Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δημαιρεσίες σε Περιφέρεια και Δήμους

Η Μ. Μπίλια στη θέση του Τ. Παπαδόπουλου, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, ενώ τυπικό χαρακτήρα αναμένεται να έχει η σημερινή διαδικασία στους περισσότερους δήμους της Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέα προεδρεία εκλέγονται σήμερα στο Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια της Αχαΐας, καθώς νέα μέλη στις Οικονομικές Επιτροπές κα τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής.

Οι σημερινές διαδικασίες – επιβαλλόμενες εκ του νόμου – αναμένεται να επιφέρουν αλλαγές και ανακατατάξεις στο περιφερειακό και τα δημοτικά σχήματα της περιοχής.

Όπως έγραψε η «Γ», στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επικρατέστερη για νέα Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι η Περιφερειακή Σύμβουλος Ηλείας, Μαρία Μπίλια, στη θέση του Τάκη Παπαδόπουλου, ο οποίος αναμένεται να αξιοποιηθεί σε κάποια άλλη θέση, όταν μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, ο Περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, θα ανακοινώσει και τις όποιες ανακατατάξεις αναμένεται να κάνει στο σχήμα της περιφερειακής Αρχής.

Σε κάθε περίπτωση, καθώς και οι επιλογές δεν είναι πάρα πολλές, οι ανακατατάξεις στην Περιφέρεια αναμένεται να είναι περιορισμένες, με ορισμένες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο κ. Παπαδόπουλος μπορεί να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Διοίκησης και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς ο Α. Φίλιας θα μετακινηθεί στο Οικονομικό και ο Π. Σακελλαρόπουλος θα αναλάβει τη διοίκηση μίας νέας αναπτυξιακής εταιρείας που θα δημιουργήσει η Περιφέρεια.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο κ. Φαρμάκης, κρατάει προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά του και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του εφόσον συνομιλήσει με τους συνεργάτες και το σύνολο των περιφερειακών συμβούλων της ομάδας του.

Η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στην αίθουσα του κεντρικού κτιρίου (Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών και Αμερικής).

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Στο Δήμο Πατρέων, η ειδική συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 το πρωί στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Όσον αφορά στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες από τη δημοτική Αρχή θα προταθεί εκ νέου ο Παναγιώτης Μελάς, ενώ για τη θέση του αντιπροέδρου που προτείνεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας θα προταθεί και πάλι η δημοτική σύμβουλος, Κατερίνα Σολωμού. Τέλος για τη θέση του Γραμματέα που προτείνεται από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας, η τελική πρόταση αναμενόταν από τη χθεσινή συνεδρίαση της παράταξης του Νίκου Παπαδημάτου, η οποία στις προηγούμενες δημαιρεσίες είχε προτείνει τον γιατρό, Ανδρέα Νικολάου. Αντίστοιχα, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές αναμένεται και η εκλογή των νέων μελών στην Οικονομική Επιτροπή, αλλά και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Αλλαγή σκυτάλης αναμένεται στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κατά τις προγραμματισμένες δημαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης, σήμερα στις 12:00 μ. στο πολιτιστικό Πολύκεντρο του δήμου στη Μυρτιά. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος παραδίδει τη σκυτάλη στην αντιδήμαρχο Αξιοποίησης και Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας και αρμόδια για την Δ.Ε. Αιγιαλείας Μαρία Γιδά. Η κ. Γιδά παραδίδει τη σκυτάλη της Αντιδημαρχίας της Δημ. Ενότητας στην Διαμάντω Βασιλακοπούλου και την Δημοτική Περιουσία στον Aντιδήμαρχο Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο. Ο κ. Ντίνος αναλαμβάνει Aντιδήμαρχος (άμισθος) για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος της Δημοτικής Ενότητας Ερινεού ενώ ήδη έχει εκλεγεί και Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας. Στην αντιπροεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου από την μείζονα μειοψηφία (παράταξη Χρήστου Γούτου) αναμένεται να προταθεί εκ νέου ο Τάκης Τσερεντζούλιας ενώ για τη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, από την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας (της Βάσως Ψυχράμη) θα προταθεί κατά την ψηφοφορία η δημοτική σύμβουλος Γιώτα Γκρέμου.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο Θ. ΝΑΣΙΩΤΗΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Καλαβρύτων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος, Θανάσης Παπαδόπουλος θα διατηρήσει στη θέση του στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου το γιατρό Θεόδωρο Νασιώτη ενώ αλλαγές στο προεδρείο δεν αναμένεται να γίνουν και από τις άλλες παρατάξεις. Στη θέση του Aντιπροέδρου αναμένεται να παραμείνει ο Θύμος Τζόβολος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του πρώην Δημάρχου Γιώργου Λαζουρά.   Η συνεδρίαση για την εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημοτικό Πέτρινο κτίριο στην κεντρική πλατεία Πετιμεζαίων ώρα 11:00 π.μ.

«ΤΥΠΙΚΗ» ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ

Τυπικό χαρακτήρα θα έχουν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας, καθώς μόλις πριν από λίγο καιρό εξελέγη ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Γκοτσόπουλος μετά την μετακίνηση του Παναγιώτη Κουνάβη στην προεδρία της ΔΕΥΑΔ. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Λουσικών της Δ.Ε. Ωλενίας.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΟΥΡΑΧΑΝΗ ΣΤΟΝ ΕΡΥΜΑΝΘΟ

Αντίστοιχα και στον Δήμο Ερυμάνθου, δεν αναμένονται αλλαγές στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τις δημαιρεσίες που θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η παράταξη της πλειοψηφίας θα προτείνει εκ νέου για πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον δικηγόρο, Γιώργο Κουραχάνη. Χωρίς αλλαγές όμως αναμένεται και η εκλογή των νέων μελών της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

 

 

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σήκωσαν τα χέρια ψηλά-Αντίδραση λογιστών στην παράταση της τελευταίας στιγμής για την απογραφή στο «ΕΡΓΑΝΗ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την αντίδραση των λογιστών και φοροτεχνικών προκάλεσε η ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής του Υπουργείου Εργασίας, αργά προχθές, για την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης της ψηφιακής απογραφικής διαδικασίας του ωραρίου απασχόλησης, στο «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου συνοδεύθηκεκαι από στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, και στην Πάτρα, περίπου οι 7 στους 10 εργαζομένους απογράφηκαν έγκαιρα και χωρίς καθυστέρηση!
«Θα υπάρχουν πολλά λάθη και ανακρίβειες, υποβάλλαμε δηλώσεις με το πιστόλι στον κρόταφο, η παράταση δόθηκε εν μέσω αργίας στην Πάτρα, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία» δηλώνει ο Αλέξανδρος Μπογιάκης, πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Αχαΐας.

«Οι επιχειρήσεις δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς ακόμα για τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων και κατά την διάρκεια της απογραφής, αλλά και μετά από αυτή» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΦΕΕ) σε χθεσινή της ανακοίνωση σύμφωνα στην οποία ζητά από τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη άμεση ενημέρωση, κάθε βαθμίδας φορέων επιχειρήσεων» για το Ψηφιακό Ωράριο και την Ψηγιακή Κάρτα Εργασίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, επί συνόλου 2,4 εκατ. εργαζομένων, έως το βράδυ της Τρίτης 29 Νοεμβρίου -μια ημέρα πριν την εκπνοή της αρχικής προθεσμίας- οι εγγραφές αντιστοιχούσαν σε 974.000 εργαζομένους. Έως τις 6.00 μ.μ. της Τετάρτης είχαν γίνει εγγραφές για 1.346.205 εργαζομένους (ποσοστό 55,8%% επί του συνόλου) ενώ επί συνόλου 290 χιλ. επιχειρήσεων είχαν εγγραφεί οι 196 χιλ. (ποσοστό 67%).

«Οι λογιστές έβαλαν σε προτεραιότητα υποχρεώσεις που είχαν και έχουν ποινικές ευθύνες και οικονομικές επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις. Μπορεί η πλατφόρμα να ήταν ανοιχτή αλλά δεν δώσατε ποτέ σαφείς οδηγίες λειτουργίας, τις οποίες προφανώς ξεχάσατε στο συρτάρι σας» αναφέρει στην επιστολή της στον Υπουργό η ΠΟΦΕΕ και καλεί «τους κοινωνικούς εταίρους και τους φορείς των επιχειρήσεων να εκφράσουν επιτέλους την έντονη δυσαρέσκεια τους».

Ο χρόνος μέχρι τις 20/12 που παρατάθηκε η απογραφή δεν είναι αρκετός υποστηρίζουν λογιστές – φοροτεχνικοί κατηγορώντας το υπουργείο ότι δεν έχει δώσει «καμία απολύτως σημασία στα προβλήματα που σας έχουν μεταφερθεί απ’ όλα τα μέρη της χώρας, από χιλιάδες επιχειρήσεις, από συνδικαλιστικούς φορείς όλων των βαθμίδων».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται το Σάββατο(3/12)

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον πολυαγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΑΝΤ. ΣΠΑΝΟ
(ΕΤΩΝ 84)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κρήνης Πατρών.
Η σύζυγος. Τα παιδιά του. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

Τον αγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΙΩΑΝ. ΠΑΝΟΥΣΗ
(ΣΥΝ/ΧΟ ΤΑΞΙΑΡΧΟ – ΕΤΩΝ 60)
Κηδεύουμε σήμερα Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρίνου Αχαΐας.
Η σύζυγος: Μαρία. Η κόρη του: Αναστασία Πανούση. Η μητέρα του: Δήμητρα (χήρα) Ιωάν. Πανούση. Οι λοιποί συγγενείς.
Τελεταί ΚΩΝ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ. Α’ Γραφείο: Ιωνίας 64, Πάτρα – τηλ.: 2610-341.608, 325.417. Β’ Γραφείο: Διγενή Ακρίτα 89, Προάστιο Πατρών (Παν. Νοσοκομείο Ρίου) – τηλ.: 2610-451.566. κιν.: 6932-930.023. Γίνονται τελετές κατηγορίας με ασφαλιστικά ταμεία.

Την πολυαγαπημένη μας
ΛΟΥΙΖΑ (χήρα) ΑΡΙΣΤ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 98)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Δημοτικού Νεκροταφείου Πατρών.
Η κόρη της: Ελένη Αναγνωστοπούλου. Οι εγγονοί: Αριστείδης Στεφανίδης, Γιώργος Στεφανίδης. Τα αδέλφια. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Τον πολυαγαπημένο μας
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΙΩΑΝ. ΤΕΓΚΕΛΙΔΗ
(ΕΤΩΝ 91)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ρίου.
Η σύζυγος: Ελένη (Έλλη). Τα παιδιά του: Γιάννης και Αθηνά, Βαγγέλης και Αναστασία. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί: Αδαμάντιος, Χριστίνα, Ελένη. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Την πολυαγαπημένη μας
ΕΛΕΝΗ (χήρα) ΔΙΟΝ. ΚΟΡΦΙΑΤΗ
(ΕΤΩΝ 88)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 10 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Παπαθωμά. Η ταφή θα γίνει στο Β΄ Κοιμητήριο Αγίου Μηνά.
Τα παιδιά: Νικόλαος Κορφιάτης, Λάμπρος Κορφιάτης. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ. Τηλ. επικ.: 2610-426.787, 6973-698.042, 6906-611.060. Ευβοίας 199. Εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο.

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, αδελφή, γιαγιά και θεία
ΑΝΔΡΙΑΝΑ (χήρα) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΤΟΥΚΑ
(ΕΤΩΝ 94)
Κηδεύουμε Σάββατο 3-12-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Σαντομερίου Αχαΐας.
Τα παιδιά: Γεώργιος και Στέλλα Ντούκα, Ευανθία και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, Νικολίτσα και Διονύσιος Θεοδόσης. Τα εγγόνια: Μαρία-Ανδριάνα και Σωτήριος-Γεράσιμος, Σπυριδούλα, Σπυρίδων-Νεκτάριος, Ιωάννης-Σάββας. Τα δισέγγονα: Εμμέλεια, Εριέττα. Τα αδέλφια: Ηλίας και Αγγελική Μάρκου, Βικτωρία Μάρκου. Οι ανιψιοί. Οι εξάδελφοι. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφεία Τελετών – Μνημοσύνων ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Αγ. Ιωάννη Πράτσικα 165, Πάτρα. Τηλ.: 2610-361.555. Κιν.: 6979-140.091, 6975-730.357.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Το εορταστικό ωράριο που προτείνεται από τον Εμπορικό Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών

για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς 2022-2023, είναι το εξής:

 

 

Κυριακή 11/12/2022 11.00 – 17.00
Δευτέρα 12/12/2022 09.00 – 14.30
Τρίτη 13/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Τετάρτη 14/12/2022 09.00 – 14.30
Πέμπτη 15/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Παρασκευή 16/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Σάββατο 17/12/2022 10.00 – 16.00
Κυριακή 18/12/2022 11.00 – 17.00
Δευτέρα 19/12/2022 09.00 – 14.00 17.30 – 21.00
Τρίτη 20/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Τετάρτη 21/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Πέμπτη 22/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Παρασκευή 23/12/2022 09.00 – 21.00
Σάββατο 24/12/2022 10.00-19.00
Κυριακή 25/12/2022 ΑΡΓΙΑ
Δευτέρα 26/12/2022 ΑΡΓΙΑ
Τρίτη 27/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Τετάρτη 28/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Πέμπτη 29/12/2022 09.00 – 14.00 17.30– 21.00
Παρασκευή 30/12/2022 09.00-21.00
Σάββατο 31/1/2022 10.00-19.00
Κυριακή 1/1/2023 ΑΡΓΙΑ
Δευτέρα 2/1/2023 ΚΛΕΙΣΤΑ
Παρασκευή 6/1/2023 ΑΡΓΙΑ
  • Για τους εργαζόμενους θα πρέπει να τηρηθούν όσα εκ του Νόμου ορίζονται.

 

 

Το Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ.Π. σας εύχεται καλές δουλειές & καλές γιορτές!

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα