Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Η πρώτη αποχώρηση του 2022

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ο Δημήτρης Μαγκαφάς είναι από τους ρομαντικούς του χώρου, αλλά και σχολαστικός στην δουλειά του

 

Ο έμπειρος τεχνικός Δημήτρης Μαγκαφάς ήταν η πρώτη αποχώρηση από τον πάγκο του Ίκαρου Λακκόπετρας για το νέο έτος. Όλοι γνωρίζουν ότι ο Μαγκαφάς είναι από τους ρομαντικούς του χώρου, τελειομανής στην δουλειά του και αρκετά σχολαστικός.

Αγαπάει όσο τίποτε άλλο τόσο το ποδόσφαιρο όσο και την προπονητική δουλεύοντας σκληρά για να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του στους ποδοσφαιριστές.

Η «Γ» επικοινώνησε μαζί του και μας μίλησε για την αποχώρησή του αλλά και γενικότερα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

 

«Γ»: Το 2022 δεν πρόλαβε να μπει και ήσουν η πρώτη αποχώρηση προπονητή για το νέο έτος. Η ομάδα είχε καλή σχετικά πορεία, ήταν ψηλά στην βαθμολόγια. Τι έγινε;

Δ.Μ.: «Η πρώτη αποχώρηση του 22, ε; (γέλια) δεν το είχα σκεφτεί. Απλά είναι τα πράγματα. Μόνο λειτουργικό ήταν το θέμα. Κουράστηκα υπερβολικά με κάποια πράγματα. Είμαι τελειομανής και πολύ σχολαστικός, έχω όμως υπομονή άλλα όταν δε βλέπω φως στο τούνελ απογοητεύομαι. Χωρίς πολλά λόγια ήταν 17/8 όταν συμφώνησα με τα παιδιά της διοίκησης και σε μια εβδομάδα έπρεπε να ξεκινήσει η προετοιμασία. Ετοιμάστηκε σε χρόνο-ρεκόρ μια ομάδα από το μηδέν η οποία όχι μόνο ήταν ανταγωνιστική αλλά σε κάθε ματς είχε 4-5 έφηβους 15-17 ετών στην εντεκάδα. Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι στη διοίκηση είχαν μείνει τρία άτομα με πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις οπότε η παρουσία τους ήταν περιορισμένη. Η ομάδα αγωνιστικά σε γενικές γραμμές πήγαινε μια χαρά παρότι ήμασταν από τους πρώτους που χτύπησε ο covid συν ότι σε 4 μήνες είχαμε 4,5 σοβαρούς τραυματισμούς, όχι μυϊκούς. Έτσι και αλλιώς με τα παιδιά της διοίκησης ήμουν και θα είμαι φίλος. Με τους πιο πολλούς παίκτες της ομάδας μιλάω καθημερινά».

«Γ»: Πώς βλέπεις το ερασιτεχνικό στην covid εποχή;

Δ.Μ.: «Δύσκολα τα πράγματα, πολλά τα προβλήματα. Χάνεται ο ρυθμός, ξενερώνουν όλοι, επικρατούν ο φόβος, η αβεβαιότητα, προγραμματισμό δεν μπορείς να κάνεις, πολλές απουσίες. Γενικά όλα ρευστά και αβέβαια, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Έχουμε χάσει και στο ποδόσφαιρο φίλους εξαιτίας του και ελπίζουμε όλοι να τελειώσει ο εφιάλτης».

«Γ»: Είσαι πολλά χρόνια στον χώρο, πώς είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

Δ.Μ.: «Το οικονομικό ολοένα και γίνεται μεγαλύτερο αγκάθι, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ. Λυπάμαι που το λέω αλλά σε λίγα χρόνια θεωρώ πως θα επιζήσουν ελάχιστες ομάδες, οι ακαδημίες και όσες έχουν φροντίσει να έχουν μια ακαδημία που να λειτουργεί όπως πρέπει και να τροφοδοτεί την ανδρική ομάδα. Όλες οι υπόλοιπες ή θα σβήνουν ή θα παραπαίουν. Ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα του ερασιτεχνικού είναι αυτό με τις μεταγραφές σχεδόν ολόκληρο τον χρόνο. Όπως είναι τώρα τα πράγματα για ποιον προγραμματισμό μιλάμε; Θεωρώ πως ο παίκτης πρέπει να έχει αποφασίσει πού θα παίξει μέχρι τέλη Αυγούστου και μετά, τον Ιανουάριο, να μπορεί να μετακινηθεί. Αυτό το πήγαινε-έλα όλο τον χρόνο είναι απογοητευτικό».

«Γ»: Το να είσαι προπονητής στο ερασιτεχνικό, θεωρείς ότι είναι εύκολη ή δύσκολη δουλειά;

Δ.Μ.: «Αστειεύεσαι; Από τα πιο δύσκολα πράγματα. Προπονητής, παιδαγωγός, ψυχολόγος και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Θέλει τεράστιο στομάχι. Πρέπει όμως και εμείς να εξελισσόμαστε, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας, να διαβάζουμε, να προσπαθούμε κάθε μέρα να γίνουμε καλύτεροι. Εγώ είμαι 24 χρόνια στους πάγκους, εντελώς διαφορετικός ήμουν στην αρχή, διαφορετικός πριν δέκα χρόνια και εντελώς άλλος τώρα. Σε θέμα δουλειάς, οργάνωσης, προπόνησης, ηρεμίας και σε πολλά πράγματα ακόμα».

«Γ»: Επόμενος σταθμός; Ανδρική ομάδα ή ακαδημία;

Δ.Μ.: «Ποιος ξέρει: Θα δούμε, προς το παρόν ξεκούραση, χαλάρωση. Δε ξέρεις τι σου ξημερώνει άλλωστε. Προτάσεις θα υπάρχουν σίγουρα, πάντα υπάρχουν άλλα σημασία έχουν πολλά. Εγώ ευτυχώς ή δυστυχώς είμαι από τους ρομαντικούς του είδους οπότε πριν πάρω κάποια απόφαση ζυγίζω πολλά πράγματα. Ανδρικό, ακαδημία ή ακόμα και συνδυασμός των δύο το ιδανικότερο άλλα θα πρέπει να υπάρχουν πάνω από όλα οι σωστές συνθήκες να δουλέψεις αλλιώς ποιος ο λόγος να πας κάπου. Τέλος πάντων μακάρι η χρόνια που μπήκε να φέρει και το τέλος του εφιάλτη, για να αρχίσουν να ρολάρουν πάλι πολλά πράγματα στη ζωή μας. Υγεία σε όλους και βλέπουμε».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement