Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πάτρα: Κέρδισε τη μάχη το βρέφος 3 μηνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ευχάριστα τα νέα για το τριών μηνών βρέφος που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό και προχθές το βράδυ εισήχθη εσπευσμένα στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Το βρέφος διακομίστηκε στο ΠΠΝ Πατρών από το Καραμανδάνειο και εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων για παρακολούθηση και για χορήγηση οξυγόνου. Ωστόσο, χθες σύμφωνα με τον διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, η κατάσταση της υγείας του ήταν σταθερή και είχε πολύ μικρές ανάγκες για οξυγόνο καθώς ανταποκρίθηκε στην θεραπευτική αγωγή.
Αυτός, ήταν ο λόγος που αποφασίστηκε χθες το μεσημέρι να βγει από τη ΜΕΘ Covid και να νοσηλευτεί στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου.
Ο κ.Ηλιάδης σε δηλώσεις του ανέφερε πως “όλα πήγαν όλα καλά. Το βρέφος έμεινε το βράδυ στη Μονάδα για παρακολούθηση, το εξετάσαμε και αποφασίσαμε ότι μπορεί με ασφάλεια να συνεχίσει τη θεραπεία του στην Παιδιατρική Κλινική”.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αυξημένος αριθμός παιδιών με κορωνοϊό με την Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ χθες να νοσηλεύει συνολικά τέσσερα παιδάκια, ενώ προχθές περιθάλπονταν οκτώ.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη «ο αριθμός είναι αυξημένος όχι μόνον στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ όπου νοσηλεύονται, αλλά παρατηρούμε αυξημένο αριθμό επισκεψιμότητας στα ΤΕΠ από μικρούς ασθενείς.

Τα περισσότερα παιδάκια παίρνουν θεραπευτική αγωγή και επιστρέφουν στο σπίτι τους. Ο αριθμός αυτός όμως αποτελεί δείγμα ενδοοικογενειακής διασποράς που καταγράφεται μέσα στην κοινότητα».

Ροή ειδήσεων

Advertisement