Σάββατο 21 Μαΐου 2022
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Πρώτο κουδούνι του 2022 με… απουσίες-800 μαθητές και περίπου 200 εκπαιδευτικοί στην Αχαΐα δεν επέστρεψαν στα σχολεία 

Δημοσιεύθηκε

στις

Ρεπορτάζ: Μαρία Ορφανού, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Με πολλές απουσίες μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικών λόγω κορωνοϊού «χτύπησε» χθες το πρώτο κουδούνι για το 2022 και στα σχολεία της Αχαΐας.

Οι σχολικές μονάδες επαναλειτούργησαν χθες μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων στη «σκιά» της παραλλαγής Όμικρον και της «έκρηξης» των κρουσμάτων, ενώ την Κυριακή διενεργήθηκαν συνολικά 1,6 εκατ. self tests.
Πανελλαδικά, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών:
Α. Από τα σχολεία απουσίαζαν συνολικά 6.900 εκπαιδευτικοί λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού, εκ των οποίων:
-2.450 με το σελφ τεστ που διενήργησαν χθες Κυριακή, και,
-4.450 που ήδη νοσούν τις τελευταίες ημέρες.
Στους αριθμούς αυτούς δεν έχουν προσμετρηθεί τα θετικά rapid test των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών αλλά ούτε και οι στενές επαφές.
Β. Επίσης σύμφωνα με το edupass, με στοιχεία των σελφ τεστ που έγιναν την Κυριακή, βρέθηκαν 12.000 θετικοί μαθητές, ενώ υπάρχει κι ένας επιπλέον αριθμός απόντων μαθητών που ήδη νοσούσαν.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Στην Αχαΐα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δηλώθηκαν 115 απουσίες εκπαιδευτικών και 400 μαθητών, ενώ αντίστοιχα, από τα σχολεία της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης οι απουσίες που κατεγράφησαν ήταν σε εκπαιδευτικούς 70 και σε μαθητές περίπου 400.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στελέχη της Εκπαίδευσης, ο αριθμός των απουσιών δεν ταυτίζεται με τον αριθμό των θετικών τεστ της Κυριακής, καθώς αρκετοί μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό τις προηγούμενες ημέρες, ενώ αντίστοιχα, αρκετοί γονείς φοβούμενοι την υψηλή μεταδοτικότητα επέλεξαν χθες να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι, χωρίς να νοσούν ή να έχουν συμπτώματα.
Σε κάθε περίπτωση εικόνα για την ενδοσχολική διασπορά της νόσου αναμένεται εντός της εβδομάδος και συγκεκριμένα, την Παρασκευή, οπότε και οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσκομίσουν εκ νέου αρνητικό self test.

ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ

Εξ άλλου και οι δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Αχαΐας παραμένουν σε εγρήγορση και ετοιμότητα, με σκοπό σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Είναι χαρακτηριστικό πως η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας παρέμεινε ανοικτή την Κυριακή το απόγευμα από τις 6-8, προκειμένου να προμηθευτούν τα σχολεία επιπλέον self-test, για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις παιδιών που ενδεχομένως δεν παρέλαβαν ή δεν εξυπηρετήθηκαν οι γονείς τους από τα φαρμακεία. Διανεμήθηκαν 5.000 self-test σε περίπου 100 Διευθυντές και Προϊσταμένους σχολείων που προσήλθαν στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μην αναφερθούν από τα σχολεία σήμερα προβλήματα από ελλείψεις σε μαθητές. Στην περιοχή της Αιγιάλειας μοιράστηκαν 600 self-test. Αντίστοιχα, την Κυριακή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας από τις 12 έως τη 1 το μεσημέρι διατέθηκαν στους Διευθυντές σχολείων 3.000 self tests, ενώ σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης ακόμη περισσότερων. Και οι δύο Διευθυντές, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος (Α’ βάθμια) και Ανδρέας Ζέρβας (Β’ βάθμια) παρακολουθούν καθημερινά την εξέλιξη ελέγχου των μαθητών στα σχολεία, προκειμένου να διενεργούνται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και να υπάρχει επάρκεια προμήθειας self-test.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΤΙΚΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.
Αντίστοιχα, αν εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, και αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο (ράπιντ ή PCR) για τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ ή ράπιντ τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται. Όταν εξέλθουν από την καραντίνα, οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Χωρίς κατηγορία

Πάτρα: Έσπασε αγωγός υδροδότησης στην οδό Σωτηριάδου(ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρωί του Σαββάτου(21/5), έσπασε αγωγός νερού στην οδό Σωτηριάδου, που βρίσκεται στο πάνω μέρος του Αρχαίου Ωδείου.

Οι κάτοικοι ενημέρωσαν άμεσα την ΔΕΥΑΠ, συνεργείο της οποία μετέβη στο σημείο για την αποκατάσταση της βλάβης.

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Κινέζας που είχαν βάλει σε βαλίτσα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η σορός της Κινέζας Qiu Yun Lin 38 χρόνων, είχε βρεθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2020 μέσα σε βαλίτσα, σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα Βιλίων Αττικής. Για την γυναίκα είχε δηλωθεί εξαφάνιση στις 19 Οκτωβρίου 2020 στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν από τα στοιχεία της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου και τις συνομιλίες που είχε με το θύμα αλλά και από το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό, αποτυπώματα κλπ., ενώ και ο ίδιος σύχναζε σε χαρτοπαικτικές λέσχες στο κέντρο της Αθήνας όπως και το θύμα.

Αν και ο δράστης αρνείται να μιλήσει, τα κίνητρα αποδίδονται μάλλον σε οικονομική διαφορά που είχαν μεταξύ τους. Το θύμα συνήθιζε να δανείζει έντοκα ομοεθνείς της που επίσης χαρτόπαιζαν και έτσι είχε δανείσει με τόκο 10.000 ευρώ και τον δράστη, χρήματα τα οποία το θύμα ζητούσε πίσω και ενδεχομένως αυτή η οικονομική διαφορά όπλισε το χέρι του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Τετάρτη(18/5)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΚΗΔΕΙΑ
Την πολυαγαπημένη μας
ΓΕΩΡΓΙΑ (χήρα) ΑΓΓΕΛΟΥ ΘΩΜΑ
(ΕΤΩΝ 87)
Κηδεύουμε Τετάρτη 18-5-2022 και ώρα 4.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου.
Τα παιδιά της: Παρασκευάς και Παναγιώτα Θωμά, Παναγιώτης και Μαρία Θωμά. Οι εγγονοί. Οι δισέγγονοι. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓ. ΚΙΑΦΑ. Γούναρη 173 & Αγ. Δημητρίου. Τηλ.: 2610-275.295 – Πάτρα, Κάτω Αχαΐα – τηλ.: 26930-22.077.

KHΔΕΙΑ
Την πολυαγαπημένη μας
ΜΑΡΙΑ (συζ.) ΓΕΩΡ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
(ΕΤΩΝ 88)
Κηδεύουμε Τετάρτη 18-5-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βούντενης Πατρών.
Ο σύζυγος: Γεώργιος. Τα παιδιά της: Χρυσούλα Καλογιάννη, Ελένη Καλογιάννη, Παναγιώτης και Αθηνά Καλογιάννη. Τα εγγόνια: Γεώργιος, Μαρία, Παναγιώτα, Κωνσταντίνα, Δημήτριος, Σπύρος, Γεώργιος, Μαριάντζελα. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων, ΑΦΟΙ ΚΑΡΡΑ. Νοταρά 119, Πάτρα, τηλ.: 2610-430.141, κιν.: 6937-009.978 & 6978-069.382. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

ΚΗΔΕΙΑ
Τον αγαπημένο μας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΠΗΛ. ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟ
(ΕΤΩΝ 69)
Κηδεύουμε Τετάρτη 18-5-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.
Η σύζυγος: Μαρία. Τα παιδιά του: Σπυρίδων Πανουτσακόπουλος, Βασιλική και Ανδρέας Κουμπιάς, Παναγιώτα Πανουτσακοπούλου. Οι αδελφοί: Χαράλαμπος και Ελένη Πανουτσακοπούλου, Βασίλειος και Νίκη Πανουτσακοπούλου, Διονυσία (χήρα) Θεοδ. Πανουτσακοπούλου, Γεώργιος και Χαρίκλεια Πανουτσακοπούλου, Ελένη (χήρα) Ιωάν. Πανουτσακοπούλου, Γεώργιος και Μαρία Ρηγοπούλου. Ο εγγονός του: Παναγιώτης. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. Σολωμού 132 & Β. Ηπείρου, Πάτρα. Τηλ./Fax: 2610-316.106, κιν.: 6972-119.124.

Την πολυαγαπημένη μας
ΕΛΕΝΗ (χήρα) ΙΩΑΝ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
(ΕΤΩΝ 86)
Κηδεύουμε Τετάρτη 18-5-2022 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.
Τα παιδιά της: Γεώργιος Παπαγεωργίου, Ειρήνη και Χρήστος Αθανασόπουλος. Τα εγγόνια της: Κωστής, Νικόλας. Τα ανίψια της. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842

Τον πολυαγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΙΧ. ΓΙΑΓΚΛΗ
(ΕΤΩΝ 73)
Κηδεύουμε Τετάρτη 18-05-2022 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Κυδωνιές Ερυμάνθου.
Η σύζυγος: Αριστέα. Τα παιδιά: Μιχαήλ και Γιοβάννα Γιαγκλή, Κωνσταντίνος Γιαγκλής, Χρυσούλα Γιαγκλή. Τα εγγόνια: Κωνσταντίνος, Φωτεινή, Μελίνα, Λυδία. Τα αδέλφια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών «Ο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ» ΦΡΑΝΤΖΗΣ Ν. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ο.Ε. (Πατρών-Κλάους 15 (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ). Τηλ.: 2610-336.825, 6949-713.524, 6973-794.448.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα