Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Διεθνή

ΠΟΥ: Πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους θα έχουν μολυνθεί τις επόμενες εβδομάδες

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες, προειδοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Την πρώτη εβδομάδα του 2022 στην Ευρώπη καταγράφηκαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα covid-19, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες, επεσήμανε στη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης του Τύπου ο διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.

Η Μετάλλαξη Όμικρον φέρνει στα όρια της κατάρρευσης τα Εθνικά Συστήματα Υγείας της Ευρώπης
“Με αυτούς τους ρυθμούς, το Ινστιτούτο Υγειονομικών Μετρήσεων και Εκτιμήσεων (IHME) προβλέπει ότι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της περιοχής θα έχει μολυνθεί από την Όμικρον τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες”, πρόσθεσε.

Τσουνάμι κρουσμάτων – Έρχονται δύσκολες εβδομάδες

Την ώρα που ο πλανήτης ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας και η μεταλλάξη Όμικρον εξαπλώνεται ασταμάτητα, η Ευρώπη προσπαθεί να αντιμετωπίσει το νέο τσουνάμι κρουσμάτων που έχει φέρει η Όμικρον με τα νοσοκομεία να βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάρρευση.

Στη Βρετανία, που κατέγραψε σχεδόν 180.000 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα, οι επικεφαλής του Δημόσιου Συστήματος Υγείας φοβούνται για κατάρρευση των νοσοκομείων.

«Νομίζω πως πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, όταν μιλάμε για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, έχουμε δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας», ξεκαθαρίζει ο βρετανός υπουργός Υγείας, Σατζιντ Τζάβιντ

Σκηνές στα πάρκινγκ των νοσοκομείων της Ιταλίας

Δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία και στην Ιταλία που κατέγραψε πάνω από 108.000 κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο. Οι σκηνές επέστρεψαν στα πάρκινγκ τον νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Νάπολης κρούει τον κώδωνα τον κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι «μπορεί να δούμε ξανά τις εικόνες που είχαμε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2020».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κόσμος
|
06.01.2022 22:25
Καμπανάκι από τον ΠΟΥ για τη μετάλλαξη Όμικρον: Λιγότερο σοβαρή νόσηση αλλά όχι «ήπια» παραλλαγή – Μαύρα ρεκόρ κρουσμάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη
Κόσμος
|
06.01.2022 20:43
Η μετάλλαξη Όμικρον σπάει όλα τα μαύρα ρεκόρ σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Ουρές στη Γαλλία για ένα τεστ
Στη Γαλλία με τις 261.000 κρούσματα σε 24 ώρες, οι Παριζιάνοι σχηματίζουν ουρές και περιμένουν με τις ώρες για να κάνουν ένα τεστ ενώ στη Γερμανία με τις 56 χιλιάδες κρούσματα μέσα σε μια ημέρα, οι πολίτες θα πρέπει να δείχνουν πιστοποιητικό με την αναμνηστική δόση ή αρνητικό τεστ 24ων ωρών για να μπουν σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ.

«Πιστεύω πως αυτοί οι περιορισμοί είναι πολύ λογικοί και θα ενθαρρύνουν τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί», δηλώνει κάτοικος του Βερολίνου.

Η Αυστρία κατέγραψε σχεδόν 9 χιλιάδες κρούσματα μέσα σε 24 ώρες. Ένα από αυτά είναι ο Καγκελάριος της χώρας Κάρλ Νεχάμερ.

Προβληματισμός στις ΗΠΑ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα κρούσματα άγγιξαν τις 850 χιλιάδες μέσα σε μια ημέρα και το ανώτατο δικαστήριο της χώρας εξετάζει με σκεπτικισμό την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υπαλλήλους των εταιριών με μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

O COVID, όπως τον αντιμετωπίζουμε τώρα δε θα μείνει για πάντα. Δεν είναι ανάγκη να γίνει η νέα κανονικότητα.
Κι όλα αυτά την ώρα που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Moderna, Stephane Bancel τονίζει πως η τρίτη, ενισχυτική δόση προστατεύει επαρκώς έναντι της Covid-19 όσους εμβολιάστηκαν τον χειμώνα, ωστόσο ίσως να χρειαστεί και 4η δόση το επόμενο φθινόπωρο.

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement