Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Πολεμική» εφημερία στο ΠΓΝΠ

105 άτομα, 51 επιβεβαιωμένα και 54 ύποπτα περιστατικά Covid προσήλθαν χθες στα Επείγοντα – Έγιναν 22 εισαγωγές σ’ ένα βράδυ

Published

on

 

Τριψήφιο αριθμό περιστατικών υποδέχθηκαν τα Επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας με γιατρούς και νοσηλευτές να σηκώνουν ένα τεράστιο βάρος…

Συνολικά, στην προχθεσινή εφημερία του ΠΓΝΠ προσήλθαν 105 άτομα, εκ των οποίων τα 51 ήταν επιβεβαιωμένα κρούσματα και τα 54 ύποπτα με συμπτώματα covid-19.

Από τα περιστατικά που προσήλθαν έγιναν 22 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, γεμίζοντας μια ολόκληρη Κλινική! Ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχουν ανοίξει πέντε κλινικές Covid και υπάρχει ετοιμότητα για να ανοίξουν και νέες κλίνες για να μην μείνει κανείς ασθενείς αβοήθητος.

«Η επισκεψιμότητα εξακολουθεί να είναι μεγάλη στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων μας. Τα τελευταία 24ωρα διαφαίνεται ότι αυξάνονται οι νοσηλείες των περιστατικών Covid και ότι θα χρειαστούμε κρεβάτια για απλή νοσηλεία. Οι ΜΕΘ έχουν αυξημένη προσέγγιση αλλά η πίεση αφορά στις απλές κλίνες» επισημαίνει στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

169 OI ΝΟΣΗΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η πίεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας εντείνεται μέρα με την μέρα και οι νοσηλείες στα Νοσοκομεία της Πάτρας αυξάνονται σταδιακά.

Χθες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο νοσηλεύονταν συνολικά 89 ασθενείς στην κλινική COVID και πέντε παιδιά στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ σταθερά οι κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι γεμάτες κατά 100%, φιλοξενώντας 13 ασθενείς και ένας ακόμα νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας” χθες νοσηλεύονταν 53 ασθενείς με Covid και 8 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Covid.

Ωστόσο, η πίεση αναμένεται να αυξηθεί καθώς το Νοσοκομείο εφημερεύει σήμερα, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΠΓΝΠ, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό να δίνουν αγώνα δρόμου για να εξυπηρετήσουν τη μεγάλη προσέλευση των ασθενών.

ΞΑΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 1.000 ΜΟΛΥΝΣΕΩΝ

Για μια ακόμα μέρα, πέρασαν το φράγμα των 1000 μολύνσεων (1.135) τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Αχαΐα σε σχέση προχθές που καταμετρήθηκαν 994.

Η Αχαΐα έγινε και πάλι τετραψήφια, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των πολιτών με φόντο και το άνοιγμα των σχολικών μονάδων από αύριο, μετά το πέρας των διακοπών των Χριστουγέννων.

Στην Αιτωλοακαρνανία χθες εντοπίστηκαν 448 νέα κρούσματα, ενώ στην Ηλεία 339.

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Ροή ειδήσεων

Advertisement