Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γώγος στη “ΓΝΩΜΗ”: Νέα μονοκλωνικά για πρόληψη, θεραπεία και 6άμηνη ανοσία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ισχυρή ελπίδα για την μετατροπή της πανδημίας σε ενδημική νόσο δίνουν τα νέας γενιάς μονοκλωνικά αντισώμτα της AstraZeneca, τα οποία μαζί με το εμβόλιο, σύμφωνα με τον Καθηγητή Παθολογίας/Λοιμωξιολόγο του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπο Γώγο θα αποτελέσουν ένα ισχυρό όπλο κατά του ιού Sars -Cov – 2.

Στα διευκρινιστικά ερωτήματα της «Γ»: Σε τι διαφέρουν τα συγκεκριμένα μονοκλωνικά αντισώματα από τα υπάρχοντα που δεν δρουν κατά της μετάλλαξης ‘Ομικρον; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτών των μονοκλωνικών αντισωμάτων νέας γενιάς ώστε να θεωρούνται ισχυρό όπλο; Αν χορηγούνται στους ασθενείς στα Νοσοκομεία και σε ποια φάση της νόσου και πότε θα έρθουν στην Ελλάδα, οι απαντήσεις που δίνει μεταφέρουν ένα ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα.

«Δίνονται και προληπτικά σε ανοσοκατασταλμένους»

Το συγκριτικό πλεονέκτημα και η ειδοποιός διαφορά με τα υπάρχοντα μονοκλωνικά αντισώματα σύμφωνα με τον Καθηγητή Γώγο εδράζεται στο γεγονός ότι μπορεί να χορηγηθούν σε ανθρώπους που δεν έχουν νοσήσει αλλά έχουν ανοσοκαταστολή ( ανοσοκατασταλμένοι ογκολογικοί ασθενείς ή πάσχοντες από αυτοάνοσα) «Είναι πολύ σημαντικό ότι για να χορηγηθούν τα συγκεκριμένα μονοκλωνικά δεν χρειάζεται να έχει νοσήσει κάποιος και να δοθούν τις πρώτες μέρες της νόσου. Τα συγκεκριμένα μονοκλωνικά θα αποτελέσουν λύση για τους ασθενείς που λόγω ανοσοκαταστολής παρουσιάζουν αδυναμία ανάπτυξης ικανού αριθμού αντισωμάτων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση χορηγούνται προληπτικά ως θωράκιση κατά της νόσου covid -19 και η ανοσία που εξασφαλίζουν φτάνει τους έξι μήνες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν και στις απειροελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων που δεν αναπτύσσουν αντισώματα μετά τον εμβολιασμό τους ,καθώς και σε προσβεβλημένους ασθενείς με πολύ καλά αποτελέσματα. Επίσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στους άνω των 80 ετών και σε άτομα που υποβάλλονται σε θεραπείες που δεν τους επιτρέπουν να λάβουν το πιθανό μελλοντικό εμβόλιο έναντι της COVID-19.». Ειδικότερα, πρόκειται για ένα κοκτέιλ δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων που θα μπορέσει να βοηθήσει όχι μόνον στη θεραπεία αλλά το πρωτοποριακό είναι και στην πρόληψη λοίμωξης από τον SARS-CoV-2 και κυρίως είναι μακράς διαρκείας»
«Η χορήγηση γίνεται εξωνοσοκομειακά και «πιάνει» την Όμικρον»
Η χορήγησή τους όπως υπογραμμίζει ο κ. Γώγος δεν «γίνεται με έκχυση εντός Νοσοκομείων όπως με τα υπάρχοντα μονοκλωνικά, αλλά στο σπίτι με ενδομυϊκή ένεση, και αυτό αποτελεί εξαιρετικό πλεονέκτημα αποσυμφόρησης του Συστήματος Υγείας και μείωσης της διασποράς. Παράλληλα δίνονται προληπτικά και κυρίως παρέχουν αντισώματα και κατά της μετάλλαξης Όμικρον. Αναφορικά με το επίμαχο ερώτημα πότε θα έρθουν στην Ελλάδα ο ίδιος δηλώνει « Είναι θέμα χρόνου και διαδικασιών. Θεωρώ ότι έως τον Μάρτιο, Απρίλιο θα τα έχουμε τις πρώτες εισαγωγές στην χώρα μας»
ΤΕΤΑ ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Τετάρτη(26/1)

Δημοσιεύθηκε

στις

KHΔΕΙΑ
Την πολυαγαπημένη μας
ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΙΟΝ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ
(ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΣΙΝΤΩΝΗ – ΕΤΩΝ 76)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 1 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Αιμιλιανού Πατρών. Η ταφή θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Κοιμητηρίου Πατρών.
Ο σύζυγος: Διονύσιος. Τα παιδιά: Αναστασία και Νικόλαος Κουβαράς, Αρετή και Γεώργιος Ρεβελος, Ιωάννα και Δημήτριος Πολυγένης. Τα αδέλφια: Θεόδωρος και Τασία Τσιντώνη, Αστέρω και Χρήστος Κουτελιώτης, Μαρία (χήρα) Χαρ. Τζουβαλα, Παναγιώτης και Μαρία Τσιντώνη, Κωνσταντίνος και Βάσω Τσιντώνη, Νικόλαος και Ιωάννα Τσιντώνη, Σπυριδούλα (χήρα) Αλ. Τσιντώνη. Τα εγγόνια: Διονυσία, Παναγιώτης, Δημήτριος, Διονύσιος, Χριστόφορος. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών «Ο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ» ΦΡΑΝΤΖΗΣ Ν. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ο.Ε. (Πατρών-Κλάους 15 (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ). Τηλ.: 2610-336.825, 6949-713.524, 6973-794.448.

ΚΗΔΕΙΑ
Την πολυαγαπημένη μας
ΟΛΥΜΠΙΑ (σύζ.) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΟΥΡΗ
(ΕΤΩΝ 94)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 12 μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δρεπάνου Αχαΐας.
Ο σύζυγος: Γεώργιος. Τα τέκνα: Δήμητρα και Παναγιώτης Πηλιούρας, Ελένη και Νικόλαος Σταυρόπουλος. Τα αδέλφια. Τα εγγόνια. Τα δισέγγονα. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΕΤΣΕΡΗΣ, Πανεπιστημίου 98, Πάτρα. Τηλ.: 2610-520.050, 6986-944.494. Γίνονται τελετές με όλα τα ταμεία.

ΚΗΔΕΙΕΣ
Την πολυαγαπημένη μας
ΜΑΡΙΝΑ (χήρα) ΓΕΩΡΓ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 68)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θολού Ζαχάρως.
Τα παιδιά της: Αγγελική και Αντώνης, Παναγιώτα. Τα εγγόνια της: Μαρίνα, Γιώργος. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

Την πολυαγαπημένη μας
ΑΓΛΑΪΑ (χήρα) ΜΑΡ. ΚΟΥΡΗ
(ΕΤΩΝ 84)
Κηδεύουμε Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.
Ο σύζυγος. Τα παιδιά της. Οι αδελφοί. Οι εγγονοί. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΣΑΜΙΩΤΗ. Πανεπιστημίου 83, Ζαβλάνι (πλησίον Α΄ Νεκροταφείου Πάτρας), τηλ.: 2610-454.184, fax: 2610-450.732, κιν.: 6944-320.495, τηλ.: 2610-455.151. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

Τον αγαπημένο μας
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ (ΛΑΜΠΗ) ΚΩΝ. ΔΑΣΚΑΛΟΥ
(ΕΤΩΝ 79)
Κηδεύουμε  Τετάρτη 26-1-2022 και ώρα 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Λεύκας Β΄ Κοιμητηρίου Πατρών.
Η σύζυγος: Αικατερίνη. Τα τέκνα: Βικτώρια, Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνος. Τα εγγόνια. Οι λοιποί συγγενείς. Οι αδελφικοί του φίλοι.
*Παράκληση, αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί τα χρήματα να προσφερθούν στην «Φλόγα», Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.
Γραφείο Τελετών ΒΑΝΤΑΡΑΚΗ. Α΄ Πανεπιστημίου 15 – Τηλ.: 2610-436.425. Τηλ. οικίας: 2610-641.360, κινητό: 6932-324.062. Β΄ Πατρών-Πύργου 214 (Βραχνέικα).

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Δυτική Ελλάδα: Απότακτος αστυνομικός συνελήφθη για εξαπάτηση ηλικιωμένων

Δημοσιεύθηκε

στις

Για πάνω από τρία χρόνια, ο απότακτος αστυνομικός φέρεται να εξαπατούσε ζευγάρι ηλικιωμένων στην Αιτωλοακαρνανία, αρπάζοντας 125 χιλιάδες ευρώ.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου. Ο 40χρονος, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των ηλικιωμένων που κατοικούν σε χωριό της περιοχής της Αμφιλοχίας, απέκτησε πρόσβαση στους λογαριασμούς τους έχοντας τις τραπεζικές τους κάρτες σύμφωνα με το agrinionews.

Από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Δεκέμβριο του 2021 φέρεται να πήρε τμηματικά με διάφορες προφάσεις, το μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πρόσφατα οι ηλικιωμένοι εκμυστηρευτήκαν την υπόθεση σε οικείους τους και στη συνέχεια έγινε η καταγγελία στην Αστυνομία. Κατά την έρευνα στο σπίτι του 40χρονου βρέθηκε και ένα αεροβόλο για το οποίο δεν είχε άδεια και για το λόγο αυτό κατηγορείται και για παράβαση του νόμου περι όπλων.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ-ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο κατασκευής φερετρων στη ΒΙ.ΠΕ-Κίνδυνος για επέκταση σε άλλη μονάδα(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύθηκε

στις

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης σε εργοστάσιο κατασκευής φερέτρων στη ΒΙ.ΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 8 το βράδυ, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, και πήρε αμέσως διαστάσεις. Γίνονται προσπάθειες να αποτραπεί η επέκτασή της πυρκαγιάς σε παρακείμενη βιομηχανική μονάδα. Την ίδια ώρα έχει δημιουργηθεί εκτεταμένη βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, με την περιοχή να έχει βυθιστεί στο σκοτάδι.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα