Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Κακοκαιρία «Διομήδης»: Πλήττει όλη την Θεσσαλία-Τα σχολεία θα είναι κλειστά την Τετάρτη (12/1)

Δημοσιεύθηκε

στις

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διομήδης» από Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες, με συνέπεια να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ, όπως εκτίμησε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, το φαινόμενο, μετά τη Θεσσαλία, θα εξελιχθεί σε Φωκίδα και Βοιωτία.

Ωστόσο, από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου έχουν ανοίξει και τα σχολεία, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η λειτουργία τους σε κάποιες περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Κλειστά τα σχολεία στη Σαμοθράκη λόγω χιονόπτωσης και θυελλωδών ανέμων

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο, για δεύτερη συνεχή ημέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Σαμοθράκη, καθώς και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Γαλατούμου, εξαιτίας της κακοκαιρίας που επικρατεί στο νησί.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γαλατούμος, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και των θυελλωδών ανέμων, έντασης 10 μποφόρ, καιρικά χαρακτηριστικά τα οποία αναμένεται να επιδεινωθούν στη διάρκεια της νύχτας, αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων.
«Είναι επικίνδυνες όλες οι διαδρομές. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η κατάσταση θα επιδεινωθεί και, αν αυτό συμβεί, νομίζω ότι θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα από ό,τι είναι σήμερα».
Στο μεταξύ, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, συνιστά αυστηρά τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της περιφέρειας Θεσσαλίας, λόγω της χιονόπτωσης, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, λόγω έντονης βροχόπτωσης, σε επίσης άλλα σημεία.
Πάντως με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στο οδικό δίκτυο με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και με ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, να εκδίδει ανακοινώσεις και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement