Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Παράταση στην λειτουργία της Γ΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών

Δ. Μπόκαρης: «Μικρή ανάσα για φορολογούμενους και λογιστές»- Με απόφαση του Γ. Πιτσιλή η συγχώνευση με την Α΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών μετατίθεται από τις 17 Ιανουαρίου στις 14 Μαρτίου του 2022

 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Παρατείνεται η λειτουργία της Γ΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, η οποία ελήφθη τον περασμένο μήνα.

Συγκεκριμένα, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ προβλέπεται παράσταση της ημερομηνία συγχώνευσης της Δ.Ο.Υ. Γ’ Πατρών με την Α΄ Δ.Ο.Υ. Πατρών, η οποία μετονομάζεται σε Δ.Ο.Υ. Πατρών.

Με την υπό έκδοση απόφαση, συγχωνεύονται: α) Από 07-02-2022, η Δ.Ο.Υ. Μοσχάτου, Α’ – Β’ τάξεως, στη Δ.Ο.Υ. Καλλιθέας, Α’ τάξεως και β) από 05/12/2022, η Δ.Ο.Υ. Άργους, Α’ – Β’ τάξεως, στη Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου. Επίσης, αναφέρεται ότι «ανακαθορίζεται, από 17/01/2022 σε 14/03/2022, η ημερομηνία συγχώνευσης των Δ.Ο.Υ. Γ’ Πατρών και Νέας Ιωνίας Βόλου, Α’ – Β’ τάξεως, στις Δ.Ο.Υ. Α’ Πατρών, η οποία μετονομάζεται σε Δ.Ο.Υ. Πατρών και Βόλου, Α’ τάξεως».

Το μέλος της Ένωσης Φοροτεχνικών Λογιστών Ν. Αχαΐας Δημήτρης Μπόκαρης σε δήλωσή του στην «Γ» έκανε λόγο για μια παράταση που θα δώσει ανάσα στους φορολογούμενους αλλά και στους λογιστές.

Υπενθυμίζουμε ότι υπήρχαν έντονες αντιδράσεις από τους φορείς της Αχαΐας προκειμένου να μην προχωρήσει η συγχώνευση των δύο Δ.Ο.Υ. της Πάτρας σε μια και είχαν ασκηθεί έντονες πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ

ΦΟΡΕΩΝ Η ΜΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

Οι εφοριακοί υπάλληλοι της περιοχής αντιδρούσαν στην συγχώνευση και είχαν ενημερώσει τους τοπικούς άρχοντες για τη σπουδαιότητα της διατήρησης της υπηρεσίας, έχοντας στο πλευρό τους τοπικούς φορείς.

«Η Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών όχι μόνο πρέπει να διατηρηθεί, αλλά να αναβαθμιστεί και σε Α’ τάξη, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τη νότια πλευρά του Δήμου μας, τη Δυτική Αχαΐα και τον Ερύμανθο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνει πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, ώστε να είναι σε θέση η Υπηρεσία να φέρει εις πέρας την αποστολή της», ανέφεραν οι εφοριακοί υπάλληλοι στις διεκδικήσεις τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη χωρική αρμοδιότητα της Γ΄ ΔΟΥ Πατρών, υπάγονται τα δύο από τα τέσσερα διαμερίσματα της Πάτρας και το 50% του τέταρτου διαμερίσματος, ο Δήμος Ερυμάνθου και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας.

Η Γ΄ ΔΟΥ Πατρών εξυπηρετεί 200.000 φορολογούμενους ενώ ταυτόχρονα παραλαμβάνει και διαχειρίζεται σε ετήσια βάση 110.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Στην αρμοδιότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, και σημαντικά Νομικά Πρόσωπα, όπως ο Δήμος Πατρέων, το Λιμάνι Πάτρας, η Βιομηχανική Περιοχή Πατρών με δεκάδες βιομηχανικές επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους και ορισμένες με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, το Βιοτεχνικό Πάρκο Πατρών, το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο κ.ά. όπως επίσης, τα Δικαστήρια, η πλειονότητα των δικηγόρων και συμβολαιογράφων, οι Ενώσεις Αγροτικών Συν/σμών Πάτρας, Δυτικής Αχαΐας και Ερυμάνθου, με την πλειονότητα των αγροτών της Αχαΐας κ.ά.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έρωτος Ύβρις»-Την 1η Οκτωβρίου στο «Μηχανουργείο» η performance λόγου, κίνησης, ήχου και ρυθμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Για μία παράσταση θα ανέβει στο «Μηχανουργείο» η performance λόγου, κίνησης, ήχου και ρυθμού «Έρωτος Ύβρις» την 1η Οκτωβρίου, στις 21.30 από την ομάδα «Ηχοποιοί».

Η Ομάδα είναι δημιουργία του Νίκου Τουλιάτου που ασχολείται με την ρυθμική, ηχητική προσέγγιση στις παραστάσεις. Ο ήχος μετατρέπεται σε ρόλο. Το Έρωτος Ύβρις είναι μια Performance Λόγου, Κίνησης, Ήχου και Ρυθμού με την μορφή Ορατόριου που ξεκίνησε από το Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη το 2018 και 2019 και συνεχίζεται σαν Αέναος Κύκλος.
Όπως αναφέρει ο σκηνοθέτης «όταν ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε την παράσταση, μέσα από συζητήσεις και ανταλλαγή ιδεών, προέκυψαν οι διάλογοι του έργου. Πήραμε λοιπόν αυτή την πρώτη ύλη και βάση αυτής στήσαμε όλο το έργο. Πήραμε μονολόγους και κείμενα των 6 προσώπων της οικογένειας των Ατρειδών, από διαφορετικά έργα του Αισχύλου, του Ευριπίδη και του Σοφοκλή. Με κάποια πρωτότυπα κείμενα που έγραψε η Ειρήνη Καπελώνη, και με την βασική μετάφραση του Νίκου Περέλη μονολόγων και χορικών, φτιάξαμε ένα κολλάζ. Προσπαθήσαμε να είναι κάτι διαδραστικό με ρεαλιστικά στοιχεία. Η ρύθμιση των κειμένων έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να προκύπτει ένα έργο, που να έχει αρχή, μέση και τέλος.
Η οικογένεια των Ατρειδών Αγαμέμνων, Κλυταιμνήστρα, Ορέστης, Ηλέκτρα, Ιφιγένεια, Χρυσόθεμις περίμεναν σε μία αίθουσα αναμονής στον Άδη μέχρι να έρθει και ο τελευταίος της οικογένειας για να βρεθούν για πρώτη φορά όλοι μαζί ενώπιος ενωπίω. Τους βρίσκουμε να συνομιλούν για ότι έκαναν στην ζωή τους. Πρώτη φορά αντιμετωπίζουν άμεσες κατηγορίες από τα θύματα τους και μπαίνουν στην διαδικασία να απολογηθούν για ότι έκαναν στην ζωή τους, είτε με πράξεις είτε με την σιωπή τους στον Άδη που τελείται εν είδη δικαστηρίου. Πρόσωπα που έφτασαν στην ύβρη ορμώμενοι από το πάθος τους για τον πλούτο και την εξουσία, το μεταφυσικό στοιχείο, το αντίθετο φύλο, την απονομή δικαιοσύνης ή την υπεράσπιση της τιμής άλλοτε καταπατώντας και άλλοτε χάνοντας την πίστη τους. Και επειδή πραγματική κάθαρση δεν μπορεί να υπάρξει, γιατί πράξεις σαν αυτές συνεχίζονται αέναα σαν τέλειος αξεδιάλυτος κύκλος που δεν τελειώνει ποτέ γι’ αυτό δεν υπάρχει τέλος αλλά όλα ξαναρχίζουν από την αρχή».
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μάριος Τσουμάρης. Μουσική επιλογή: Νίκος Τουλιάτος, Μάριος Τσουμάρης. Πρωτότυπη Μουσική: Γεωργία Κατσίβελου. Μετάφραση: Νίκος Περέλης και Ομάδα Ηχοποιοί. Πρωτότυπα κείμενα: Ειρήνη Καπελώνη. Σχεδιασμός Αφίσας: Μάριος Τσουμάρης
Παίζουν: Ειρήνη Καπελώνη Δικαστής, Νίκος Τουλιάτος Αγαμέμνων, Ιωάννα Κολονέλου Ιφιγένεια, Ντομένικα Ρέγκου Κλυταιμνήστρα, Ρένα Κουμπαρούλη Ηλέκτρα, Γιάννης Ντάσιος Ορέστης, Ευγενία Λιούτα Χρυσόθεμις, Νίκη Νικολούδη Ένορκος, Κέλλυ Νικηφόρου Ένορκος.
Εισιτήριο: Ενιαίο 10€. Πληροφορίες – κρατήσεις: Τηλ. 6937492516

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πένθος για τον Χρήστο Μπακαλάρο-Έφυγε από τη ζωή η αδερφή του Νικολίτσα

Δημοσιεύθηκε

στις

Βαρύ πένθος για την οικογένεια του δημοτικού συμβούλου, Χρήστου Μπακαλάρου.

«Έφυγε» από τη ζωή η αδελφή του Νικολίτσα Χρ. Βαγενά σε ηλικία 71 χρόνων.
Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Ζαρουχλεΐκων Πατρών,ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Ζωοδόχου Πηγής Βαλμαντούρας.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νατάσα Ράγιου-«Είμαι ερωτική μετανάστρια»

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Νατάσα Ράγιου έχει μετακομίσει μόνιμα στη Ρόδο εξαιτίας της σχέσης της με τον σύντροφό της Τζιοβάνι Φαλιέρο, τον οποίο γνώρισε ενώ ήταν ακόμη παντρεμένη.

Για τον μεγάλο έρωτα της ζωής της μίλησε στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, αποκαλύπτοντας ότι ο Τζιοβάνι πήγε και τη «ζήτησε» από τον άντρα της!
«Η Ρόδος προέκυψε στη ζωή μου από τον άνθρωπο της ζωής μου, Τζιοβάνι Φαλιέρο. Ο Τζιοβάνι είναι αρχιτέκτονας διακοσμητής και ήρθαμε στη Ρόδο για δουλειά του και μείναμε 2,5 χρόνια» είπε η γνωστή δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, επισημαίνοντας: «Είμαι ερωτική μετανάστρια γιατί πατρίδα σου είναι εκεί που αγαπάς».
«Για μένα η ζωή είναι ένα ταξίδι, η Νατάσα ήταν ο πιο σημαντικός σταθμός», εξομολογήθηκε από την πλευρά του ο Τζιοβάνι Φαλιέρο και παραδέχθηκε: «Δεν ήξερα καν ποια είναι η Νατάσα γιατί ταξιδεύω».
Για την γνωριμία τους ο σύντροφος της παρουσιάστριας είπε: «Με δυσκόλεψε πάρα πολύ η Νατάσα να μου πει το “ναι” αλλά και εγώ δεν τα παρατάω», ενώ για έναν ενδεχόμενο γάμο είπε χαρακτηριστικά: «Να περιμένετε γάμο, θα γίνει όπως πρέπει». Άλλωστε, όπως λένε, «μάς πρόλαβε ο κορωνοϊός και δεν παντρευτήκαμε, θα παντρευτούμε στο Ποζιτάνο».
«Όταν μιλάει για μένα ο Τζιοβάνι είμαι έτοιμη να βάλω τα κλάματα. Κάθε μέρα είναι γιορτή με αυτόν τον άνθρωπο», σχολίασε η Νατάσα Ράγιου. Στη συνέχεια εξομολογήθηκε στο πώς και πότε επισφραγίστηκε η σχέση τους: «Η σχέση μου με τον Τζιοβάνι επισφραγίστηκε σε ένα ταξίδι στο Ποζιτάνο της Ιταλίας. Ο Τζιοβάνι επέμενε πάρα πολύ και ήταν το πιο υπέροχο ταξίδι της ζωής μου».
Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στον χωρισμό της από τον Αλέξη Μεντζελόπουλο: «Ο χωρισμός από τον Αλέξη Μεντζελόπουλο ήταν δύσκολος σχετικά με τη μετάβαση 20 χρόνια γάμου σε μια άλλη». Και για τις σχέσεις που έχει η δημοσιογράφος με τον πρώην σύζυγό της τόνισε: «Η σχέση μου με τον πρώην άντρα μου είναι εξαιρετική».
Για την αρχική τους γνωριμία η Νατάσα Ράγιου αποκάλυψε ότι «τον Τζιοβάνι τον βρήκα πριν τη λήξη του γάμου μου, ήρθε και με ζήτησε από τον άντρα μου» και ο σύντροφός της έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον πατέρα της. «Το μέλλον το σκέφτομαι μόνο με τον Τζιοβάνι», παραδέχθηκε η Νατάσα Ράγιου.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα