Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

300 ακόμη απουσίες-Αυξήθηκε ο αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών στην Αχαΐα που βρέθηκαν θετικοί μετά και το δεύτερο self test

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμη 300 μαθητές και εκπαιδευτικοί προστέθηκαν στο… απουσιολόγιο των σχολείων της Αχαΐας μετά το δεύτερο self test που έπρεπε να πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα.

Ήδη την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων περίπου 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν εμφανίστηκαν στις τάξεις τους, είτε γιατί νοσούσαν και βρίσκονταν σε καραντίνα, είτε γιατί είχαν θετικό δειγματοληπτικό έλεγχο την Κυριακή. Χθες οι μαθητές, αλλά και οι εκπαιδευτικοί έπρεπε να προσκομίσουν κατά την προσέλευσή τους στα σχολεία το δεύτερο κατά σειρά, αρνητικό τεστ κορωνοϊού, με αποτέλεσμα νέες… απώλειες!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγραφή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, χθες προέκυψαν τα εξής δεδομένα:
Σε 119 Τμήματα Γυμνασίων και Λυκείων εντοπίστηκαν μέσω των διαγνωστικών ελέγχων self test, 162 θετικοί μαθητές και μαθήτριες, 15 καθηγητές και ένας εργαζόμενος (λοιπό προσωπικό).
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ανδρέα Ζέρβα, το σύστημα των επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών ελέγχων για τα κρούσματα κορωνοϊού λειτούργησε θετικά και αυτό οφείλεται στην οργάνωση και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων αλλά και στο υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης των μαθητών και των οικογένειών τους.

ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Ροή ειδήσεων

Advertisement