Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πατρινό Καρναβάλι: Οι πρώτες αναβολές λόγω πανδημίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία με τη ραγδαία, τρομερή αύξηση των κρουσμάτων και τη νόσηση μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας, τα νέα απαγορευτικά μέτρα και το κλίμα αβεβαιότητας, μας αναγκάζουν να τροποποιήσουμε τον σχεδιασμό μας που αφορά τις εκδηλώσεις της ημέρας έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού και τα προγραμματισμένα για τον Ιανουάριο εργαστήρια για τους μαθητές, στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Παρόλο που τους προηγούμενους μήνες φαινόταν ότι θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε εκδηλώσεις  που θα απευθύνονταν σε όλους τους πολίτες, δίνοντας ζωή στην πόλη μας, η πραγματικότητα μας αναγκάζει να περιορίσουμε τις δράσεις μας και να προσαρμοστούμε στα σκληρά δεδομένα της πανδημίας. Ενόψει της μετάλλαξης «όμικρον» και των νέων αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων από τις αρμόδιες Αρχές, είμαστε υποχρεωμένοι να τροποποιήσουμε το πρόγραμμά μας, δείχνοντας σεβασμό στις δύσκολες στιγμές που περνάει η κοινωνία μας. Παρακολουθώντας στενά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας επαναπροσαρμόζουμε τον προγραμματισμό μας, προσπαθώντας να μην εκθέσουμε σε κίνδυνο κανέναν συμπολίτη, συνεργαζόμενο και εργαζόμενο στο καρναβάλι. Τις τελευταίες ημέρες ο κορωνοϊός χτύπησε και τους συντελεστές της τελετής έναρξης αναγκάζοντάς μας να αναβάλλουμε την εκδήλωση.

 Ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε ολοήμερες δραστηριότητες για τις 22/1/2022 με χαρακτήρα καρναβαλικό μιας λαϊκής γιορτής, σε ανοικτούς δημόσιους χώρους σε συνεργασία με φορείς της πόλης μας. Δυστυχώς όμως, αναγκαζόμαστε να αναβάλλουμε το σύνολο των εκδηλώσεων έως ότου οι συνθήκες επιτρέψουν την υλοποίησή τους.  Για τους ίδιους λόγους αναβάλλονται και τα προγραμματισμένα για τον Ιανουάριο εκπαιδευτικά εργαστήρια στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement