Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Με την αλήθεια και την επιστήμη

Published

on

O Σκοτ Μόρισον, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας που μπλοκάρισε την είσοδο του Τζόκοβιτς στη χώρα, είναι ένας πολιτικός που ανεξάρτητα από την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης έχει υποβάλλει τους πολίτες της χώρας του σε διαρκή, εξαντλητικά και αλεπάλληλα lockdown και σε πολλές απαγορεύσεις, προκειμένου η Αυστραλία να μείνει όσο πιο «μακριά» γίνεται από τις παγκόσμιες εξάρσεις της πανδημίας. Έτσι, μπορεί να ισχυρίζεται πως είναι ο πολιτικός που εν μέσω μίας πρωτοφανούς παγκόσμιας καταιγίδας έχει πετύχει να εμβολιάσει περίπου το 80% του πληθυσμού της χώρας του, αλλά και να μετράει μόλις 2.300 θανάτους περίπου, την ώρα που η Ελλάδα με το ένα τρίτο του πληθυσμού της Αυστραλίας μετράει περισσότερους από 21.000 θανάτους.

Αν ο Σκοτ Μόρισον ήταν πρωθυπουργός στην Ελλάδα, το πιθανότερο θα ήταν, η κυβέρνησή του να έχει καταρρεύσει το πρώτο κιόλας εξάμηνο, θεωρούμενος ίσως ως ένας «απολυταρχικός» πολιτικός που επιβάλλει πρωτόγνωρες απαγορεύσεις.

Αυτό που κάνει όμως ο Μόρισον στην Αυστραλία, βλέπουμε ότι σιγά – σιγά, αρχίζουν να το κάνουν και άλλοι ηγέτες. Και δεν εννοούμε τις απαγορεύσεις, αλλά τον ξεκάθαρο λόγο απέναντι στην πανδημία και την υπεράσπιση του ορθολογισμού απέναντι στις… ψεκασμένες θεωρίες και τις μεσοβέζικες λύσεις, που τελικά είναι αυτές που πάντα επιτρέπουν στον ιό να… μένει και να επιμένει.

Στην άλλη πλευρά του πλανήτη, ένας άλλος ηγέτης, ο Τζίστιν Τριντό στον Καναδά, κατάφερε να κερδίσει εκλογές – αν και «τραυματισμένος» – λέγοντας προεκλογικά ότι θα εμβολιάσει υποχρεωτικά όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Και στη Γαλλία όμως, ο Μακρόν πολύ πρόσφατα, αφού είπε ο θέλει να «τσαντίσει» τους ανεμβολίαστους (κατά πολλούς η λέξη που χρησιμοποίησε σημαίνει κάτι πιο… αγενές), ανέφερε: «Εγώ αγανακτώ με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, η πραγματική ρωγμή στην χώρα βρίσκεται εκεί, όταν ορισμένοι κάνουν την ελευθερία τους, που γίνεται ανευθυνότητα, σλόγκαν».

Γίνεται αρκετά σαφές λοιπόν, ότι όσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό πως για να τελειώνουμε με τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του χρειάζεται να εμβολιαστούν όλοι, αρχίζει να διαμορφώνεται μία τάση «κάθετων» θέσεων που δεν αφήνει περιθώρια για άλλες υπεκφυγές. Τελικά, η ανθρωπότητα θα προχωρήσει, όπως προχωρούσε πάντα. Με την αλήθεια και την επιστήμη για οδηγό, έστω και αν κάποιοι (παντού και πάντοτε) αντιδρούν…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement