Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημαιρεσίες σε Περιφέρεια και Δήμους

Η Μ. Μπίλια στη θέση του Τ. Παπαδόπουλου, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, ενώ τυπικό χαρακτήρα αναμένεται να έχει η σημερινή διαδικασία στους περισσότερους δήμους της Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα προεδρεία εκλέγονται σήμερα στο Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια της Αχαΐας, καθώς νέα μέλη στις Οικονομικές Επιτροπές κα τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής.

Οι σημερινές διαδικασίες – επιβαλλόμενες εκ του νόμου – αναμένεται να επιφέρουν αλλαγές και ανακατατάξεις στο περιφερειακό και τα δημοτικά σχήματα της περιοχής.

Όπως έγραψε η «Γ», στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επικρατέστερη για νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η Περιφερειακή Σύμβουλος Ηλείας, Μαρία Μπίλια, στη θέση του Τάκη Παπαδόπουλου, ο οποίος αναμένεται να αξιοποιηθεί σε κάποια άλλη θέση, όταν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα ανακοινώσει και τις όποιες ανακατατάξεις αναμένεται να κάνει στο σχήμα της περιφερειακής Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς και οι επιλογές δεν είναι πάρα πολλές, οι ανακατατάξεις στην Περιφέρεια αναμένεται να είναι περιορισμένες, με ορισμένες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος μπορεί να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Διοίκησης και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς ο Α. Φίλιας θα μετακινηθεί στο Οικονομικό και ο Π. Σακελλαρόπουλος θα αναλάβει τη διοίκηση μίας νέας αναπτυξιακής εταιρείας που θα δημιουργήσει η Περιφέρεια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Φαρμάκης, κρατάει προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά του και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του εφόσον συνομιλήσει με τους συνεργάτες και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της ομάδας του.

Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στην αίθουσα του κεντρικού κτιρίου (Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών και Αμερικής).

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στο Δήμο Πατρέων, η ειδική συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 το πρωί στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Όσον αφορά στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες από τη δημοτική Αρχή θα προταθεί εκ νέου ο Παναγιώτης Μελάς, ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου που προτείνεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας θα προταθεί και πάλι η δημοτική σύμβουλος, Κατερίνα Σολωμού. Τέλος για τη θέση του Γραμματέα που προτείνεται από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας, η τελική πρόταση αναμενόταν από τη χθεσινή συνεδρίαση της παράταξης του Νίκου Παπαδημάτου, η οποία στις προηγούμενες δημαιρεσίες είχε προτείνει τον γιατρό, Ανδρέα Νικολάου. Αντίστοιχα, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές αναμένεται και η εκλογή των νέων μελών στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Αλλαγή σκυτάλης αναμένεται στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κατά τις προγραμματισμένες δημαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, σήμερα στις 12:00 μ. στο πολιτιστικό Πολύκεντρο του δήμου στη Μυρτιά. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος παραδίδει τη σκυτάλη στην αντιδήμαρχο Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας και αρμόδια για την Δ.Ε. Αιγιαλείας Μαρία Γιδά. Η κ. Γιδά παραδίδει τη σκυτάλη της Αντιδημαρχίας της Δημ. Ενότητας στην Διαμάντω Βασιλακοπούλου και την Δημοτική Περιουσία στον Aντιδήμαρχο Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο. Ο κ. Ντίνος αναλαμβάνει Aντιδήμαρχος (άμισθος) για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος της Δημοτικής Ενότητας Ερινεού ενώ ήδη έχει εκλεγεί και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας. Στην αντιπροεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου από την μείζονα μειοψηφία (παράταξη Χρήστου Γούτου) αναμένεται να προταθεί εκ νέου ο Τάκης Τσερεντζούλιας ενώ για τη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας (της Βάσως Ψυχράμη) θα προταθεί κατά την ψηφοφορία η δημοτική σύμβουλος Γιώτα Γκρέμου.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο Θ. ΝΑΣΙΩΤΗΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Καλαβρύτων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος, Θανάσης Παπαδόπουλος θα διατηρήσει στη θέση του στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου το γιατρό Θεόδωρο Νασιώτη ενώ αλλαγές στο προεδρείο δεν αναμένεται να γίνουν και από τις άλλες παρατάξεις. Στη θέση του Aντιπροέδρου αναμένεται να παραμείνει ο Θύμος Τζόβολος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του πρώην Δημάρχου Γιώργου Λαζουρά.   Η συνεδρίαση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημοτικό Πέτρινο κτίριο στην κεντρική πλατεία Πετιμεζαίων ώρα 11:00 π.μ.

«ΤΥΠΙΚΗ» ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ

Τυπικό χαρακτήρα θα έχουν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, καθώς μόλις πριν από λίγο καιρό εξελέγη ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Γκοτσόπουλος μετά την μετακίνηση του Παναγιώτη Κουνάβη στην προεδρία της ΔΕΥΑΔ. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Λουσικών της Δ.Ε. Ωλενίας.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΟΥΡΑΧΑΝΗ ΣΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ

Αντίστοιχα και στον Δήμο Ερυμάνθου, δεν αναμένονται αλλαγές στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τις δημαιρεσίες που θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η παράταξη της πλειοψηφίας θα προτείνει εκ νέου για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον δικηγόρο, Γιώργο Κουραχάνη. Χωρίς αλλαγές όμως αναμένεται και η εκλογή των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

 

 

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σύγκρουση οχημάτων στην Πανεπιστημίου και Αρέθα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύγκρουση με το καλημέρα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Αρέθα και Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip δύο ΙΧ συγκρούστηκαν μεταξύ τους χωρίς να έχει αναφερθεί τραυματισμός παρά μόνο σοβαρές υλικές ζημιές.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Απουσιάζουν»… οι νέοι-Τουλάχιστον είκοσι άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ Σ. ΟΡΦΑΝΟΥ

Σε δυνατό γρίφο και για τα τοπικά κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής στην Αχαΐα φαίνεται πως θα εξελιχθεί η διαδικασία συγκρότησης του ψηφοδελτίου στο Νομό, καθώς παρά το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει παλαιά και νέα στελέχη του Κινήματος, υπάρχει «κενό» στην εκπροσώπηση της ηλιακής ομάδας κάτω των 40.

Κατά τη προχθεσινή συνεδρίαση του διευρυμένου Νομαρχιακού οργάνου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., παρουσία του επικεφαλής της Επιτροπής ψηφοδελτίων του κόμματος, Βαγγέλη Αργύρη και του πρώην Υπουργού και μέλους της Κ.Π.Ε. Γιώργου
Κουτρουμάνη, τα τοπικά κομματικά όργανα έλαβαν εξουσιοδότηση να ξεκινήσουν επαφές και με άλλα πρόσωπα, αναγνωρισμένα στην τοπική κοινωνία, διερευνώντας το ενδιαφέρον τους.
Στη συνεδρίαση μετά από τις εισαγωγικές τοποθετήσεις του Γραμματέα της Ν.Ε. Νίκου Μοίραλη, του υπευθύνου Βαγγέλη Αργύρη και του Γιώργου Κουτρουμάνη έγινε η ανάγνωση του μητρώου υποψηφιοτήτων και ακολούθησε διαλογική συζήτηση.
Εξετάσθηκαν πολύ σοβαρά όλα τα ονόματα των υποψηφίων και έγινε προσπάθεια ανάδειξης των δυνατών και αδυνάτων σημείων του συνόλου του ψηφοδελτίου. Επιπλέον έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη για δυναμική επιλογή υποψηφιοτήτων με κριτήρια κοινωνικά, ηλικιακά, από όλους τους χώρους εργασίας, προσφοράς στην παράταξη και τέλος μεγαλύτερης γεωγραφικής κατανομής.
Σε αυτή την πρώτη προσπάθεια το σύνολο των συμμετεχόντων στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα για περαιτέρω ενίσχυση του ψηφοδελτίου με προσωπικότητες που έχουν κοινωνικό αποτύπωμα, εγνωσμένο κύρος, προσφορά και αναγνωρισιμότητα, αλλά και με προσωπικότητες που δεν θα προέρχονται από τον λεγόμενο «κομματικό σωλήνα», καθώς στόχος μας είναι να βρεθεί η κοινωνία στο προσκήνιο. Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι έως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ο Νομός Αχαΐας θα έχει και πάλι ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο, έτοιμο για τις εκλογές όποτε και αν αυτές προκηρυχθούν.
ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Μέχρι στιγμής εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό και νυν βουλευτή Αχαΐας, Γιώργο Παπανδρέου, ενδιαφέρον να συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο είναι οι δέκα από τους υπόλοιπους έντεκα που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο στις εθνικές εκλογές του 2019, δηλαδή, κατά αλφαβητική σειρά, οι, Δήμητρα Αναργύρου, Ολυμπία Λόη, Παρασκευή Λουκοπούλου, Χρήστος Οικονόμου, Ηρακλής Ρούπας, Μαρίνος Σκανδάμης, Κατερίνα Σολωμού, Γιάννης Ταπεινός, Ανδρέας Τζουραμάνης και Δημήτρης Φιλιππάτος. Σε αυτούς προστίθενται και οι, Δημήτρης Κόκλας και Γιώργος Μπέσκος από το Αίγιο, Δημήτρης Κομνηνός και Λάκης Νασιώτης από τα Καλάβρυτα, ο στρατιωτικός, Γιώργος Σακκάς, ο γυναικολόγος- μαιευτήρας, Δημήτρης Σκουρλάς και ο δημοσιογράφος, Γιώργος Καρβουνιάρης. Επίσης, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει ο πρώην Νομάρχης και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Κατσικόπουλος, ενώ στη διάθεση του κόμματος, αλλά χωρίς να έχει καταθέσει αίτηση, βρίσκεται και ο πρώην περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Περιφέρεια: Άγονος ο πρώτος διαγωνισμός μεταφοράς μαθητών σε Κλειτορία και Δάφνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Αγώνα δρόμου προκειμένου -περί τους 90 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, από τις Δημοτικές Ενότητες Κλειτορίας και Δάφνης του Δήμου Καλαβρύτων- να παραληφθούν κανονικά από τις 11/9/2022, με την έναρξη της σχολής χρονιάς, στα πλαίσια της δωρεάν μεταφοράς μαθητών, δίνουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως είναι γνωστό, φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, από τις 19/7/2022, από την Περιφέρεια ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και ανατέθηκαν τα δρομολόγια στους αναδόχους για την έγκαιρη και απρόσκοπτη μεταφορά 14.702 μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, όλων των τύπων δημοσίων σχολείων.
Στα πλαίσια της σχετικής διακήρυξης όμως δεν υποβλήθηκαν προσφορές από ιδιώτες (Αστικό-Υπεραστικό ΚΤΕΛ και Σωματεία ιδιοκτητών Ταξί) για μια σειρά δρομολόγια με προβλήματα στην πρόσβαση.
Μεταξύ αυτών ήταν και τα δρομολόγια που αφορούν τη μεταφορά από απομακρυσμένους οικισμούς (περιοχή από τα Τριπόταμα έως και τα Λυκούρια) σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό αλλά και Γυμνάσιο – Λύκειο) της έδρας της Κλειτορίας και της Δάφνης.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε μια προσπάθεια να επισπεύσει τις διαδικασίες, κήρυξε της σχετικές διαδρομές άγονες και δυσπρόσιτες και με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (Τρίτη 2/8/2022) προχώρησε σε νέα διακήρυξη δημοπρασίας με ευνοϊκούς όρους.
«Για τη νέα σχολική χρονιά, 2021-΄22, για πρώτη φορά το 95% των μαθητών σε σχολεία της Δυτικής Ελλάδας θα έχουν εξασφαλισμένη δωρεάν μεταφορά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού η οποία έγινε στα μέσα Καλοκαιριού, μετά από σειρά επαφών και προεργασία που προηγήθηκε με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, προέκυψαν μια σειρά από άγονα δρομολόγια. Αυτή την περίοδο, μετά από επαφές μας με τους μεταφορείς, προσπαθούμε να καλύψουμε και αυτά τα προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με προβλήματα προσβασιμότητας για τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ σε ορεινούς οικισμούς των Καλαβρύτων. Ευελπιστούμε ότι, οριακά μεν, τα παιδιά αυτά θα είναι σε θέση να μεταφερθούν, όπως όλα τα άλλα παιδιά, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δωρεάν» αναφέρει στη «Γ» ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας.
Στις Δ.Ε. Δάφνης και Κλειτορίας τα παιδιά που δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμη δωρεάν μεταφορά είναι πάνω από 80, μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Η Περιφέρεια δρομολόγησε τις απαιτούμενες διαδικασίες με βάση την πρώτη καταγραφή αναγκών των σχολείων από τον περασμένο Μάιο, για την επόμενη σχολική χρονιά 2022-‘23, ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 18 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα