Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η covid-19!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Οι προπονητές των ομάδων του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας καταθέτουν στη «Γνώμη» τις απόψεις τους για τη διακοπή του πρωταθλήματος

 

Η πανδημία covid-19 έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά, καθώς εδώ και δυόμισι χρόνια ταλαιπωρεί τους… πάντες! Ανάμεσά τους και ο αθλητισμός σε όλο τον πλανήτη, καθώς σχεδόν όλοι οι αγώνες ανεξαρτήτως αθλήματος, αναβάλλονται σωρηδόν, λόγω της πανδημίας.

Όσες προσπάθειες και να κάνουν οι διοργανώτριες αρχές και οι ομοσπονδίες πέφτουν στο κενό, καθώς ο covid-19 ζει ανάμεσά μας και όπως φαίνεται θα συνεχίσει να ζει δίπλα μας για πολύ καιρό…

ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Βλέποντας λοιπόν, οι Ελληνικές Ομοσπονδίες ότι η πανδημία εξαπλώνεται με «ταχύτητα φωτός» και μαζί οι μεταλλάξεις «omicron» και «Δέλτα», θέλησαν να… προστατέψουν τους αθλητές γενικότερα. Έτσι ανέβαλαν για δύο ή και για μια εβδομάδα περίπου τις αθλητικές διοργανώσεις, μήπως και καταφέρουν και «σώσουν» την… παρτίδα.

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟ

Μέσα σε αυτές που πήραν την μεγάλη απόφαση ήταν και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που ανέβαλε τη 12η αγωνιστική -μια πριν πέσει η αυλαία του α΄ γύρου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας- έτσι ώστε να προλάβουν καταστάσεις.

«ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Η «είδηση» ότι θα αναβληθεί η εν λόγω αγωνιστική έπεσε στους συλλόγους ως «κεραυνός εν αιθρία», καθώς αρκετές ομάδες, που συμμετέχουν στο εν λόγω πρωτάθλημα και δη στον 4ο όμιλο, είχαν βρει τους ρυθμούς τους και είχαν καταφέρει να τα… φέρνουν «βόλτα», κάνοντας νίκες, είτε για να «ψηλώσουν» στον βαθμολογικό πίνακα, είτε για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Η «Γ» σεβόμενη τη διακοπή του πρωταθλήματος και όλα όσα έχουν να κάνουν με την πανδημία και την covid-19, συνομίλησε με όλους τους τεχνικούς των ομάδων της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας του 4ου ομίλου. Αρκετοί εξ αυτών απάντησαν θετικά, άλλοι είπαν τη δική τους αρνητική άποψη. Ας δούμε όμως τι δήλωσαν οι δέκα προπονητές της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

 

Σούλης Παπαδόπουλος (προπονητής Παναχαϊκής):

«Όποιος καταφέρει και την εκμεταλλευτεί θα επιβιώσει…»

Ο προπονητής της Παναχαϊκής, Σούλης Παπαδόπουλος ερωτώμενος πόσο θα επηρεάσει την ομάδα του η διακοπή του πρωταθλήματος, είπε: «Αυτό που προέχει είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών, αυτό έχει σημασία. Σίγουρα η διακοπή δεν μας κάνει καλό, διότι προερχόμαστε από αυτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ως ομάδα μας βγάζει εκτός ρυθμού, καθώς είχαμε σημειώσει τέσσερις νίκες». Και πρόσθεσε: «Είχαμε καταφέρει να ανεβάσουμε «στροφές» στις προπονήσεις, ωστόσο αυτό, που με χαροποιεί στην όλη ιστορία, είναι ότι η διακοπή αυτή είναι γενική». Και κατέληξε: «Όποια καταφέρει και εκμεταλλευτεί αυτή τη διακοπή και συνάμα δεν έχει κρούσματα, θα επιβιώσει, μιας και από εδώ και πέρα, θα αγωνιζόμαστε Τετάρτη-Κυριακή. Όμως όπως προανέφερα, προέχει η υγεία όλων μας κι αυτό είναι το σημαντικότερο…».

 

Χρήστος Παρασκευόπουλος (τεχνικός ΠΑΟ Βάρδας):

«Η απόφαση της διακοπής πάρθηκε την κατάλληλη στιγμή»

Ο τεχνικός του ΠΑΟ Βάρδας Χρήστος Παρασκευόπουλος, ερωτώμενος πόσο θα επηρεάσει την ομάδα του η διακοπή του πρωταθλήματος, ανέφερε: «Νομίζω ότι πάρθηκε η απόφαση αυτή την κατάλληλη στιγμή, ωστόσο το θέμα είναι το πότε θα επαναρχίσουμε. Ως σύλλογος έχω κρούσματα και το μέτρο ήταν πολύ καλό, προκειμένου να καταλαγιάσει η πανδημία και αυτά να υποχωρήσουν». Και πρόσθεσε: «Αλλά το αναφέρω πάλι, από πού θα επαναρχίσουμε, πότε και από ποιο σημείο και κάτω από ποιες προϋποθέσεις;». Και κατέληξε: «Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μπορέσουμε να δούμε τι θα γίνει. Προέχει η υγεία όλων μας, ας ελπίσουμε όλο αυτό που περνάμε να τελειώσει γρήγορα…».

 

Βαγγέλης Τζιάρας (τεχνικός Αχέροντα Καναλακίου):

«Είχαμε τραυματίες και νοσήσαντες, μας δίνεται η δυνατότητα να είμαστε πανέτοιμοι»

Ο προπονητής του Αχέροντα Καναλακίου Βαγγέλης Τζιάρας, ερωτώμενος πόσο θα επηρεάσει την ομάδα του η διακοπή του πρωταθλήματος, τόνισε: «Η διακοπή του πρωταθλήματος θα βοηθά σε μεγάλο βαθμό, καθώς είχαμε τραυματίες αλλά και νοσήσαντες κι έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να είμαστε πανέτοιμοι, όταν κι εφόσον άρουν την απόφαση και επαναρχίσουν το πρωτάθλημα». Και συμπλήρωσε: «Όμως αυτό που με αγχώνει περισσότερο είναι εάν η διακοπή αυτή θα έχει διάρκεια ή όχι». Και κατέληξε: «Από την άλλη ως σύλλογος για την ώρα δεν μας ακουμπάει, αλλά εάν συνεχιστεί θα προσπαθήσουμε για να δούμε πώς θα το διαχειριστούμε».

 

Αλέξης Γαβριλόπουλος (προπονητής Αίαντα Γαστούνης):

«Δεν μας επηρεάζει για την ώρα, έχουμε μικρό ρόστερ»

Ο τεχνικός του Αίαντα Γαστούνης Αλέξης Γαβριλόπουλος, ερωτώμενος πόσο θα επηρεάσει την ομάδα του η διακοπή του πρωταθλήματος, δήλωσε: «Ως ομάδα έχουμε μικρό ρόστερ, οπότε δεν μας επηρεάζει, αλλά θα μας προβληματίσει εάν η εν λόγω διακοπή συνεχιστεί παραπάνω από ό,τι έχει αποφασιστεί». Και πρόσθεσε: «Για την ώρα έχουμε τον έλεγχο, αλλά εάν ξεφύγει, θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα». Και κατέληξε: «Θα αναγκαστούμε να αναπροσαρμόσουμε το πλάνο μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε».

 

Αλέξης Σπηλιόπουλος (τεχνικός Διαγόρα Βραχνεΐκων):

«Προερχόμαστε από τις διακοπές των εορτών, έχουμε μείνει πίσω»

Ο προπονητής του Διαγόρα Βραχνεΐκων Αλέξης Σπηλιόπουλος, ερωτώμενος πόσο θα επηρεάσει την ομάδα του η διακοπή του πρωταθλήματος, τόνισε: «Δυστυχώς τα κρούσματα από την πανδημία covid-19 είναι πολλά. Προερχόμαστε από τις διακοπές τόσο των Χριστουγέννων, όσο και της Πρωτοχρονιάς και έχουμε μείνει πίσω, ωστόσο δουλεύω μαζί με τους συνεργάτες μου με προγραμματισμό». Και πρόσθεσε: «Μας λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός όπως σε όλες πιστεύω τις ομάδες, αλλά σχεδιάζουμε, έτσι ώστε όταν δοθεί η επανεκκίνηση να είμαστε έτοιμοι». Και κατέληξε: «Μας δίδαξε η προηγούμενη εμπειρία μας κι εργαζόμαστε εντατικά, προκειμένου όταν ανάψουν το πράσινο φως να είμαστε πανέτοιμοι…».

 

Στάθης Καραμαλίκης (τεχνικός Εθνικού Σκουλικάδου):

«Όσες ομάδες είναι συσπειρωμένες θα αντέξουν»

Ο τεχνικός του Εθνικού Σκουλικάδου Στάθης Καραμαλίκης, ερωτώμενος πόσο θα επηρεάσει την ομάδα του η διακοπή του πρωταθλήματος, ανέφερε: «Κατά τη γνώμη μου, επηρεαζόμαστε όλες οι ομάδες από αυτή τη διακοπή και δεν ξέρω κατά πόσο θα είμαστε έτοιμοι όταν υπάρξει η επανέναρξη». Και πρόσθεσε: «Και το λέω αυτό, διότι δεν μας έχουν ενημερώσει πότε θα επιστρέψουμε. Δέχομαι ότι υπάρχει η πανδημία και προέχει η υγεία όλων, αλλά πάρθηκε απόφαση, χωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει στη συνέχεια». Και κατέληξε: «Όσες ομάδες είναι συσπειρωμένες θα αντέξουν, θα είναι δύσκολο να πάρεις βαθμούς, ύστερα από αυτή τη διακοπή…».

 

Μάρκος Στεφανίδης (προπονητής ΑΟ Διαβολιτσίου):

«Επιδίωξή μας είναι να μείνουμε σε καλό επίπεδο»

Ο προπονητής του Αθλητικού Ομίλου Διαβολιτσίου Μάρκος Στεφανίδης, ερωτώμενος πόσο θα επηρεάσει την ομάδα του η διακοπή του πρωταθλήματος, τόνισε: «Μόνο καλό δεν έκανε η διακοπή, καθώς συνέπεσε με αυτή των εορτών. Από την άλλη είναι αναγκαίο κακό, καθώς όπως πάνε τα πράγματα, θα νοσήσει από την πανδημία το 50-60% του γενικού πληθυσμού». Και πρόσθεσε: «Ζούμε με συνεχή φόβο, καθώς υπάρχουν κρούσματα που εμάς γενικότερα στο ποδόσφαιρο, μας φέρνουν πισωγυρίσματα». Και κατέληξε: «Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε σε καλό προπονητικό επίπεδο, πάντως η διακοπή καλώς έγινε από τους αρμόδιους φορείς».

 

Γιάννης Νταλακούρας (τεχνικός Ναυπακτιακού Αστέρα):

«Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, είναι αναγκαίο κακό»

Ο τεχνικός του Ναυπακτιακού Αστέρα Γιάννης Νταλακούρας, ερωτώμενος πόσο θα επηρεάσει την ομάδα του η διακοπή του πρωταθλήματος, δήλωσε: «Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, θέλουμε δε θέλουμε η διακοπή θα μας επηρεάσει, είναι αναγκαίο κακό». Και πρόσθεσε: «Κατ’ εμέ έπρεπε να παρθεί μια τέτοια απόφαση από την ΕΠΟ, διότι εάν δεν γίνονταν, θα υπήρχε μεγάλο αλαλούμ». Και κατέληξε: «Θα το προσπαθήσουμε και θα το παλέψουμε, διότι είχαμε κρούσματα στην ομάδα μας και το ζήσαμε εκ των έσω. Θα επιδιώξουμε να κρατηθούμε σε αγωνιστικό επίπεδο έως την επανέναρξη του πρωταθλήματος».

 

Βασίλης Ξανθόπουλος (προπονητής Παναγρινιακού):

«Θέλαμε να έχουμε ροή, αλλά μας πρόλαβαν τα κρούσματα»

Ο προπονητής του Παναγρινιακού Βασίλης Ξανθόπουλος, ερωτώμενος πόσο θα επηρεάσει την ομάδα του η διακοπή του πρωταθλήματος, ανέφερε: «Πιστεύω ότι η διακοπή του πρωταθλήματος ως ομάδα θα μας ωφελήσει, αν και από την πλευρά μας θέλαμε να έχουμε ροή, αλλά δυστυχώς μας πρόλαβαν τα κρούσματα». Και πρόσθεσε: «Ως σύλλογος θα κάνουμε μεταγραφές που θα δώσουν τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να μας μάθουν καλύτερα και να μπούμε όταν έρθει η ώρα σε αγωνιστικούς ρυθμούς». Και κατέληξε: «Μακάρι να μην τραβήξει για πολύ η διακοπή του πρωταθλήματος, διότι θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε τα πλάνα μας…».

 

Ανδρέας Παντζιαράς (τεχνικός Τηλυκράτη Λευκάδας):

«Εύχομαι να τελειώσει γρήγορα αλλιώς θα αλλάξουμε τα πλάνα μας»

Ο τεχνικός του Τηλυκράτη Λευκάδας Ανδρέας Παντζιαράς, ερωτώμενος πόσο θα επηρεάσει την ομάδα του η διακοπή του πρωταθλήματος, είπε: «Αυτό που προέχει είναι πρωτίστως να έχουμε όλοι υγεία και κυρίως οι ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων. Η διακοπή αυτή έρχεται να κουμπώσει με αυτή των εορτών, οπότε μας επηρεάζει όλους». Και πρόσθεσε: «Ήταν αναγκαία εν πολλοίς αυτή η κατάσταση, καθώς υπήρχαν κρούσματα και το ζήσαμε στο πετσί μας». Και κατέληξε: «Εύχομαι όμως να τελειώσει γρήγορα, διότι εάν αυτό δε γίνει, τότε θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε τα πλάνα μας και ευτυχώς που έχουμε την εμπειρία, από την προηγούμενη φορά…».

 

Δεν απάντησαν στις κλήσεις…

Η «Γ» ως όφειλε έκανε τηλεφωνικές κλήσεις στους προπονητές Φάνη Γκέκα (Παναιγιάλειος) και Ανδρέα Λαυδαριά (Αναγέννηση Άρτας), ωστόσο δεν απάντησαν στα απανωτά τηλεφωνήματα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι απόψεις τους φιλοξενούμενες.

 

 

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Αν γίνει η αγωνιστική, πάει στην Άρτα ενισχυμένη

Μετά την χθεσινή ξεκούραση, οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής επαναρχίζουν σήμερα την προετοιμασία τους, με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί «εντολή» το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας (4ος όμιλος) να επαναρχίσει, ύστερα από τη διακοπή μιας εβδομάδας. Εάν και εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, οι παίκτες της αλλά και ο προπονητής Σούλης Παπαδόπουλος θα «καταστρώσουν» τα σχέδιά τους ενόψει του παιχνιδιού με την Αναγέννηση Άρτας εκτός έδρας, αγώνας που θα διεξαχθεί για την 12η αγωνιστική. Σε αυτό το ματς οι κοκκινόμαυροι θα αγωνιστούν ενισχυμένοι, καθώς ο Νικαιώτης στην καταγωγή προπονητής, θα μπορεί να υπολογίζει τους νεοαποκτηθέντες Καρπαθάκη, Μαστραντωνάκη, Μαγκάκη, Λόρι Κέρι, αλλά και τον γκολκίπερ Γιώργο Παπαδόπουλο.

 

ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Πρώτα ο Θεός μπαίνει σε ρυθμούς πρωταθλήματος

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος -πρώτα ο Θεός- μπαίνει από σήμερα ο Διαγόρας, ύστερα από το χθεσινό ρεπό, με τον τεχνικό Αλέξη Σπηλιόπουλο, να κοιτάζει τον προσεχή αντίπαλο κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Αθλητικό Όμιλο Διαβολιτσίου. Ένα ματς αρκετά δύσκολο, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του Διαγόρα θα επιδιώξουν να πάρουν τη νίκη -εάν και εφόσον το πρωτάθλημα επαναρχίσει- την 12η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας (4ος όμιλος), προκειμένου να ανέβουν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα.

 

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ

«Βάλσαμο» η διακοπή…

«Βάλσαμο» θεωρείται η διακοπή για τον Παναιγιάλειο, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι διοικούντες την ομάδα. Κι αυτό γιατί όπως τονίζουν η Μαύρη Θύελλα θα ενισχυθεί από μεταγραφές και θα εμφανιστεί πανέτοιμη, όταν επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, προκειμένου να διεκδικήσει την παραμονή της.


Ροή ειδήσεων

Advertisement