Σάββατο 21 Μαΐου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

1.636 παιδιά έχουν εμβολιαστεί στην Αχαΐα-Μεγάλο το ενδιαφέρον των γονιών καταγράφεται στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού μας

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών στην Αχαΐα. Μέσα σε ένα εικοσαήμερο έχουν εμβολιαστεί 1.636 παιδιά σε όλο τον νομό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ.

Η μερίδα του λέοντος ανήκει στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, το Καραμανδάνειο, στο οποίο λειτουργούν ήδη δύο εμβολιαστικά κέντρα για τον παιδικό πληθυσμό της περιοχής μας.
Στην πρώτη εμβολιαστική γραμμή που ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 18 Δεκεμβρίου του 2021 μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 820 παιδιά (180 είναι ο μέσος όρος ημερησίως), ενώ στη δεύτερη γραμμή που ξεκίνησε στις 7 Ιανουαρίου του 2022 συνολικά έχουν εμβολιαστεί 299 παιδιά.
Στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα της Πάτρας και συγκεκριμένα στο παιδιατρικό ιατρείο (στον 3ο όροφο της Γούναρη) μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 160 παιδιά, από το περασμένο Σάββατο οπότε και μπήκε στην μάχη της εμβολιαστικής κάλυψης, με τον μέσο όρο ημερησίως να κυμαίνεται στα 40 παιδιά.

Στο Αίγιο, όπου λειτουργεί μια εμβολιαστική γραμμή μέχρι χθες είχαν γίνει 357 εμβολιασμοί.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επισημαίνει στην «Γ» πως «είναι μεγάλη η προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει το τελευταίο διάστημα για τον εμβολιασμό των μικρών φίλων μας, ηλικίας 5 -11ετών. Όπως προκύπτει από τα νούμερα του εμβολιασμού το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο από την πλευρά των γονέων έτσι ώστε τα παιδιά τους να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία. Οι εμβολιασμοί κατά γενική ομολογία διεξάγονται με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι επιφορτισμένοι με αυτήν την διαδικασία. Στόχος μας είναι να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, έτσι ώστε να υπάρξει η απόλυτη ασφάλεια τόσο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και ευρύτερα στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον».

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΩ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ενδιαφέρον από τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, κάτι που συστήνεται ανεπιφύλακτα από τους παιδιάτρους. Βέβαια, επειδή μεγάλος αριθμός παιδιών έχουν νοσήσει και δεν μπορούν να εμβολιαστούν, παρατηρείται σε ορισμένα εμβολιαστικά κέντρα μια μικρή αρρυθμία, εφόσον οι γονείς δεν μπαίνουν στην πλατφόρμα για να ακυρώσουν τα ραντεβού τους. Για το λόγο αυτό, επισημαίνεται από τους υγειονομικούς ότι όσοι έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό αλλά τα παιδιά νόσησαν θα πρέπει να μπαίνουν στην πλατφόρμα και να ακυρώνουν το ραντεβού, ώστε να μην στερούνται εμβολιασμού άλλα παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις για να το κάνουν άμεσα. Σύμφωνα με υγειονομικούς κύκλους υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό των παιδιών και όσοι επιθυμούν μπορούν να επισπεύσουν το ραντεβού τους.
ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Ένας χρόνος συμπληρώθηκε, χθες, από την έναρξη της “Επιχείρησης Ελευθερία” όπου έχουν πραγματοποιηθεί σχεδόν 18 εκατ. ραντεβού για εμβολιασμό σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 17.900.000 ραντεβού για εμβολιασμό. Πάνω από το 80% του ενήλικου πληθυσμού είναι πλέον καλυμμένο έστω και μερικώς, ενώ παράλληλα σχεδόν 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ήδη κάνει την αναμνηστική τους δόση.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αναγράφονταν χθες στην ειδική πλατφόρμα έχουν γίνει πανελλαδικά:
-17.920.426 εμβολιασμοί (+72.437 την 10/01/2022).
-7.551.849 εμβολιασμοί με τουλάχιστον 1 δόση (+10.139 την 10/01/2022).
-7.109.466 ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί (+14.959 την 10/01/2022).
-3.982.362 εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης (+47.593 την 10/01/2022).
Σε ό,τι αφορά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία προκύπτουν τα παρακάτω δεδομένα:
-Στην Αχαΐα έχουν γίνει 489.762 εμβολιασμοί (+2.249 χθες), 212.909 με τουλάχιστον μία δόση (+319 χθες), 196.821 ολοκληρωμένοι (+387 χθες) και 97.007 με την αναμνηστική δόση (+1.542 χθες)
– Στην Αιτωλοακαρνανία: 290.409 εμβολιασμοί (+1.309 χθες), 120.584 με τουλάχιστον μια δόση (+177 χθες), 111.989 (+346 χθες) και 66.393 με την αναμνηστική δόση (+797 χθες).
– Στην Ηλεία: 217.661 εμβολιασμοί (+1.015 χθες), 91.462 με τουλάχιστον μία δόση (+178 χθες), 85.287 ολοκληρωμένοι (+340 χθες) και 48.905 με την αναμνηστική δόση (+508 χθες).

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα:Ανήλικοι εξπέρ στις διαρρήξεις-«Έσπασαν» 14 παιχνιδομηχανές αφαιρώντας το ποσό των 1000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 14 παιχνιδομηχανές που βρίσκονταν σε κοινόχρηστους χώρους στο κέντρο της Πάτρας είχαν «ανοίξει» δύο ανήλικοι Ρομά το τελευταίο διάστημα στην Πάτρα.

Πρόκειται για έναν 15χρονο και έναν 16χρονο, ο οποίος μάλιστα το είχε «σκάσει» από αναμορφωτήριο ανηλίκων του Βόλου, οι οποίοι είχαν γίνει εξπέρ στο να «σπάνε» τους κερματοδέκτες των μηχανημάτων.

Από τα δεκατέσσερα μηχανήματα που «άνοιξαν» σύμφωνα με πληροφορίες η λεία τους ξεπέρασε το ποσό των 1.000 ευρώ.

Ο 16χρονος συνελήφθη, προχθές το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, διότι στις 5-5-2022 είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, όπου κρατούνταν με διάταξη του Ανακριτή Πατρών. Ωστόσο, από την προανάκριση που διενήργησαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας διαπιστώθηκε πως μαζί με 15χρονο συνεργό του είχε πλούσια δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» οι δύο ανήλικοι ρομά κατηγορούνται για πέντε κλοπές, κατά το χρονικό διάστημα από 5-16 Μαΐου, στην περιοχή του Φάρου, των Υψηλών Αλωνίων ακόμα και στην περιοχή της Βενιζέλου.

«Χτυπούσαν» τις βραδινές και τις νυχτερινές ώρες και αφαιρούσαν τους κερματοδέκτες.

Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, επικρατεί έντονος προβληματισμός από την παραβατική δράση των ανηλίκων στην περιοχή μας.

Τα περιστατικά με «πρωταγωνιστές» ανήλικους κυρίως ρομά έχουν αυξηθεί σημαντικά, ενώ αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και δράστες ηλικίας κάτω των 12 ετών!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Γ» η Ασφάλεια Πατρών το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει περιστατικά σχεδόν καθημερινά που αφορούν κυρίως σε κλοπές με αποτέλεσμα να εξελίσσεται διαρκώς ένα ανθρωποκυνηγητό στο κέντρο της αχαϊκή αλλά και σε συνοικίες.

Το πρόβλημα της παραβατικότητας των ανηλίκων εξακολουθεί να αποτελεί “πονοκέφαλο” για την ΕΛ.ΑΣ. καθώς οι αξιωματικοί της Ασφάλειας καθημερινά απασχολούνται με κλοπές και διαρρήξεις με συμμετοχή των ανηλίκων. Μάλιστα, τα εν λόγω περιστατικά καλύπτουν το 40% στα οποία καλείται να επέμβει η Αστυνομία.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ο “αστυνομικός”, απέσπασε 8.000 ευρώ από ηλικιωμένη

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου άνδρα.

προσποιούμενος τον αστυνομικό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα της απαίτησε χρηματικό ποσό για να αποφύγει το τελευταίο τις ποινικές συνέπειες. Η παθούσα εξαπατήθηκε από τον δράστη, ο οποίος της απέσπασε το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καρολίνα Ακινόσογλου: «Σε εξέλιξη και υπό παρατήρηση ο ιός»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την επισήμανση ότι πρόκειται για μεταδοτική νόσο που έχει εμφανίσει πρόσφατα κρούσματα σε πολλές χώρες της Ε.Ε. και την ανησυχία ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα πάρει διάσταση πανδημίας εμφανίζεται η αν. Καθηγήτρια Παθολογίας /Λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημίου Πατρών Καρολίνα Ακινόσογλου «Η ευλογιά των πιθήκων είναι ένας ιός που προέρχεται από άγρια ζώα όπως τα τρωκτικά και τα πρωτεύοντα θηλαστικά και περιστασιακά μεταδίδεται στους ανθρώπους.

Τα περισσότερα ανθρώπινα κρούσματα έως τώρα εμφανίζονταν στην κεντρική και δυτική Αφρική, όπου η ασθένεια είναι ενδημική. Είναι η πρώτη φορά που ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων φαίνεται να εξαπλώνεται σε ανθρώπους που δεν ταξίδεψαν στην Αφρική.

Στην Ευρώπη, μολύνσεις έχουν αναφερθεί στη Βρετανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Σουηδία. Ενδιαφέρον να μελετηθεί παρουσιάζει το γεγονός ότι οι περιπτώσεις δεν συνδέονται όλες, υποδηλώνοντας ότι υπάρχουν πολλαπλές αλυσίδες μετάδοσης. Μπορεί να μεταδοθεί μέσω στενής επαφής και γενετήσιας επαφής με μολυσμένα άτομα, τουτέστιν μέσω των σωματικών τους υγρών, αλλά και από τα ρούχα ή τα σεντόνια τους. Οι ασθενείς πρέπει να απομονώνονται και οι κανόνες ατομικής υγιεινής πρέπει να χρησιμοποιούνται από όλους.

Η διάγνωση γίνεται με ειδικές αιματολογικές εξετάσεις και η νόσος εμφανίζεται με πυρετό, κακουχία, μυϊκούς πόνους και στην εξέλιξή της με εξανθήματα ». Η ίδια υπογραμμίζει ότι η νόσος βρίσκεται σε εξέλιξη και παρακολουθείται επισταμένως το φαινόμενο στον παγκόσμιο χάρτη «Επομένως κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια για την εξέλιξη της νόσου και ποια μορφή ενδεχομένως πάρει. Όσον αφορά την θνητότητα εξηγεί «Συνήθως εμφανίζεται με ήπια νόσηση. Κάποιος όμως στέλεχος του ιού μπορεί να επιφέρει θνητότητα από 1-10%»

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα