Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Αλλαγή σελίδας το 2022!- Γράφει ο Νίκος Γ. Σουγλέρης

Published

on

 

Πέρασαν δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που τα πρώτα σύννεφα ενός παγκόσμιου εφιάλτη φάνηκαν στον ορίζοντα. Πλέον τα σύννεφα έχουν κατέβει πολύ χαμηλά πάνω από τα κεφάλια μας αφού η Πανδημία είναι εδώ και δείχνει τα δόντια της. Κάτι που μάλλον πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του για πολύ καιρό ακόμα. Η κυβέρνηση δίνει τον καλύτερο εαυτό της στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. Παράλληλα “τρέχουν” πεισματικά αμετάβλητες και οι παράλληλες κρίσεις στην Οικονομία, στα Ελληνοτουρκικά, και στο Μεταναστευτικό. Κινούμενη σε αχαρτογράφητο τοπίο, η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόζει παράλληλα και την μεταρρυθμιστική της πολιτική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελπίζει πάντα πως κάποιες -αν όχι όλες- από τις κρίσεις αυτές σύντομα θα εξομαλυνθούν. Οπως δείχνουν τα πράγματα οι εκλογές θα γίνουν μάλλον στο τέλος της ο Πρωθυπουργός το διακηρύσσει σε όλους τους τόνους.

Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν εκλογές εν μέσω πανδημίας και είναι περίεργο που ο κ Τσίπρας δείχνει να μην το αντιλαμβάνεται. Βέβαια, ο Σύριζα έχει επιλέξει την Πανδημία ως αντιπολιτευτικό όχημα που θα τον οδηγήσει στην εξουσία, το μοναδικό ίσως κόμμα στην Ευρώπη που εκμεταλλεύεται πολιτικά το θέμα αυτό. Ο σκεπτόμενος και προβληματισμένος κόσμος στέκει παγερά αδιάφορος έως επικριτικός στην στάση αυτή του Σύριζα με αποτέλεσμα το κόμμα αυτό να μην δικαιώνεται κοινωνικά και να μην ανακάμπτει δημοσκοπικά.

Δίχως να απευθύνει ψύχραιμο λόγο προς τους πολίτες και χωρίς ρεαλιστική εκδοχή λύσεων, έχει μία διαρροή κεντρώων ψηφοφόρων προς τον φυσικό τους χώρο, το ΚΙΝΑΛ/ ΠΑΣΟΚ. Από την άλλη βέβαια και ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να αποδείξει πως ήρθε ως πρωταγωνιστής και όχι ως πυροτέχνημα και να αρθρώσει κριτικό λόγο μακριά από λαϊκισμούς και να προτείνει λύσεις πειστικές και εφαρμόσιμες ασκώντας κατ’ ουσία τον ρόλο της κανονικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, ρόλο στον οποίο ο Σύριζα μάλλον έχει αποτύχει Η επόμενη μέρα σίγουρα δεν θα είναι εύκολη για κανένα.

Η ελπίδα όλων είναι λιγότεροι θάνατοι από Covid-19. Kαι ο αγώνας της Κυβέρνησης – εκτός από το υγειονομικό τοπίο- θα επικεντρωθεί στην βελτίωση της Οικονομίας, όπου οι αυξήσεις στα καύσιμα έχουν φέρει τα πάνω -κάτω με την κυβέρνηση να στηρίζει τους αδύναμους αλλά και τα νοικοκυριά με 392 εκ ευρώ. Με τον τομέα της Ανάπτυξης, να είναι σε καλή τροχιά όπου οι δείκτες δείχνουν το 4,5% του ΑΕΠ (καθόλου κακό δεδομένων των συνθηκών).

Με την ελληνική αγορά να έχει το βλέμμα στραμμένο στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης με τα δεκάδες δισεκατομμύρια που περιμένουμε. Αλλά και στην αναμενόμενη έκρηξη του τουριστικού ρεύματος το καλοκαίρι. Ας ευχηθούμε με λίγη τύχη το 2022 να είναι για την Ελλάδα μια καλή αλλαγή σελίδας.

Ροή ειδήσεων

Advertisement