Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αυξάνονται οι νοσηλείες-Ξεπερνούν τους 209 και στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας

Published

on

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Πτωτική πορεία για δεύτερη μέρα κατέγραψε η Αχαΐα καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρέμενε τριψήφιος. Ωστόσο, η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς ο αριθμός των νέων διαγνώσεων στο νομό παραμένει υψηλός.

Χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 735 νέα κρούσματα στην Αχαΐα, σε σύνολο 20.409 πανελλαδικά.
Ωστόσο, η Δυτική Ελλάδα παραμένει τετραψήφια μετρώντας 1.281 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων πρωταθλήτρια είναι η Αχαΐα με 735, ακολουθεί η Αιτωλοακαρνία με 303 και η Ηλεία με 243.
Την ίδια ώρα, σταθεροποιείται η κατάσταση στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας, σε αρκετά υψηλό αριθμό νοσηλειών -209- από κορωνοϊό.
Χθες το πρωί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονταν 104 ασθενείς σε απλές κλίνες,3 παιδιά στην παιδιατρική κλινική, 5 στην ΜΑΦ και 12 στην ΜΕΘ Covid. Στην εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου προχθές το βράδυ έγιναν 25 εισαγωγές με την προσέλευση να αγγίζει υψηλά νούμερα, 92 επιβεβαιωμένα και 45 ύποπτα περιστατικά!
Στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” νοσηλεύονταν 77 ασθενείς νοσηλεύονται και 8 στην ΜΕΘ, ενώ και η χθεσινή εφημερία είχε αυξημένη ροή.
ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΤΕΠ»
«Εξακολουθεί και υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών τόσο από επιβεβαιωμένα περιστατικά όσο και από ύποπτα περιστατικά προς εξέταση. Τούτο έχει σαν συνέπεια την αύξηση των νοσηλειών στα δύο νοσοκομεία της πόλης. Είναι κρίσιμο το επόμενο τριήμερο, οπότε και θα δούμε, πλέον την συμπεριφορά των μεταλλάξεων σε ό,τι αφορά σε νοσηλείες. Με βάσει στοιχεία που προέρχονται και από το Εργαστήρι της 6ης ΥΠΕ στο Πανεπιστήμιο Πατρών η μετάλλαξη «Δέλτα» εξακολουθεί και υφίσταται σε ένα ποσοστό κοντά στο 50% πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε ακόμα επιφυλακτικοί», επισημαίνει στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
15 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ
Από προχθές στη μάχη των νοσηλειών έχει ενταχθεί και το ιδιωτικό θεραπευτήριο ΟΛΥΜΠΙΟΝ μετά από σχετική συμφωνία που έχει υπογραφεί με την 6η ΥΠΕ, προκειμένου να διακομίζονται περιστατικά όχι κορωνοϊού ώστε να τύχουν ιατρικής φροντίδας. Έχουν ήδη μεταφερθεί 15 περιστατικά, εκ των οποίων 12 από το ΠΓΝΠ και 3 από το ΓΝΠ «Αγ. Ανδρέα».
+ φωτό: ΙΕΡΕΑΣ

Ροή ειδήσεων

Advertisement