Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Συνεδριάζει η Αγία και Ιερά Σύνοδος στο Φανάρι για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδριάζει από σήμερα και μέχρι τις 13 Ιανουαρίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, προκειμένου να εκλέξει τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Κρήτης έχει καταρτίσει το Τριπρόσωπο για την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου, το οποίο αποτελείται από τους Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο, Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο, και Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το Τριπρόσωπο αποφασίστηκε από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Κρήτης και δεν καταρτίστηκε από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως γινόταν έως ότου αλλάξει ο νόμος το 2014.

Θυμίζουμε ότι εν χηρεία κηρύχθηκε από το Φανάρι η Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ανοίγοντας τον δρόμο για την διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, τον οποίο κατατάσσει στους εφησυχάζοντες Ιεράρχες. Η Σύνοδος της Κρήτης είχε αποφασίσει ομόφωνα την απαλλαγή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου από τα καθήκοντα του, αφού είχε λάβει υπόψη τις ένορκες πιστοποιήσεις τριών γιατρών για τα χρόνια προβλήματα υγείας του κ. Ειρηναίου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement