Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Αχαΐα: Δημοπρατείται το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων – Μέσα στο 2022 η έναρξη κατασκευής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία δημοπράτησης του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στη θέση Φλόκα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, καθώς εκκρεμούν μόνο οι τελικές παρατηρήσεις της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με βάση τον υφιστάμενο σχεδιασμό το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με ορίζοντα έναρξης των εργασιών κατασκευής μέσα στο 2022.

Όπως ενημέρωσε σήμερα τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) Νομού Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων και η συνοδός ΜΕΒ θα έχουν δυνατότητα επεξεργασίας 53.000 τόνων και 8.000 τόνων αντίστοιχα σ’ ετήσια βάση έτσι ώστε να μειώνονται δραστικά οι ποσότητες των προς ταφή στερεών αποβλήτων.

Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 36,5 εκατομμυρίων ευρώ, έχει ήδη εξασφαλιστεί στο σύνολό της -απ’ τον Φεβρουάριο του 2021- από πόρους του ΕΣΠΑ (Τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας), άρα χωρίς την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση των δημοτών, όπως σημείωσε ο κ. Αλεξόπουλος. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2023.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε και στο επιπλέον έργο της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (Μ.Ε.Β.) στην Πάτρα, ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ και δυναμικότητας επεξεργασίας 9.500 τόνων/έτος -και πάλι από πόρους του ΕΣΠΑ- το οποίο βρίσκεται στην τελική φάση ένταξης της. Οι Μ.Ε.Β. θα πρέπει να συνδυαστούν με δράσεις ανακύκλωσης στην πηγή απ’ τους κατά τόπους Δήμους (Καφέ κάδοι κ.α.), ώστε να συλλέγονται τα οργανικά απορρίμματα, να υπόκεινται σε επεξεργασία και να περιορίζονται έτσι οι ποσότητες που θα κατευθύνονται προς ταφή. Και αυτά τα έργα βρίσκονται σήμερα στην τελική φάση προς δημοπράτηση.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Αλεξόπουλος έκανε αναφορά και στο μείζον ζήτημα του τέλους ταφής απορριμμάτων, ενημερώνοντας για την πρωτοβουλία που πρόσφατα ανέλαβε ο ΣΥΔΙΣΑ Νομού Αχαΐας. Υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητη η πολιτική διεκδίκηση της ανατροπής μιας απόφασης που αν εφαρμοστεί, υπό τη σημερινή μορφή της, θα επιβαρύνει τους δημοτικούς προϋπολογισμούς και κατ’ επέκταση τους δημότες, σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή.

«Εμείς έχουμε ζητήσει απ’ τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Αχαΐας και απ’ την Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Δυτικής Ελλάδας να πάρουν αποφάσεις που θα ενισχύουν το αίτημα κατάργησης της εφαρμογής του τέλους ταφής, τουλάχιστον έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Και για μετά το 2023, την ανάληψη εκ μέρους του κεντρικού κράτους των οικονομικών ευθυνών που διαχρονικά τού αναλογούν, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην δρομολόγηση υποδομών που θα μειώνουν δραστικά την ταφή των στερεών αποβλήτων. Δεν είναι η Αυτοδιοίκηση εκείνη που πρέπει να επωμιστεί το όποιο κόστος. Είναι το κεντρικό κράτος που έχει την πλήρη ευθύνη και υποχρέωση», σημείωσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ Ρώρος Γεώργιος, Τζανάκος Νικόλαος, Χρυσανθακόπουλος Αλέξανδρος και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων κ.κ Ξυλιάς Θεόδωρος (ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ) , Δούρος Αθανάσιος (ΣΠΙΡΑΛ), , Χάτζιος Κώστας (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ), Κυπραίος Βασίλης (ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πού θα γίνουν την Τετάρτη (26/1) rapid tests

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με τα κλιμάκια  του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στον γενικό πληθυσμό για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοιού.

Για αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας (κατά το διευρυμένο ωράριο 8:30 με 20:30), στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ», στο Κέντρο Υγείας Αιγίου (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) και στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, επί της οδού Γ. Ρίτσου (κατά τις ώρες 09:00 με 14:30) για το ευρύ κοινό.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι  διενεργούνται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, με rapid tests.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Τετάρτη(26/1)

Δημοσιεύθηκε

στις

KHΔΕΙΑ
Την πολυαγαπημένη μας
ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΙΟΝ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
(ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΣΙΝΤΩΝΗ – ΕΤΩΝ 76)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 1 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού Πατρών. Η ταφή θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Κοιμητηρίου Πατρών.
Ο σύζυγος: Διονύσιος. Τα παιδιά: Αναστασία και Νικόλαος Κουβαράς, Αρετή και Γεώργιος Ρεβελος, Ιωάννα και Δημήτριος Πολυγένης. Τα αδέλφια: Θεόδωρος και Τασία Τσιντώνη, Αστέρω και Χρήστος Κουτελιώτης, Μαρία (χήρα) Χαρ. Τζουβαλα, Παναγιώτης και Μαρία Τσιντώνη, Κωνσταντίνος και Βάσω Τσιντώνη, Νικόλαος και Ιωάννα Τσιντώνη, Σπυριδούλα (χήρα) Αλ. Τσιντώνη. Τα εγγόνια: Διονυσία, Παναγιώτης, Δημήτριος, Διονύσιος, Χριστόφορος. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών «Ο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ» ΦΡΑΝΤΖΗΣ Ν. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ο.Ε. (Πατρών-Κλάους 15 (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ). Τηλ.: 2610-336.825, 6949-713.524, 6973-794.448.

ΚΗΔΕΙΑ
Την πολυαγαπημένη μας
ΟΛΥΜΠΙΑ (σύζ.) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΡΗ
(ΕΤΩΝ 94)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρεπάνου Αχαΐας.
Ο σύζυγος: Γεώργιος. Τα τέκνα: Δήμητρα και Παναγιώτης Πηλιούρας, Ελένη και Νικόλαος Σταυρόπουλος. Τα αδέλφια. Τα εγγόνια. Τα δισέγγονα. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΕΤΣΕΡΗΣ, Πανεπιστημίου 98, Πάτρα. Τηλ.: 2610-520.050, 6986-944.494. Γίνονται τελετές με όλα τα ταμεία.

ΚΗΔΕΙΕΣ
Την πολυαγαπημένη μας
ΜΑΡΙΝΑ (χήρα) ΓΕΩΡΓ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 68)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θολού Ζαχάρως.
Τα παιδιά της: Αγγελική και Αντώνης, Παναγιώτα. Τα εγγόνια της: Μαρίνα, Γιώργος. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Την πολυαγαπημένη μας
ΑΓΛΑΪΑ (χήρα) ΜΑΡ. ΚΟΥΡΗ
(ΕΤΩΝ 84)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.
Ο σύζυγος. Τα παιδιά της. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Τον αγαπημένο μας
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ (ΛΑΜΠΗ) ΚΩΝ. ΔΑΣΚΑΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 79)
Κηδεύουμε  Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Β΄ Κοιμητηρίου Πατρών.
Η σύζυγος: Αικατερίνη. Τα τέκνα: Βικτώρια, Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνος. Τα εγγόνια. Οι λοιποί συγγενείς. Οι αδελφικοί του φίλοι.
*Παράκληση, αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί τα χρήματα να προσφερθούν στην «Φλόγα», Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.
Γραφείο Τελετών ΒΑΝΤΑΡΑΚΗ. Α΄ Πανεπιστημίου 15 – Τηλ.: 2610-436.425. Τηλ. οικίας: 2610-641.360, κινητό: 6932-324.062. Β΄ Πατρών-Πύργου 214 (Βραχνέικα).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Απότακτος αστυνομικός συνελήφθη για εξαπάτηση ηλικιωμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Για πάνω από τρία χρόνια, ο απότακτος αστυνομικός φέρεται να εξαπατούσε ζευγάρι ηλικιωμένων στην Αιτωλοακαρνανία, αρπάζοντας 125 χιλιάδες ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου. Ο 40χρονος, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των ηλικιωμένων που κατοικούν σε χωριό της περιοχής της Αμφιλοχίας, απέκτησε πρόσβαση στους λογαριασμούς τους έχοντας τις τραπεζικές τους κάρτες σύμφωνα με το agrinionews.

Από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Δεκέμβριο του 2021 φέρεται να πήρε τμηματικά με διάφορες προφάσεις, το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πρόσφατα οι ηλικιωμένοι εκμυστηρευτήκαν την υπόθεση σε οικείους τους και στη συνέχεια έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία. Κατά την έρευνα στο σπίτι του 40χρονου βρέθηκε και ένα αεροβόλο για το οποίο δεν είχε άδεια και για το λόγο αυτό κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περι όπλων.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα