Τρίτη 28 Μαρτίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Πάνω από 43.000 νέοι ηλικίας 4 -18 ετών νόσησαν μετά τις 3 Ιανουαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 4 – 18 ετών καταγράφει η σημερινή επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ γεγονός το οποίο οφείλεται και στην μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Omicron και στην εκτεταμένη διενέργεια των self tests από τους μαθητές για την επιστροφή τους στα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 03 Ιανουαρίου 2022 – 09 Ιανουαρίου 2022, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών ανήλθε σε 43.386, αποτελώντας το 18% (12% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Το ποσοστό θετικότητας στο σύνολο του πληθυσμού ήταν 9.43% σε σύνολο 2.541.216 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 2.70% σε σύνολο 1.643.264 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 5.67%.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών την ίδια περίοδο ήταν 3.988, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 2.467. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.62.

Περισσότερα

Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Μαχαίρωσε την μητέρα του

Δημοσιεύθηκε

στις

Πανικός στη Νέα Σμύρνη. Μαχαίρωσε τη μητέρα του, με την οποία έμεναν μαζί.

 

Περισσότερα

Ελλάδα

Στη «μέγγενη» Μητσοτάκη και Τσίπρα ο Νίκος Ανδρουλάκης – Απάντηση για τις «αποστασίες»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ξεκίνησε «σφυροκόπημα» με στόχο να πάρει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, από το χώρο του κέντρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Η ομιλία τη Δευτέρα (27/3) στη Λαμία έδειξε κατά πρωτόγνωρο τρόπο ότι ο πρωθυπουργός πλέον έχει πάρει αποστάσεις από το τραγικό δυστύχημα και έχει ριχτεί για τα καλά στην προεκλογική μάχη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ανατρέψει τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν απώλειες και να κερδίσει το κρίσιμο ποσοστό που του λείπει για τις δεύτερες κάλπες έτσι, ώστε να μην αγωνία για την αυτοδυναμία.

Ωστόσο, υπάρχει ένας κρυφός κίνδυνος για όλο το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα που δημιουργήθηκε μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Η δυσπιστία των πολιτών που φαίνεται ξεκάθαρα να γυρίζει την πλάτη της στους πολιτικούς και για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει τη σύγκρουση με αυτούς τους ψηφοφόρους.

Οι επιθέσεις προς το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη δεν είναι διόλου τυχαίες και ευκαταφρόνητες. Έχουν να κάνουν με εκείνο το κρίσιμο ποσοστό, που αν του λείψει επειδή γυρίζει την πλάτη του στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, να μπορέσει, με τους ψηφοφόρους που θα καταφέρει να πείσει να επιστρέψουν, να έχει εξασφαλίσει την Κυριακή των δεύτερων εκλογών στις 2 Ιουλίου, κατά πάσα πιθανότητα, την εκλογική νίκη.

Η αναφορά του άλλωστε από τη Λαμία για «κυβερνήσεις πλειοψηφίας από ένα κόμμα και όχι από ένα χρώμα» αυτό δείχνουν.

Και η αποστασία…

Σύμφωνα με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ οι δηλώσεις του πρωθυπουργού δείχνουν διάθεση για αποστασίες.

Έτσι ερμηνεύουν τη συγκεκριμένη αναφορά του κ. Μητσοτάκη:

«Πιστεύω ακράδαντα ότι στη χώρα μας οι σταθερές κυβερνήσεις που απολαμβάνουν κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αποτελούμενες από ένα κόμμα αλλά όχι μόνο από ένα χρώμα -το τονίζω αυτό- είναι οι πιο κατάλληλες, είναι οι πιο δοκιμασμένες και αυτές που μπορούν, τελικά, να εξασφαλίσουν ότι η χώρα θα κινηθεί πολύ γρήγορα στον δρόμο τον οποίο έχουμε χαράξει».

Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε με μια σύντομη ανακοίνωση:

«Μετά το χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη, ο κ. Μητσοτάκης με εικαστικές προσεγγίσεις επιχειρεί να καμουφλάρει τις οικογενειακές του παραδόσεις. Όμως, το 2023 δεν είναι 1965. Να είναι σίγουρος πως ο ελληνικός λαός δεν θα κάνει ανεκτές τέτοιες μεθοδεύσεις».

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο κ. Τσίπρας :«το να κλέβει κάποιους βουλευτές από άλλα κόμματα, και το προαναγγέλλει κιόλας, αυτά συνήθως δεν προαναγγέλλονται», για να συμπληρώσει: «Μπορεί η οικογένεια Μητσοτάκη να έχει μακρά παράδοση στις αποστασίες», αλλά «δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι το μέλλον της χώρας.

Φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με την πρότασή του για πολιτικό πρόσωπο στη θέση πρωθυπουργού αν προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά εκτός των Μητσοτάκη και Τσίπρα έχει βάλει για τα καλά, φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και ως συνέπεια της πρότασής του είναι να του επιτίθενται και από τα δεξιά και από τα αριστερά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην ίδια γραμμή και σήμερα που θα επαναλάβει τη πρότασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι πηγαίνει σε αχαρτογράφητα επικοινωνιακά νερά, μετά την πρότασή του που έχει προκαλέσει συζητήσεις όχι μόνο εκτός του κόμματός του, αλλά και εντός με κυριότερο όλων τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ωστόσο όμως ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί ότι πέτυχε το στόχο του να συζητείται θετικά ή αρνητικά η πρότασή και να έχει γίνει μήλον της έριδος.

Στο επιτελείο του οι πάντες αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για μία κίνηση πολλών ρίσκων, από την οποία εξαρτάται η περαιτέρω εκλογική του παρουσία.

Πυρά εναντίον του εξαπέλυσε και ο Αλέξης Τσίπρας, σε χαμηλότερους όμως τόνους.

Η μπαγκέτα του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός είναι εκείνος πάντως που κρατά την προεκλογική μπαγκέτα και δίνει τον τόνο της μάχης. Μιλώντας σε ψηφοφόρους του αναφερόμενος στις εκλογές είπε πως «Ο Μάιος είναι κοντά, φέρνοντας και μια νέα άνοιξη με το διπλό δικό σας μήνυμα νίκης, σημειώνοντας ότι μόνο η ΝΔ μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά, «στο μέλλον που της αξίζει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε και την πρόταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ σε υψηλούς τόνους: «Όσοι μιλούν για κυβερνήσεις συνεργασίας, παραπέμπουν σε παραλυσία» είπε, για να συνεχίσει: «Τι σημαίνει αυτός ο άγνωστος Χ πρωθυπουργός που θα ηγηθεί την επόμενη ημέρα; Ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν στα τυφλά; Δηλαδή, άλλον να θέλουν και άλλος να τους προκύψει; Λυπάμαι, αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Ψηφίζεις ΝΔ για να έχεις Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Έστω, ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ για να έχεις Τσίπρα πρωθυπουργό. Αλλά γιατί να ψηφίσεις κάτι που δεν ξέρεις τι θα βγει αύριο;».

Στην παρούσα φάση το στοίχημα του κ. Μητσοτάκη είναι να μπορέσει να βάλει την κοινωνία σε διαφορετική συζήτηση και να ξεφύγει από την συζήτηση του δυστυχήματος των Τεμπών που του έκανε τεράστια ζημιά στην εικόνα του «μεταρρυθμιστή». Στην χθεσινή του ομιλία είπε πως είναι περίοδος αναστοχασμού και ανασυγκρότησης.

«Δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε εγώ είμαι εκείνος που θα πει πως φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από μένα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ξέρουμε πια ότι στα Τέμπη συναντήθηκαν τα ανθρώπινα λάθη με τις ελλείψεις ενός προβληματικού οργανισμού, με διαχρονικά προβλήματα που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ανατάξουμε πλήρως πριν μας προλάβει το κακό.

Γι’αυτό ανέλαβα την ευθύνη στο όνομα όλων όσων κυβέρνησαν τη χώρα, καθώς το δράμα έγινε με εμάς το τιμόνι», τόνισε και πρόσθεσε:

«Προσωπικά δεν κρύφτηκα ποτέ, ούτε θα πω φταίνε οι άλλοι εκτός από εμάς. Εμείς πρώτοι έχουμε το χρέος να διαμορφώσουμε τους όρους ώστε να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά ένα τέτοιο κακό».

Όλα αυτά, όμως, «δεν παύουν να δείχνουν την παλιά Ελλάδα που θα πολεμήσω και θα αλλάξω», όπως είπε, για να προσθέσει: «Πρώτος εγώ θα ήθελα να γυρίσω τον χρόνο πίσω».

CNN.gr

Περισσότερα

Ελλάδα

Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο: 21 Μαΐου οι εκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε ανακοίνωση της ημερομηνίας εκλογών προέβη πριν από λίγο στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του ανέφερε πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας όπως αρχικά είχε δεσμευτεί, προσδιορίζοντας την ημερομηνία της 21ης Μαΐου του 2023.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι οι δεύτερες εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 2 Ιουλίου, σε χρόνο τέτοιο δηλαδή που να μην συμπέσουν με τις πανελλαδικές εξετάσεις ή την καρδιά της τουριστικής περιόδου.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε με έναν απολογισμό της τετραετίας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις μειώσεις φόρων, την αύξηση κατώτατου μισθού και συντάξεων, τα μέτρα στήριξης κατά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση και κατέληξε σε μία αναφορά στην “οδυνηρή τραυματική εμπειρία των Τεμπών”.

Σχολίασε μάλιστα ότι αυτή η τραγωδία δείχνει ότι “το κράτος μας έχει ακόμη νησίδες αναχρονισμού που αντιστέκονται στη συλλογική πρόοδο και συμπεριφορές που την υπονομεύουν”, προσθέτοντας: “Καθίσταται έτσι μία σαφής προτεραιότητα για την επόμενη ημέρα”.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια δήλωσε: “Οι πολίτες χρειάζονται καθαρούς ορίζοντες. Και σε πείσμα όσων ήθελαν τα σενάρια, οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας”.

Στην ατζέντα του υπουργικού περιλαμβάνονται τα εξής:

α) Ερανιστικό νομοσχέδιο

β) Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής

γ) Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού

δ) Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα

ε) Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα