Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ερασιτεχνικό

Η «κυρία» της Αχαϊκής

Δημοσιεύθηκε

στις

Η πρόεδρος της ιστορικής ομάδας του «κάμπου» Ρούλη Καζακίδη μιλά στην «ΓΝΩΜΗ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Ποιοι γνώριζαν ότι στον «θρόνο» της Αχαϊκής βρίσκεται μια νέα, όμορφη και δυναμική γυναίκα κατακτώντας το τελευταίο ανδρικό οχυρό που είναι το ποδόσφαιρο;

Η Ρούλη Καζακίδη είναι η πρόεδρος της Αχαϊκής και η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγοι το γνώριζαν αυτό.

Πώς όμως η Ρούλη Καζακίδη αποφάσισε να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ιστορικής ομάδας της Κ. Αχαΐας;

Αρχικά να σας κάνουμε γνωστό ότι η Ρούλη Καζακίδη είναι πρώην σύζυγος του Γιάννη Ζερδεβά με τον οποίο διατηρεί παρά τον χωρισμό τους άριστες σχέσεις έχοντας μάλιστα αποκτήσει και μια κόρη, την Ιουλία που συνεχίζει την κληρονομιά του πατέρα της αλλά από τον χώρο του βόλεϊ. Η Ιουλία έχει αγωνιστεί στην Παναχαϊκή και στην ομάδα της Καλαμάτας, τον Μεσσηνιακό, όπου σπούδαζε Διοίκηση Μονάδων Υγείας Πρόνοιας.

Το πώς η Ρούλη Καζακίδη ασχολήθηκε με τα διοικητικά έχει να κάνει με τον Γιάννη Ζερδεβά. Στις αρχές του καλοκαιριού ο έμπειρος προπονητής ανέλαβε τα ηνία της ομάδας έχοντας ένα πλάνο, η ιστορική ομάδα να ορθοποδήσει με γερές βάσεις για το μέλλον και κάποια στιγμή να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Ο ίδιος ωστόσο λόγω της ιδιότητάς του ως προπονητής δεν μπορούσε να έχει διοικητικό ρόλο οπότε πρότεινε στη Ρούλη Καζακίδη να είναι η πρόεδρος της Αχαϊκής. Η ίδια στην αρχή σάστισε, όμως γνωρίζοντας την Αχαϊκή πολλά χρόνια -όπως θα διαβάσετε στην συνέντευξή της όταν παντρεύτηκε τον Γιάννη, παντρεύτηκε και την Αχαϊκή- δέχτηκε με μεγάλη χαρά θεωρώντας τιμή να ηγείται ενός μεγάλου και ιστορικού σωματείου.

Έτσι λοιπόν η Ρούλη Καζακίδη θέλοντας να κρατήσει την καθόλου ευκαταφρόνητη κληρονομιά της Αχαϊκής, γίνεται πρόεδρος της ιστορικής ομάδας της Δυτικής Αχαΐας.

Να αναφέρουμε ότι η κυρία της Αχαϊκής εδώ και 30 χρόνια διατηρεί την δικιά της επιχείρηση-κομμωτήριο (προέρχεται από την μητέρα της), στην Τριών Ναυάρχων και Μαιζώνος. Είναι άνθρωπος δραστήριος και ορεξάτος να προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά της.

«Γ»: Πώς και πότε αποφασίσατε να αναμιχθείτε διοικητικά με τον αθλητισμό;

«Ρ.Κ.»: «Στις αρχές του καλοκαιριού ο Γιάννης μου πρότεινε να είμαι η πρόεδρος της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή με κυρίευσε ένας φόβος καθώς από αυτό το πόστο έχουν περάσει μεγάλες προσωπικότητες, ισχυροί άνθρωποι με οικονομικές δυνατότητες. Η ιδέα ωστόσο του Γιάννη ήταν πρόκληση για εμένα και παράλληλα μεγάλη τιμή. Με συγκίνησε και αφού έχω την δυνατότητα να ασχοληθώ απάντησα θετικά. Η Αχαϊκή αυτή την στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση με μηδέν μπάτζετ αφού αυτός είναι ο σκοπός, εξαρχής να δημιουργήσουμε μια ομάδα με δικά της παιδιά και να αγωνίζονται για την ιστορία και την φανέλα του Συλλόγου».

«Γ»: Σας επηρέασε στην απόφαση αυτή η αθλητική προϊστορία της οικογένειάς σας;

«Ρ.Κ.»: «Όταν παντρεύτηκα τον Γιάννη, παντρεύτηκα και την Αχαϊκή. Γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα και την ιστορία της και η αλήθεια είναι ότι ναι η απόφαση έχει να κάνει με την προϊστορία της οικογένειας».

«Γ»: Ποιες είναι οι πρώτες κουβέντες που είπατε στη συνάντηση με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας;

«Ρ.Κ.»: «Το καλοκαίρι που πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός για καλή χρονιά συναντήθηκα για πρώτη φορά με τους ποδοσφαιριστές και δεν σας κρύβω αν και γνώριζα κάποιους από παλιά ότι ένιωθα αμήχανα, ντρεπόμουν αρκετά. Το μόνο που κατάφερα να τους πω είναι να έχουν καλή χρονιά με πολλές επιτυχίες. Φεύγοντας μάλιστα από το γήπεδο μου φώναξαν πρόεδρε, και τότε γύρισα αυθόρμητα.

Φυσικά από εκείνη την ημέρα αρκετές φορές επισκέπτομαι τ’ αποδυτήρια δίνοντας συγχαρητήρια για τις νίκες τους».

«Γ»: Έχετε παρακολουθήσει αγώνες της ομάδας και αν ναι ποια τα συναισθήματά σας στη νίκη και ποια στην ήττα;

«Ρ.Κ.»: «Σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια είμαι εκεί δίπλα τους, μόνο η κόρη μου ακολουθεί την ομάδα και στα εκτός έδρας ματς. Τα συναισθήματά μου όντως είναι έντονα τόσο στη νίκη όσο και στην ήττα. Όταν η ομάδα κερδίζει φωνάζω και πανηγυρίζω, όταν χάνουμε στεναχωριέμαι αρκετά. Το καλό είναι ότι η Αχαϊκή μέχρι στιγμής μόνο χαρά μας δίνει».

«Γ»: Τι σημαίνει για εσάς η Αχαϊκή και ποιοι είναι οι στόχοι της;

«Ρ.Κ.»: «Η Αχαϊκή είναι ένα κομμάτι από τη ζωή μου από την στιγμή που γνώρισα τον Γιάννη και μετά. Παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι μας με τον Γιάννη χώρισαν πριν από εφτά χρόνια περίπου είμαστε μαζί σαν δύο πολύ καλοί φίλοι και με συνδέει αρκετά αυτό.

Οι στόχοι μας είναι να παραμείνουμε πρώτοι στην βαθμολογία και να φέρουμε καλά αποτελέσματα στα μπαράζ. Στην παρούσα φάση δεν μας ενδιαφέρει να ανέβουμε κατηγορία αφού αυτό θέλουμε να έρθει με σωστές βάσεις. Είναι ωραίο να βλέπεις να αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές έχοντας μόνο ένα σκοπό, να παίζουν για την ιστορία της ομάδας. Είναι μαγικό χωρίς να δίνεται ούτε ένα ευρώ σε κανέναν αθλητή να βρίσκεται η ομάδα στην πρώτη θέση».

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement