), όλα τα λογικοφανή επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών, δεν… αντέχουν πλέον σε σοβαρή κριτική.

Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που μέχρι στιγμής ισχύει μόνο για τους υγειονομικούς στην χώρα μας – σε άλλες χώρες ισχύει και για άλλες κατηγορίες πολιτών – ενώ τίθεται πλέον και με έμμεσο τρόπο μέσω της αναγνώρισης του πιστοποιητικού εμβολιασμού μόνο για 7 μήνες, αποτελεί έναν κανόνα για όλες τις προηγμένες κοινωνίες, αντίστοιχο με τον κανόνα για την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ή με κάθε άλλο κανόνα που επιβάλλει μία οργανωμένη κοινωνία. «Και εγώ δεν θέλω να οδηγώ στην αριστερή λωρίδα, αλλά στη δεξιά όπως οδηγούν οι Άγγλοι» μπορεί να πει κάποιος άλλος. Μόνο που στην Ελλάδα, ακόμα και ο Άγγλος είναι υποχρεωμένος να οδηγεί αριστερά, όπως στην Αγγλία και ο Έλληνας είναι υποχρεωμένος να οδηγεί δεξιά. Τι να γίνει; Αυτός είναι ο κανόνας…

Τα οργανωμένα κράτη επιβάλλουν κανόνες από την απαρχή της ίδρυσής τους. Και όλοι είναι υποχρεωμένοι να τους σεβαστούν εφόσον θέλουν να είναι μέλη της οργανωμένης κοινωνίας.

Από την άλλη πλευρά: Έχει το δικαίωμα ο κάθε άνθρωπος στην αυτοδιάθεση και την ελεύθερη βούληση; Ασφαλώς. Όποιος δεν θέλει να οδηγεί αριστερά στην Ελλάδα ή δεν θέλει να φοράει κράνος, ας μην οδηγεί. Έτσι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, ας μην ζητάει τα ίδια δικαιώματα με τους εμβολιασμένους.

Και κάτι ακόμα: Δημοκρατία είναι το πολίτευμα στο οποίο οι μειοψηφίες πρέπει να είναι σεβαστές, αλλά τις αποφάσεις λαμβάνουν οι πλειοψηφίες. Στην Ελλάδα των 7 εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, η πλειοψηφία είναι σαφής. Σεβαστό το δικαίωμα όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αλλά οι κανόνες μπαίνουν από την πλειοψηφία.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement