Μαγειρική
Κοπανάκια στο τηγάνι με φινόκιο, ούζο, δεντρολίβανο και τοματίνια
Δημοσιεύθηκε
2 έτη πρνστις
(Για 4 άτομα)
Υλικά:
8 κοπανάκια κοτόπουλου
1 μεγάλο φινόκιο, σε φέτες
20 ντοματίνια
1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
2 σφηνάκια ούζο
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κοπανάκια μαζί με το δεντρολίβανο μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.Προσθέτετε στο τηγάνι το φινόκιο, τα τοματίνια και σοτάρετε για 1 λεπτό περίπου, μέχρι να μαραθούν λίγο. Σβήνετε με το ούζο και το αφήνετε να εξατμιστεί. Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε μισό ποτήρι νερό και σκεπάζετε με καπάκι. Σιγομαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με το λάδι του. Εναλλακτικά, μεταφέρετε το φαγητό σε ταψάκι και το περνάτε από ζεστό φούρνο για 15 λεπτά.
Σχετικά θέματα
Άγρια δολοφονία: Χτύπησε μέχρι θανάτου με τηγάνι την μητέρα της
Λαβράκι στον φούρνο με τοματίνια και βασιλικό
Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο τηγάνι
Κάρπαθος: Σάλος με το βίντεο από ταβέρνα που βάζουν ζωντανά ψάρια στο τηγάνι
Γαρίδες στο τηγάνι με λεμόνι και μαϊντανό
Βακαλάος με πέστο, ρύζι και τοματίνια