Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Καμπανελλικές Εκκλησιάζουσες»-Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες για τη νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σ’ ένα λιμπρέτο που ξεκίνησε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκάς Θάνος με τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, αλλά δεν πρόφτασαν να το ολοκληρώσουν μαζί και το τελείωσε μόνος του πρόσφατα στηρίζεται η νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Εκκλησιάζουσες- Μια κωμωδία» που θα παρουσιαστεί εντός του Φεβρουαρίου.

Όπως είχε αποκαλύψει ο κ. Θάνος μιλώντας στη «Γ» πρόκειται για μία κωμωδία γεμάτη από τραγούδια και χορό, τραγούδια που θα ακουστούν για πρώτη φορά στο εκπληκτικό θέατρο Απόλλων με ζωντανή ορχήστρα με μερικούς από τους μοναδικούς μουσικούς του Δημοτικού Ωδείου, ενώ εντάσσεται στον κύκλο του έτους Ιάκωβου Καμπανέλλη καθώς το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννησή του.
Η παράσταση είναι μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με την Κοινωφελή Επιχείρηση Καρναβάλι Πάτρας, στο πλαίσιο και του Συμφώνου συνεργασίας που συνυπογράφει πρόσφατα, ενώ τμήμα της παράστασης θα παρουσιαστεί στην τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού αλλά και στο πλαίσιο των θεατρικών δρωμένων δρόμου σε διάφορα σημεία της πόλης.
Οι πρόβες για την παράσταση έχουν ήδη ξεκινήσει και θα εντατικοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Η παράσταση είναι σε σκηνοθεσία, μουσική και χορογραφία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκά Θάνου, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια θα είναι του Κέννυ ΜακΛέλλαν.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες στην σκηνή του «Απόλλωνα» στις «Εκκλησιάζουσες» στους κεντρικούς ρόλους θα δούμε την Ανδριάννα Χαλκίδη, τον Βασίλη Κόκκαλη, την Έφη Κιτσαντά αλλά και τον Μίλτο Νίκα.
Και επειδή η παράσταση είναι χορόδραμα, θα έχουμε και τη συμμετοχή έντεκα χορευτών. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Χρήστο Καλαμπόκη, Μαρία Κίκινα, Άννα Καράμπελα, Ιωάννα Λουπέτη, Εμαννουέλα Αλεξανδράκη, Άννα Φυτιλά, Νόνη Μπούφη, Αλεξία Τσουρέκα, Έντρι Κέντρο, Ορφέας Χατζησπύρου και Λουίς Μέντες.
Αντίστοιχα, θα εμφανιστούν αγαπημένοι μουσικοί, όπως ο Βασίλης Γισδάκης και ο Σταύρος Σιόλας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement