Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Νέα επιστράτευση για τις εφημερίες στο Νοσοκομείο Αιγίου

Η 6η Υ.Πε. κάλεσε γιατρούς από Κέντρα Υγείας της Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Επεκτείνεται το «εντέλλεσθε» σε γιατρούς που υπηρετούν σε περιφερειακές μονάδες του ΕΣΥ, κυρίως στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Γ.Ν.Α.Α. στο Αίγιο).

Ο διοικητής της 6ης Υ.Πε. Γιάννης Καρβέλης κάλεσε τη Δευτέρα στην Πάτρα τον διοικητή του Νοσοκομείου Θανάση Γεωργάκη, τον εκπρόσωπο της τριμελούς επιτροπής των ιατρών, Επιμελητή Α’ της Χειρουργικής Δημήτρη Μπούνια και τον διοικητή του Χειρουργικού τομέα του ΠΓΝΠ Ιωάννη Μαρούλη προκειμένου να βρεθεί η κοινά αποδεκτή λύση στο πρόβλημα.
Μετά την σύσκεψη, η 6η ΥΠε απέστειλε σχετική επιστολή προς τις διευθύνσεις σε Κέντρα Υγείας του Νομού. Με ονομαστικές καταστάσεις ειδικευμένων (κυρίως χειρουργών) ιατρών οι οποίοι, με βάση την επιστολή, πέραν των εφημεριών σε οικεία Κ.Υ. ή άλλα Νοσοκομεία, καλούνται να κάνουν από 1-2 εφημερίες το μήνα στο Γ.Ν.Α.Α.
Αποδέκτες της επιστολής της 6ηΥ.Πε. στην οποία τονίζεται η ανάγκη «διασφάλισης της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου» στο Αίγιο με ενίσχυση του προγράμματος με τις εφημερίες είναι και τα Κ.Υ. Ερυμαθειας και Χαλανδρίτσας.
Για το θέμα συνεδρίασε εκτάκτως και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας η οποία αναμένει να διαπιστώσει το εύρος της «επιστράτευσης» προκειμένου να αντιδράσει.

Του Πάνου Σακελλαρόπουλου

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement