Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Επιδότηση σε ρεύμα και αέριο: Πώς και σε ποιους θα μοιραστούν τα 400 εκατ. ευρώ των μέτρων στήριξης

Δημοσιεύθηκε

στις

«Τείχος προστασίας» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις χτίζει η κυβέρνηση. Μετά τις αποζημιώσεις για αναστολή εργασίας που ανακοίνωσε παραμονή Πρωτοχρονιάς, ρίχνει στη μάχη άλλα 400 εκατομμύρια ευρώ για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση. Και την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει τον κύκλο των ενισχύσεων και για τους εργαζομένους άλλων επιχειρήσεων και κλάδων, κυρίως της εστίασης και του τουρισμού.

Στο μέτωπο της Ενέργειας η κυβέρνηση κάνει ποδαρικό με επιδοτήσεις 42-54 ευρώ στους λογαριασμούς για κάθε νοικοκυριό -συν ΦΠΑ- αλλά και 62 ευρώ για τις επιχειρήσεις τους λογαριασμούς ρεύματος. Και επιπλέον ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες και άλλα 20 €/kWhth επιδότηση στους λογαριασμούς φυσικού αερίου για τον Ιανουάριο.

Αναλαμβάνει έτσι η κυβέρνηση το 80%-90% των αυξήσεων για τα νοικοκυριά, αλλά και του αυξημένου κόστους για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να μην προβούν σε ανατιμήσεις (π.χ. στο ψωμί κ.λπ.)

Ωστόσο, τη φορά αυτή η επιδότηση ρεύματος θα αφορά στα σπίτια που αποτελούν την 1η κατοικία με βάση το Ε1, και όχι λογαριασμούς ρεύματος σε εξοχικά ή γραφεία κ.λπ.

Από Δευτέρα ξεκινά όμως και το νέο «παζάρι» με τους ΚΑΔ για επιδοτήσεις και μέτρα στήριξης όσων πλήττονται από την «Όμικρον» και τα περιοριστικά μέτρα που επεβλήθησαν.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement