Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παράταση αποχής από τους πλειστηριασμούς-Η πρώτη απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών για το 2022

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ποδαρικό με… αποχή από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς Τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών, κάνουν οι δικηγόροι της Πάτρας.

Η απόφαση ελήφθη από τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου, κατά την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους, όπου επικυρώθηκε η απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε έως και τις 28.02.2022 των Δικηγόρων από

Α) Αποχή από τη σύνταξη, υπογραφή και κοινοποίηση επιταγής (άρθρο 924 Κ.Πολ.Δ), που αποτελεί την πρώτη πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης και η οποία συντάσσεται υποχρεωτικά κάτω από επικυρωμένο αντίγραφο από το πρώτο εκτελεστό απόγραφο, του οποίου η ακρίβεια της αντιγραφής βεβαιώνεται από το δικηγόρο που το εκδίδει (άρθρο 36 παρ. 2 περ. β Κώδικα Δικηγόρων), πλην της περίπτωσης, κατά την οποία η Τράπεζα ή η Εταιρία Διαχείρισης Απαιτήσεων έχει χορηγήσει στον πληρεξούσιο δικηγόρο της έγγραφη βεβαίωση από την οποία να αποδεικνύεται ότι ο δανειολήπτης- καθού δεν ανήκει στα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως ορίζονται με το ν. 4738/2020.

Β) Αποχή από την υπογραφή εντολής προς εκτέλεση (άρθρο 927 Κ.Πολ.Δ), κατά τα ανωτέρω.
ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΣ
Με αυστηρούς ελέγχους και μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό άνοιξαν τις πύλες τους τα Δικαστήρια της Πάτρας, χθες, πρώτη ημέρα για το νέο έτος επαναλειτουργίας της Θέμιδος.
Όπως αποφάνθηκαν οι φορείς της Δικαιοσύνης, μετά την προχθεσινή ευρεία τηλεδιάσκεψη, η επαναλειτουργία των δικαστηρίων είναι ασφαλής.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη, με την συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή, των διοικήσεων των μεγάλων δικαστικών σχηματισμών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, του πρόεδρου της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπαλλήλων και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης, με μοναδικό θέμα την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων, λόγω της έντασης της πανδημίας.
Κατά την τηλεδιάσκεψη, οι διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών ενημέρωσαν ότι «τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει είναι αντιμετωπίσιμα και μικρής σχετικά έκτασης και είναι δυνατή η ασφαλής επαναλειτουργία των δικαστηρίων από αύριο (σ.σ. σήμερα)».

Ροή ειδήσεων

Advertisement