Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημαιρεσίες σε Περιφέρεια και Δήμους

Η Μ. Μπίλια στη θέση του Τ. Παπαδόπουλου, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, ενώ τυπικό χαρακτήρα αναμένεται να έχει η σημερινή διαδικασία στους περισσότερους δήμους της Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα προεδρεία εκλέγονται σήμερα στο Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια της Αχαΐας, καθώς νέα μέλη στις Οικονομικές Επιτροπές κα τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής.

Οι σημερινές διαδικασίες – επιβαλλόμενες εκ του νόμου – αναμένεται να επιφέρουν αλλαγές και ανακατατάξεις στο περιφερειακό και τα δημοτικά σχήματα της περιοχής.

Όπως έγραψε η «Γ», στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επικρατέστερη για νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η Περιφερειακή Σύμβουλος Ηλείας, Μαρία Μπίλια, στη θέση του Τάκη Παπαδόπουλου, ο οποίος αναμένεται να αξιοποιηθεί σε κάποια άλλη θέση, όταν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα ανακοινώσει και τις όποιες ανακατατάξεις αναμένεται να κάνει στο σχήμα της περιφερειακής Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς και οι επιλογές δεν είναι πάρα πολλές, οι ανακατατάξεις στην Περιφέρεια αναμένεται να είναι περιορισμένες, με ορισμένες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος μπορεί να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Διοίκησης και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς ο Α. Φίλιας θα μετακινηθεί στο Οικονομικό και ο Π. Σακελλαρόπουλος θα αναλάβει τη διοίκηση μίας νέας αναπτυξιακής εταιρείας που θα δημιουργήσει η Περιφέρεια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Φαρμάκης, κρατάει προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά του και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του εφόσον συνομιλήσει με τους συνεργάτες και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της ομάδας του.

Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στην αίθουσα του κεντρικού κτιρίου (Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών και Αμερικής).

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στο Δήμο Πατρέων, η ειδική συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 το πρωί στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Όσον αφορά στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες από τη δημοτική Αρχή θα προταθεί εκ νέου ο Παναγιώτης Μελάς, ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου που προτείνεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας θα προταθεί και πάλι η δημοτική σύμβουλος, Κατερίνα Σολωμού. Τέλος για τη θέση του Γραμματέα που προτείνεται από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας, η τελική πρόταση αναμενόταν από τη χθεσινή συνεδρίαση της παράταξης του Νίκου Παπαδημάτου, η οποία στις προηγούμενες δημαιρεσίες είχε προτείνει τον γιατρό, Ανδρέα Νικολάου. Αντίστοιχα, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές αναμένεται και η εκλογή των νέων μελών στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Αλλαγή σκυτάλης αναμένεται στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κατά τις προγραμματισμένες δημαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, σήμερα στις 12:00 μ. στο πολιτιστικό Πολύκεντρο του δήμου στη Μυρτιά. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος παραδίδει τη σκυτάλη στην αντιδήμαρχο Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας και αρμόδια για την Δ.Ε. Αιγιαλείας Μαρία Γιδά. Η κ. Γιδά παραδίδει τη σκυτάλη της Αντιδημαρχίας της Δημ. Ενότητας στην Διαμάντω Βασιλακοπούλου και την Δημοτική Περιουσία στον Aντιδήμαρχο Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο. Ο κ. Ντίνος αναλαμβάνει Aντιδήμαρχος (άμισθος) για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος της Δημοτικής Ενότητας Ερινεού ενώ ήδη έχει εκλεγεί και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας. Στην αντιπροεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου από την μείζονα μειοψηφία (παράταξη Χρήστου Γούτου) αναμένεται να προταθεί εκ νέου ο Τάκης Τσερεντζούλιας ενώ για τη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας (της Βάσως Ψυχράμη) θα προταθεί κατά την ψηφοφορία η δημοτική σύμβουλος Γιώτα Γκρέμου.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο Θ. ΝΑΣΙΩΤΗΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Καλαβρύτων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος, Θανάσης Παπαδόπουλος θα διατηρήσει στη θέση του στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου το γιατρό Θεόδωρο Νασιώτη ενώ αλλαγές στο προεδρείο δεν αναμένεται να γίνουν και από τις άλλες παρατάξεις. Στη θέση του Aντιπροέδρου αναμένεται να παραμείνει ο Θύμος Τζόβολος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του πρώην Δημάρχου Γιώργου Λαζουρά.   Η συνεδρίαση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημοτικό Πέτρινο κτίριο στην κεντρική πλατεία Πετιμεζαίων ώρα 11:00 π.μ.

«ΤΥΠΙΚΗ» ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ

Τυπικό χαρακτήρα θα έχουν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, καθώς μόλις πριν από λίγο καιρό εξελέγη ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Γκοτσόπουλος μετά την μετακίνηση του Παναγιώτη Κουνάβη στην προεδρία της ΔΕΥΑΔ. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Λουσικών της Δ.Ε. Ωλενίας.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΟΥΡΑΧΑΝΗ ΣΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ

Αντίστοιχα και στον Δήμο Ερυμάνθου, δεν αναμένονται αλλαγές στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τις δημαιρεσίες που θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η παράταξη της πλειοψηφίας θα προτείνει εκ νέου για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον δικηγόρο, Γιώργο Κουραχάνη. Χωρίς αλλαγές όμως αναμένεται και η εκλογή των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

 

 

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement