Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρεμιέρα για τη «Μαμά»-Από σήμερα η νέα παραγωγή του θεάτρου «Όροφως» σε σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη

Published

on

Το έργο «Μαμά» της Μάρτα Μπαρσελό σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη είναι η νέα παραγωγή του θεάτρου «Όροφως» που θα παρουσιάζεται από σήμερα, κάθε Σάββατο στις 21.30 και Κυριακή στις 20.00.

ΤΟ ΕΡΓΟ
Μπορεί να δημιουργηθεί κατά παραγγελία η σχέση μητέρας – κόρης;
Μια 60χρονη γυναίκα βάζει αγγελία με την οποία προσφέρεται να παίξει τον ρόλο της μητέρας για όποιον μπορεί να της δίνει ένα μισθό για τις υπηρεσίες της. Μια νεαρή γυναίκα ανταποκρίνεται στην αγγελία και συναντιούνται. Με σοβαρότητα αλλά και χιούμορ αρχίζουν να σχεδιάζουν την κοινή ζωή τους και τα όριά της, πόσες φορές την εβδομάδα θα βλέπονται, πόσες φορές θα τρώνε μαζί, τι δώρα θα κάνει η μια στην άλλη στα γενέθλιά της, πόσα χρήματα θα πρέπει να βάζει η «κόρη» στον λογαριασμό της «μητέρας».
Καθώς η σχέση περνάει πια σε ρεαλιστικό και καθημερινό επίπεδο, τα τραύματα του παρελθόντος αρχίζουν να αποκαλύπτονται και οι δύο συνειδητοποιούν ότι -η καθεμιά για τους λόγους της- δεν έζησαν ποτέ τη ζωή που θα ήθελαν.
Αποτελεί ένα κοινωνικό και οικογενειακό ψυχογράφημα.
Στη σύγχρονη εποχή της εμπορευματοποίησης, όπου «όλα έχουν μια τιμή», όπως στο έργο αναφέρεται, δημιουργείται ένας αρχικός προβληματισμός αν μπορεί να διαμορφωθεί κατά παραγγελία η σχέση μητέρας – παιδιού.
Η ψυχική ανάγκη των δύο γυναικών που προκύπτει από το συναισθηματικό κενό, τη στέρηση της αγάπης, το «συναισθηματικό έλλειμμα» είναι ικανή να οικοδομήσει μια στενή οικογενειακή σχέση μεταξύ δύο αγνώστων, μέχρι πρότινος, ανθρώπων. Αυτή η σχέση δεν υπαγορεύεται από δεσμούς αίματος.
Το έργο γράφτηκε το 2016 και κέρδισε το 6ο Τουρνουά Δραματουργίας του Καταλανικού Θεάτρου την ίδια χρονιά.
Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Θεατρική συγγραφέας που δεν μπορεί εύκολα να ενταχθεί σε κάποια κατηγορία λόγω των σπουδών της, η Μάρτα Μπαρσελό είναι απόφοιτος του Institut del Teatre της Βαρκελώνης, με ειδίκευση στο σωματικό θέατρο και πτυχιούχος της Σχολής The Circus Space στο Λονδίνο (BTEC National Diploma in Performing Arts).
Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, σκηνοθέτις και συγγραφέας, ταξιδεύοντας στις 4 ηπείρους με θεάματα δικής της δημιουργίας στον τομέα του σωματικού θεάτρου και του τσίρκου. Παράλληλα, από το 2005, εργάζεται ως σεναριογράφος για διάφορες εταιρείες παραγωγής των Βαλεαρίδων Νήσων.
Ως θεατρική συγγραφέας γράφει έργα αρχικά σε συνεργασία με τον Biel Jordà και αργότερα μόνη της (Μαμά® ,«Μαρία;», «Πριν έρθει ο Γερμανός)
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη
Σκηνογραφία – Κουστούμια: Πάρης Λαλιώτης
Φωτισμοί – Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος
Ηθοποιοί: Ελένη Καραμούζη, Έφη Κεραμίδα
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Η παράσταση επιχορηγείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement