Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Ολοκληρώθηκε η κυβερνητική σύσκεψη – Τι αποφασίστηκε

Δημοσιεύθηκε

στις

Προ των πυλών η κακοκαιρία «Διομήδης». Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ενόψει της κακοκαιρίας «Διομήδης», στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, αποφασίστηκε να σταλούν μηνύματα μέσω του 112 στους κατοίκους και να στηθούν ενιαία συντονιστικά κέντρα στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία των φαινομένων.

Επίσης, να λειτουργήσουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία, Ενιαία Συντονιστικά Κέντρα, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή του, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης «επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα όλων των συναρμόδιων φορέων για την άμεση επέμβασή τους σε περίπτωση ανάγκης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν».

Επιπλέον, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας έχουν τεθεί και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, με δυνατότητα περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, πραγματοποιήθηκε διεξοδική ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και όλων των συμμετεχόντων για την πορεία της κακοκαιρίας από τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρο Κολυδά, ενώ συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και συγκεκριμένα από τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου ΑΕ και από τη Νέα Οδό ΑΕ/Κεντρική Οδό ΑΕ.

Καιρός – Κακοκαιρία «Διομήδης»: Οδηγίες προς τους πολίτες
Σε συνέχεια των σχετικών προβλέψεων, το υπουργείο καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

– Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

– Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

– Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο.

Τέλος, σημειώνεται ότι με την ευκαιρία της σύσκεψης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ενημέρωσε αναλυτικά τους συμμετέχοντες για την πορεία των ελέγχων που ήδη πραγματοποιούνται σε δημόσια κτίρια και ιδιωτικές κατοικίες, σε συνέχεια του σεισμού που έπληξε την περιοχή της Φλώρινας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Ροή ειδήσεων

Advertisement