Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

«Διομήδης»: Σαρώνει τη Θεσσαλία – Δήμαρχος Αλμυρού: «Είμαστε στα όρια να ξαναζήσουμε τον Ιανό»

Δημοσιεύθηκε

στις

Φάρσαλα, Καρδίτσα, Αλμυρός αλλά και άλλες περιοχές βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας “Διομήδης” που σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις ανέμους και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι δήμαρχοι 4 περιοχών της Θεσσαλίας μιλάνε στο newsit.gr για τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει έως τώρα και την αγωνία τους για το βράδυ που έρχεται.

Χατζηκυριάκος Βαγγέλης – Δήμαρχος Αλμυρού

“Συνεχίζεται έντονη βροχόπτωση και θα είμαστε όλοι stand by όλο το βράδυ. Είμαστε στα όρια να ξαναζήσουμε τον “Ιανό”. Έχουν παρουσιαστεί κάποια μικροπροβλήματα, υπερχειλίσεις μικρών χειμάρρων. Έχουν υπερχειλίσει και περνάνε νερά, χώματα πάνω από τις επαρχιακές οδούς και τα καθαρίζουμε. Αν συνεχίσει η έντονη βροχόπτωση δεν ξέρω σε 2-3 ώρες αναγκαστούν κάποιοι κάτοικοι να μείνουν έξω από τα σπίτια τους. Είναι βράδυ τώρα, είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

Είμαστε σε εγρήγορση, είμαστε όλοι στον δρόμο. Είμαστε σε επικοινωνία με την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία. Αν χρειαστεί έχουμε χώρους να φιλοξενηθούν οι κάτοικοι αλλά ακόμα δεν είμαστε σε τέτοια κατάσταση. Δεν ξέρουμε πώς θα πάει το βράδυ. Δεν βλέπω κάποια ύφεση στη βροχόπτωση”.

Εσκίογλου Ιορδάνης – Δήμαρχος Φαρσάλων

“Δώσαμε εντολή εκκένωσης στο χωριό Υπέρεια. Έχει βρέξει πολύ, πάω στον Σταυρό, τα Παλαιοφάρσαλα γιατί εκεί πάει η κακοκαιρία πάει προς αυτό το χωριό. Πάει εκεί και ο αντιπεριφερειάρχης και η πολιτική προστασία. Εδώ θα μείνει η ΕΜΑΚ για παν ενδεχόμενο. Το ποτάμι σταθεροποιείται. Έπεσε πολλή βροχή σε μικρό χρονικό διάστημα. Τα συστήματα που είχαμε κάνει από τον Ιανουάριο έχουν λειτουργήσει όσον αφορά στην πόλη των Φαρσάλων και τα χωριά που είχαμε φτιάξει. Αυτή τη φορά όμως η κακοκαιρία, το σύστημα ήρθε βόρεια, μας “χτύπησε” από την άλλη πλευρά της πόλης.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους κατοίκους. Τα σπίτια που πλημμύρισαν σοβαρά είναι λίγα. Μόνο για 4 υπερήλικες με κινητικά προβλήματα έπρεπε να γίνει και έγινε η εκκένωσή τους από τα σπίτια τους. Εμείς σαν δήμος έχουμε κλείσει ένα ξενοδοχείο για τέτοιου είδους περιστατικά, εκείνοι επέλεξαν να μείνουν με τους δικούς τους ανθρώπους. Αντως απ’ό,τι μας είπαν οι αρμόδιοι η κακοκαιρία “φεύγει” από εμάς αύριο και μετακινείται προς τον Αλμυρό. Αλλά αυτά ξέρετε πως αλλάζουν”.

Τσιάκος Βασίλης – Δήμαρχος Καρδίτσας
“Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη. Έχουμε προβλήματα με τους βασικούς αποδέκτες των νερών τα ποτάμια της περιοχής τον Καράμπαλη και τον Λείψιμο. Είναι αρκετά ψηλά, φουσκωμένα. Είμαστε σε ετοιμότητα να εκκενώσουμε τον οικισμό Μαύρικα, που είναι στις παρυφές της πόλης. Δεν έχουμε εκκενώσει καμία κοινότητα έως τώρα. Υπάρχουν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα όχι κάτι γενικευμένο. Πλημμύρες έχουν γίνει κυρίως σε αγροτικές περιοχές, χωράφια, γήπεδα κτλ. Ελπίζουμε να υποχωρήσουν τα νερά με την ύφεση των καιρικών φαινομένων. Όλοι σε επιφυλακή. Οι ανάγκες είναι πολλές”.

Κοκουρας Γιάννης – Δήμαρχος Τυρνάβου
“Κλείσαμε δύο επαρχιακές οδούς Ροδιάς-Αμπελώνα, και Διλερη-Αμπελώνα αλλά δεν αποκλείστηκαν τα χωριά γιατί έχουν πρόσβαση και από άλλη μεριά. Από το πρωί τρέχω σε κάτι μαντριά που δεν είχαν πρόσβαση τους πήγαμε μηχανήματα και τους ανοίξαμε τους δρόμους για να φύγουν. Πλημμυρισμένα σπίτια δεν έχουμε προς το παρόν ούτε ένα”.


Ροή ειδήσεων

Advertisement