Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία

Τριψήφια χθες η Αχαΐα με 994 νέες μολύνσεις, ενώ 1 στους 5 βρέθηκαν θετικοί από τα rapid test του ΕΟΔΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι νοσηλείες κορωνοϊού στα Νοσοκομεία της Πάτρας, ενώ παράλληλα οι Πατρινοί σχηματίζουν ουρές για ένα rapid test!

Χθες το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 84 ασθενείς με κορωνοϊό, τέσσερα παιδιά και 13 στην ΜΕΘ Covid.

Αντίστοιχα στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” νοσηλεύονταν 60 ασθενείς στην Κλινική και επτά στην ΜΕΘ.

Το σύνολο των ασθενών και στα δύο Νοσοκομεία έφθασε χθες τους 168, αριθμός που υποδηλώνει αύξηση των νοσηλειών σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Παρά το γεγονός ότι χθες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ στην Αχαΐα «έπεσε» κάτω από το φράγμα των 1000 μολύνσεων, η αγωνία παραμένει.

Αυτό διότι τα 994 νέα κρούσματα, παραμένουν υψηλός αριθμός και υπάρχει ανησυχία για εντεινόμενη πίεση στα νοσοκομεία (ακόμα και για ένα rapid ή μοριακό τεστ) καθώς η θετικότητα παραμένει στο… κόκκινο.

ΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΣΤ

Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η προσέλευση του κόσμου για ένα rapid test στο Επιμελητήριο αλλά και σε άλλα σημεία που διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν μολυνθεί από τον ιό.

27ΧΡΟΝΟΙ ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, προχθές στο Επιμελητήριο Αχαΐας διενεργήθηκαν 561 rapid test και βρέθηκαν 112 θετικά, ποσοστό της τάξεως 19.96%, τα οποία αφορούν σε 59 άνδρες και 53 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 27 έτη.

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοιού.

Σήμερα και αύριο προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (8:30 με 20:30) για το ευρύ κοινό.


Ροή ειδήσεων

Advertisement