Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

1.636 παιδιά έχουν εμβολιαστεί στην Αχαΐα-Μεγάλο το ενδιαφέρον των γονιών καταγράφεται στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού μας

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών στην Αχαΐα. Μέσα σε ένα εικοσαήμερο έχουν εμβολιαστεί 1.636 παιδιά σε όλο τον νομό, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ.

Η μερίδα του λέοντος ανήκει στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας, το Καραμανδάνειο, στο οποίο λειτουργούν ήδη δύο εμβολιαστικά κέντρα για τον παιδικό πληθυσμό της περιοχής μας.
Στην πρώτη εμβολιαστική γραμμή που ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 18 Δεκεμβρίου του 2021 μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 820 παιδιά (180 είναι ο μέσος όρος ημερησίως), ενώ στη δεύτερη γραμμή που ξεκίνησε στις 7 Ιανουαρίου του 2022 συνολικά έχουν εμβολιαστεί 299 παιδιά.
Στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα της Πάτρας και συγκεκριμένα στο παιδιατρικό ιατρείο (στον 3ο όροφο της Γούναρη) μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 160 παιδιά, από το περασμένο Σάββατο οπότε και μπήκε στην μάχη της εμβολιαστικής κάλυψης, με τον μέσο όρο ημερησίως να κυμαίνεται στα 40 παιδιά.

Στο Αίγιο, όπου λειτουργεί μια εμβολιαστική γραμμή μέχρι χθες είχαν γίνει 357 εμβολιασμοί.
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης επισημαίνει στην «Γ» πως «είναι μεγάλη η προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει το τελευταίο διάστημα για τον εμβολιασμό των μικρών φίλων μας, ηλικίας 5 -11ετών. Όπως προκύπτει από τα νούμερα του εμβολιασμού το ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ μεγάλο από την πλευρά των γονέων έτσι ώστε τα παιδιά τους να θωρακιστούν απέναντι στην πανδημία. Οι εμβολιασμοί κατά γενική ομολογία διεξάγονται με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είναι επιφορτισμένοι με αυτήν την διαδικασία. Στόχος μας είναι να εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, έτσι ώστε να υπάρξει η απόλυτη ασφάλεια τόσο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και ευρύτερα στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον».

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕΣΩ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement