Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο κορονοϊός μπορεί να κρατήσει 10 χρόνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα όχι και τόσο ευχάριστο σενάριο διατύπωσε ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο οποίος είπε πως ο κορονοϊός μπορεί να μη μας αφήσει για τα επόμενα 10 χρόνια!

Σύμφωνα με το MEGA, διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου με τον αναλυτή της Goldman Sachs, Κρίς Σιμπουτάνι, είπε πως «ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει ίσως για μια δεκαετία. Είναι ενδημικός, έχει την ικανότητα να δημιουργεί παραλλαγές για τις οποίες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα συνεχίσει να συνυπάρχει με την ανθρωπότητα για τα επόμενα χρόνια».

Ο Άλμπερτ Μπουρλά ανέφερε επίσης πως η μετάλλαξης Όμικρον είναι μια πρόκληση, και εισάγει την έννοια τηξς τέταρτης δόσης πριν τον ετήσιο εμβολιασμό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπουρλά είπε πως «τα εμβόλια και η φυσική ανοσία δεν διαρκούν πολύ. Το γνωρίζουμε αυτό με όλες τις παραλλαγές μέχρι στιγμής, και πρόκειται να το μάθουμε και με την Όμικρον: η ανοσολογική απόκριση διαρκεί μερικούς μήνες. Για αυτό έχω κάνει την πρόβλεψη ότι θα χρειαστούμε μια σειρά από τρεις δόσεις και στη συνέχεια έναν ετήσιο επανεμβολιασμό για να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο ανοσίας. Φαίνεται όμως οτι είναι μια πρόκληση, γιατί η νέα παραλλαγή εισάγει την έννοια της τέταρτης δόσης πριν από τον ετήσιο εμβολιασμό».newsit.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement