Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
Connect with us

Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο νέος κατώτατος μισθός από 1η Μαΐου και όλα τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε

Δημοσιεύθηκε

στις

την επόμενη ημέρα της πανδημίας εστιάζει η κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επαναφέρει στο προσκήνιο τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και να κλείνει τη συζήτηση για πρόωρες εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως επισπεύδεται η διαδικασία για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα μπει σε εφαρμογή τον Μάιο. Δεν διευκρίνισε το μέγεθος της δεύτερης αυτής αύξησης αλλά όπως είπε θα είναι σίγουρα μεγαλύτερη του 2%, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αναμένεται να διαμορφωθεί στα 703 ευρώ. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέο lockdown, προέτρεψε για μια ακόμη φορά τους πολίτες να εμβολιαστούν,

Παράλληλα άνοιξε περαιτέρω τη «βεντάλια» των μέτρων στήριξης, τονίζοντας πως θα υπάρξουν πρόσθετες παρεμβάσεις για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που πλήττονται από την πανδημίακαι θα ανακοινωθούν σήμερα. Σε συνέντευξη του στον Ant1 και στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» με τον Νίκο Χατζηνικολάου έστειλε μήνυμα πως «η πολιτική της μείωσης των φόρων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί».

Για την πανδημία

Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ως προς την εξέλιξη της μετάλλαξης Όμικρον, βλέπουμε μία αποκλιμάκωση και όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι λίγο πολύ σαν ένα «καλοκαιρινό μπουρίνι». Πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή, δεν είναι γρίπη και οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν πολύ περισσότερο. Πρακτικά δεν έχουμε διασωληνώσεις από την Όμικρον και ένα θετικό στοιχείο είναι ότι εκτοπίζει την Όμικρον. Η επέκταση του εμβολιασμού παντού στον κόσμο είναι σημαντική. Πρέπει να επιταχύνουμε και άλλο τους εμβολιασμούς, να κάνουμε πολλά τεστ και να φοράμε μάσκα.

Την κουβέντα για το τελευταίο μίλι την είπα τον Φεβρουάριο του 2021, όταν ήρθε το εμβόλιο. Η αλήθεια είναι ότι η πανδημία επέφερε εκπλήξεις. Καταλαβαίνει την κούραση όλων, όμως θα ζητήσω να πάρουμε μια μικρή απόσταση από τα γεγονότα και να δούμε που βρισκόμαστε σήμερα. Οι άνθρωποι που χάνουν και σήμερα τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι μεγάλης ηλικίας. 20 φορές λιγότερες να καταλήξει ένας εμβολιασμένος.

Για την πίεση στο ΕΣΥ

Το ΕΣΥ δέχεται πίεση εδώ και 24 μήνες αλλά ανταποκρίνεται πλήρως. Καταλαβαίνω την δικαιολογημένη ανησυχία των πολιτών αλλά δεν μπορώ να δεχτώ την αντιπολιτευτική υστερία. Έχουμε προσλάβει όποιον ήταν διαθέσιμος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ. Έχουμε κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν. Τα περιφερειακά νοσοκομεία δεν μπόρεσαν στη φάση της πίεσης να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Από την πρώτη στιγμή συνεργαζόμαστε με τον ιδιωτικό τομέα, με το καλό ή με το ζόρι. Δεν θα καταρρεύσει το ΕΣΥ και για αυτό είμαι βέβαιος. Δώσαμε ένα έκτακτο βοήθημα στους υγειονομικούς και αμέσως μετά την πανδημία θα υλοποιήσουμε την μεταρρύθμιση στο ΕΣΥ.

Για τις εντατικές

Η μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα δεν μας είπε τίποτα κανούργιο. Γνωρίζαμε ότι όταν ήρθαμε στα πράγματα παραλάβαμε δραματική κατάσταση. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Προφανώς είναι καλύτερος να είναι κάποιος στη ΜΕΘ όταν είναι διασωληνωμένος. Έστω και ως ΜΕΘ υπάρχει μια βασική φροντίδα στον άρρωστο, ο οποίος θα μπει αργά ή γρήγορα σε ΜΕΘ. Δεν θέλουμε να φτάνουμε μέχρι τη ΜΕΘ, διότι αν μπεις έχει πιθανότητες να μην βγεις από εκεί.

Για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Προμηθευτήκαμε τις θεραπείες από τη στιγμή που πήραμε έγκριση από την Ε.Ε. αυτό που έχει ενδιαφέρον και θα προσθέσει ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα μας, είναι το φάρμακο από το στόμα και θα βοηθήσει πολλούς. Από τη στιγμή που θα εγκριθούν θα είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα τα προμηθευτούμε, άρα δεν υπάρχει μαγικός τρόπος. Και πίσω από αυτή τη συζήτηση κρύφθηκε ένας αντιεμβολιασμός και αυτό είναι λάθος.

Για τους εμβολιασμούς

Έχουμε χορηγήσει πάνω από 17 εκατ. εμβόλια, με μία επιχείρηση άψογη κατά γενική ομολογία. Υποχρέωση του κράτους είναι να διαθέσει στους πολίτες δωρεάν εμβόλιο και να κάνει ό,τι περνά από το χέρι μας για να εμβολιαστούν. Είμαστε κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Χρησιμοποιήσαμε και το ύστατο όπλο της υποχρεωτικότητας και το «όπλο» αυτό απέδωσε. Σχεδόν 50% των συμπολιτών μας άνω των 60 έσπευσαν να το κάνουν.

Για επέκταση υποχρεωτικότητας

Το ζήτημα αφορούσε πάντα την προστασία αυτών που επιβαρύνουν το ΕΣΥ, δηλαδή τις μεγάλες ηλικίες. Δεν έχουμε πρόθεση αυτή τη στιγμή να επεκτείνουμε την υποχρεωτικότητα. Το μεγάλο πολιτικό κόστος το έχουμε αναλάβει. Τη Δευτέρα θα επιβληθούν πρόστιμα. Υπάρχει η επιλογή να κάνεις το σωστό. Δεν είναι υποχρεωτικό το πρόστιμο, εμβολιάζεσαι και δεν παίρνει πρόστιμο. Θα ήταν άδικο για όσους έκαναν το εμβόλιο, οι οποίοι – είμαι σίγουρος – ότι αισθάνονται ασφάλεια.

Για τέταρτη δόση

Για να είναι κάποιος πλήρως εμβολιασμένος πρέπει να κάνει 3 δόσεις. Διαφορετικά δεν θα απολαμβάνει όλα τα προνόμια, την ελευθερία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι κάποια στιγμή η πανδημία θα γίνει ενδημία και είναι πιθανό όπως εμβολιαζόμαστε για τη γρίπη και για τον κορονοϊό. Κάποιες συνήθεις, όπως η μάσκα στα νοσοκομεία, τα ΜΜΜ νομίζω ότι θα μείνουν.

«Δεν θα υπάρξει lockdown»

Δεν θα υπάρξει lockdown, το είχα πει με σιγουριά από το Σεπτέμβριο. Το λέω με βάση τα δεδομένα που έχω σήμερα. Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό αλλά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τη σημασία της οικονομικής δραστηριότητας. Η οικονομία αναπτύχθηκε το 2021 με πολύ γρήγορους ρυθμούς, όλα αυτά δεν είναι αμελητέα.

Για τα τεστ

Η Ελλάδα είναι από τις πρωταθλήτριες των τεστ στην Ευρώπη. Έχουμε μία εξαιρετικά καλή επιδημιολογική εικόνα. Η απόφασή μας για να ανοίξουμε στα σχολεία δικαιώθηκε. Επιτρέψαμε στα παιδιά να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο. Υπάρχει δυνατότητα να κάνει κανείς δωρεάν και μοριακό τεστ. Δεν συνταγογραφείται σε καμία χώρα το PCR. Το μεγάλο μας όπλο είναι τα self και τα rapid. Κάποιοι έχουν μπλέξει το πλαφόν με την ορισμένη τιμή.

Για τα σχολεία

Απεύχομαι να ξανακλείσουν τα σχολεία. Δεν νομίζω ότι μπορεί αυτό να συμβεί. Πιστεύω ότι ο τρόπος που χειριστήκαμε τα σχολεία ήταν υπεύθυνος και σοβαρός και η καλύτερη απάντηση σε όσες σαχλαμάρες γράφονταν πχ περί ρωσικής ρουλέτας, ανοσίας της αγέλης.

Για νέα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων

Σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο σχέδιο στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έχουν πληγεί από την Πρωτοχρονιά, προκειμένου να μπορέσουν να βάλουν το 25% των εργαζομένων σε αναστολή. ( εστίαση, πολιτισμός).

Για συνεργασία με Τσιόδρα

Δεν μπορούμε ως κυβέρνηση να ελέγχουμε ποιους ειδικούς καλούν τα ΜΜΕ. Χτίστηκαν τηλεοπτικές καριέρες στην πανδημία. Εξαιρετική εξακολουθεί να είναι η σχέση μου με τον Σωτήρη Τσιόδρα. Δέχθηκε ένα μπαράζ χυδαίων επιθέσεων, στοχοποιήθηκε πολιτικά και έκρινε ότι για να προστατεύσει τον ίδιο και την ακαδημαϊκή του ιδιότητα έκανε ένα βήμα πίσω. Έχουμε έναν νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τον κο Ζαούτη που είναι εξαιρετικός και νομίζω ότι υπάρχει μία ομάδα με απλά και κατανοητά λόγια τι συμβαίνει. Επίσης, στον σκοτεινό κόσμο του διαδικτύου υπάρχουν πολλές φωνές που προσβάλλουν κατάφωρα την επιστήμη και την κοινή λογική. Το κίνημα των οργανωμένων αντιεμβολιαστών… ελευθερία του λόγου έχουμε αλλά νομίζω ότι κανείς μπορεί να φιλτράρει την αλήθεια.

Για διακομματική συναίνεση

Μην μπλέκουμε τη συνεννόηση με τη συγκυβέρνηση. Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη. Η αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε πολιτικά το αντίθετο σε ό,τι έκανε η κυβέρνηση. Είναι ανήθικό αυτό που έκανε, σπεκουλάροντας στην πανδημία.

Ελλάδα

Ασκήσεις ετοιμότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις – Απάντηση στις απειλές της Τουρκίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα «δόντια» τους δείχνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και απαντούν στις προκλήσεις της Άγκυρας με συνεχείς ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις σε κάθε γωνιά της ελληνικής Επικράτειας.

Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, εκμηδενίζοντας κάθε υποψία αιφνιδιασμού, ακόμη και τη νύχτα.

Προβολή ισχύος

Από σήμερα μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας, θα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση των τριών Κλάδων, με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να κάνουν προβολή ισχύος ακόμη και στις εσχατιές του Αιγαίου, μια ανάσα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Κι ενώ οι γείτονες απειλούν ότι θα έρθουν «ξαφνικά μια νύχτα», ο Στρατός Ξηράς ετοιμάζεται να κάνει τη νύχτα μέρα με την άσκηση «ΒΕΛΛΕΡΕΦΟΝΤΗΣ» που ξεκινάει απόψε στη Λέσβο. Άρματα Μάχης, Τεθωρακισμένα, Επιθετικά Ελικόπτερα και Μονάδες του Πυροβολικού και του Πεζικού, υπό την κάλυψη της νύχτας, θα εκτελέσουν σύνθετα σενάρια αντιμετώπισης απειλών με χρήση πραγματικών πυρών ενώ στην άσκηση θα συμμετέχουν και τα αμερικανικής κατασκευής Τεθωρακισμένα Μ1117 που έχουν ενταχθεί πλέον στις ακριτικές Μονάδες, προκαλώντας τον εκνευρισμό της Άγκυρας.

Τη σκυτάλη παίρνει η διακλαδική άσκηση ΤΑΜΣ «ΚΟΛΟΣΣΟΣ» στη Ρόδο, όπου οι Μονάδες της Εθνοφυλακής και του Στρατού Ξηράς θα κάνουν επίδειξη δύναμης σε αντικείμενα αμυντικών επιχειρήσεων, εκτέλεσης αντεπιθέσεων και εξάλειψης αεροπρογεφυρώματος. Θα ακολουθήσει ομοβροντία πυρών με βολές πυροβολικού, αρμάτων και όλμων σε συνδυασμό με πυρά από ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη, με κατάδειξη από ομάδες ειδικών επιχειρήσεων JTAC της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Αστραπή στο Αιγαίο

Κι ενώ στα ακριτικά νησιά ο Στρατός Ξηράς θα επιδεικνύει τις αποτρεπτικές του δυνατότητες, στο Αιγαίο θα ξεσπά «καταιγίδα» με την άσκηση «ΑΣΤΡΑΠΗ» του Πολεμικού Ναυτικού. Φρεγάτες, Πυραυλάκατοι, Υποβρύχια, Ελικόπτερα, Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου και Στελέχη της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών θα αναπτυχθούν στο Αρχιπέλαγος προβάλλοντας την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα αλλά και την ισχύ πυρός του ελληνικού Στόλου. Για δύο ημέρες, οι «αστραπές» του Πολεμικού Ναυτικού θα κατακλύσουν το Αιγαίο με τις πλώρες του Στόλου να στήνουν αδιαπέραστο τείχος αποτροπής.

Κυριαρχία στον αέρα

Απάντηση στις παράνομες τουρκικές επιδιώξεις αποτελεί και η άσκηση «ΑΕΤΟΣ 22» που θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Πρόκειται για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR), στην οποία συμμετέχει και η Κυπριακή Δημοκρατία με ένα ελικόπτερο, ενώ η Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει ένα SUPER PUMA και το Πολεμικό Ναυτικό μία Μονάδα Επιφανείας.

Η άσκηση, αν και μικρής κλίμακας, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα καθώς όπως τονίζουν ανώτατες στρατιωτικές πηγές «εκείνος που προσφέρει υπηρεσίες Έρευνας και Διάσωσης είναι και ο κυρίαρχος στην περιοχή».

Η Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει την παρουσία της και στο εξωτερικό, ενισχύοντας την εξωστρέφεια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τέσσερα F-16 της 347 Πολεμικής Μοίρας «Περσέας» παραμένουν στην Αίγυπτο μετά την ολοκλήρωση της «Μέδουσας» για την αμιγώς αεροπορική άσκηση «ΜΕΝΑ» η οποία ολοκληρώνεται αύριο.

CNN GREECE

Περισσότερα

Ελλάδα

Κατάληψη από νοσοκομειακούς γιατρούς στο υπουργείο Υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Υγείας προχώρησαν νοσοκομειακοί γιατροί και μέλη της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ νωρίς το πρωί.

Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Οι γιατροί, που αρχίζουν από σήμερα κινητοποιήσεις, ζητούν να συναντήσουν τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ενώ έχουν αναρτήσει πανό στους τελευταίους ορόφους, όπου στεγάζεται ο υπουργείο και φωνάζουν συνθήματα.

Τουλάχιστον 40 άτομα έχουν καταφέρει να μπουν στο κτίριο σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ στο σημείο έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις.

Περισσότερα

Ελλάδα

«Δεν είναι κάτι κακό», έλεγε στη 16χρονη για την ασέλγεια ο προπονητής της

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον εφιάλτη που ζούσε για επτά ολόκληρους μήνες η 16χρονη αθλήτρια κωπηλασίας που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της στη Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτει το protothema.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, στην μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης από τους γονείς της ανήλικης και τον δικηγόρο της οικογένειας, Όθωνα Παπαδόπουλο, η 16χρονη αθλήτρια περιγράφει με λεπτομέρειες και συγκεκριμένα στοιχεία την φρίκη που καταγγέλλει ότι ζούσε για μήνες από τον 38χρονο προπονητή της. Παράλληλα, το περιστατικό έχει αναφερθεί και στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να διερευνηθεί εις βάθος η σοβαρή καταγγελία.

Ο άντρας, φορώντας το «προσωπείο» του ανθρώπου που νοιάζονταν μόνο για το καλό της αθλήτριάς του, η οποία κατάφερνε να εξασφαλίσει σπουδαίες ατομικές και ομαδικές διακρίσεις, φέρεται να επιδιδόταν επανειλημμένα σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της και να την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά από τον περσινό Δεκέμβριο μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, ενώ, παράλληλα, φέρεται να ασκούσε ψυχολογική πίεση και να εκτόξευε απειλές, προκειμένου να μην προβεί σε καταγγελία και αποκαλυφθούν οι πράξεις του.

Όπως υποστηρίζει η ανήλικη, ο προπονητής είχε χειραγωγική συμπεριφορά απέναντί της και προσπαθούσε να την πείσει πως ότι συνέβαινε ήταν φυσιολογικό ανάμεσα σε σχέσεις προπονητή – αθλήτριας. Η ίδια περιγράφει, πως «πάγωσε» και άρχισαν να τρέμουν τα πόδια της όταν ο προπονητής της την πλησίασε, την αγκάλιασε και την φίλησε, καθώς δεν ήξερε πως να διαχειριστεί την πρωτόγνωρη κατάσταση με την οποία ήρθε αντιμέτωπη σε αυτήν την ηλικία.

Ο 38χρονος προπονητής, είναι δεσμευμένος και εμφανίζονταν ως πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Προπονούσε την ανήλικη αθλήτρια από την ηλικία των 13 ετών και είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ίδιας και της οικογένειάς της. Ωστόσο, η συμπεριφορά του τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της ανήλικης, ήταν εντελώς διαφορετική απέναντί της. Ο 38χρονος είχε απομονώσει την ανήλικη από τους υπόλοιπους αθλητές της ομάδας και ασχολείτο αποκλειστικά μαζί της προβάλλοντας ως αιτιολογία ότι ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο της ομάδας. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά δεν κίνησε υποψίες στους υπόλοιπους αθλητές, καθώς ο προπονητής εμφανίζονταν ως ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος που ουδέποτε είχε δώσει δικαιώματα.

Την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά στην προπόνηση, μέσα στο βαν της ομάδας, στο σπίτι του και σε Airbnb

Περιγράφοντας την φρίκη που ζούσε στην κατάσταση στην οποία καταγγέλλει ότι είχε εγκλωβιστεί και προσπαθούσε να αποδράσει για σχεδόν οκτώ μήνες, μέχρι τη στιγμή που ξέσπασε και βρήκε το κουράγιο να αποκαλύψει τον εφιάλτη της στην οικογένειά της, η 16χρονη αθλήτρια έδωσε συγκεκριμένα σημεία και ημερομηνίες που ο προπονητής της την εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά και ασελγούσε στο κορμί της, ενώ η ίδια δεν ήταν σε θέση να αντιδράσει.

«Πάγωσα, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν γνωρίζω από αυτά τα πράγματα και πως να αντιδράσω. Άρχισαν να τρέμουν τα πόδια μου. Αυτός το κατάλαβε και μου έλεγε «μην αγχώνεσαι». Μου έλεγε πως «δεν πρέπει να στεναχωριέσαι», καθώς «δεν είναι κάτι κακό» και με ρωτούσε αν θέλω να με χαϊδέψει», είναι μερικά μόνο από όσα περιγράφει η ανήλικη και δημοσιεύει το protothema.gr.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr, η ανήλικη υποστηρίζει πως ο προπονητής της την κακοποίησε σεξουαλικά αρκετές φορές και σε διαφορετικά μέρη, όλους αυτούς τους μήνες που φοβόταν να μιλήσει και δεχόταν απειλές. Ο εφιάλτης της φέρεται να εξελίσσονταν ακόμα και μετά την προπόνηση και τις φορές που ο προπονητής της ειδοποιούσε τηλεφωνικά τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας να μην έρθουν, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι θέλει να προπονηθεί μόνος του με την πρωταθλήτρια κωπηλασίας και να την προετοιμάσει για αγώνες.

Οι καταγγελλόμενες πράξεις φέρεται να έγιναν για πρώτη φορά στο σπίτι του 38χρονου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή που η οικογένεια της ανήλικης είχε εστιάσει την προσοχή της στο δεύτερο παιδί τους που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και προσφέρθηκε να πηγαίνει ο ίδιος την 16χρονη στην προπόνηση και να την επιστρέφει στο σπίτι. Οι γονείς, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στον 38χρονο προπονητή, τον οποίον γνώριζαν χρόνια και εμφανίζονταν ως σοβαρός και μετρημένος άνθρωπος, τον ευχαρίστησαν θερμά για την κατανόηση και την συμπαράσταση που έδειχνε, χωρίς να μπορούν να φανταστούν όσα θα ζούσε το παιδί τους στα χέρια του.

Όπως αποκάλυψε η ανήλικη, ο 38χρονος που είχε αναλάβει να την επιστρέψει από την προπόνηση, προφασίστηκε ότι έπρεπε να κάνει μία στάση στο σπίτι του για να πάρει κάποια πράγματα και της πρότεινε να ανέβει στο διαμέρισμα για να τον περιμένει. Τότε ήταν η στιγμή που βρήκε την ευκαιρία για να ασελγήσει εις βάρος της. Επιπλέον, τουλάχιστον μία φορά φέρεται να την οδήγησε και να την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά σε ένα από τα διαμερίσματα που διατηρεί και εκμεταλλεύεται με βραχυχρόνια μίσθωση, η διεύθυνση του οποίου αναφέρεται και στην μηνυτήρια αναφορά.

Ανάμεσα σε όσα καταγγέλλει η ανήλικη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ότι ο 38χρονος την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά και δύο φορές μέσα στο βαν του κωπηλατικού συλλόγου, το οποίο χρησιμοποιείται για τη μετάβαση των αθλητών σε προπονήσεις, ενώ η στάση του ήταν αφόρητα πιεστική απέναντί της και δεν σταματούσε να την παρενοχλεί.

Η αποκάλυψη του εφιάλτη και η καταγγελία για την παιδοψυχολόγο

Οι γονείς της 16χρονης, η οποία είναι αριστούχος μαθήτρια, αντιλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα ότι ήταν πολύ άσχημα ψυχολογικά και απευθύνθηκαν σε παιδοψυχολόγο προκειμένου να τη βοηθήσουν και να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Η ανήλικη, μπορεί να μην ήταν σε θέση να μιλήσει στους γονείς της για όσα ζούσε επί σειρά μηνών, όμως αποκάλυψε στην παιδοψυχολόγο την σεξουαλική κακοποίηση και την πίεση που δέχονταν από τον προπονητή της.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει η οικογένειά της, αντί η ειδικός να ειδοποιήσει τους γονείς της για να προχωρήσουν σε καταγγελία και να γλιτώσουν το παιδί τους από τον εφιάλτη που ζούσε, εκείνη κάλεσε σε κοινή συνεδρία θύμα και θύτη, χωρίς να τους αναφέρει το παραμικρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η 16χρονη φέρεται να υποστηρίζει πως όταν ο 38χρονος συνάντησε την παιδοψυχολόγο έδειξε να την γνωρίζει, ωστόσο αυτό μένει να αποδειχθεί το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται ότι ο αθλητικός σύλλογος κωπηλασίας, όπου εργάζονταν ο καταγγελλόμενος, έπαυσε άμεσα τη συνεργασία τους, ενώ η οικογένεια της ανήλικης δεν σκοπεύει να κινηθεί νομικά ενάντια στον σύλλογο.

Η νομική άποψη

«Η οικογένεια είναι αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους την υπόθεση ούτως ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να μην μπορέσει ποτέ ο κατηγορούμενος να ξανά κάνει τις ίδιες πράξεις. Αναμένουμε τις εξελίξεις και την έρευνα», τονίζει στο protothema.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας, Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ότι όταν οι γονείς του κοριτσιού είδαν ότι βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν τον λόγο, ανέθεσαν την παρακολούθηση του παιδιού σε ειδική παιδοψυχολόγο, στην οποία τελικά το παιδί αποκάλυψε τι ήταν αυτό που του συνέβαινε και έχει ως συνέπεια την επιδείνωση της ψυχολογικής του κατάστασης. Στη συνέχεια η συγκεκριμένη παιδοψυχολόγος, όχι μόνο δεν ανακοίνωσε το παραμικρό στους γονείς του παιδιού, αλλά αντίθετα πραγματοποίησε και κοινή συνέδρια του παιδιού μαζί με τον προπονητή που ήταν το ίδιο πρόσωπο που τελούσε σε βάρος της το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, από πρόσωπο αρμόδιο και υπεύθυνο για την επίβλεψη της», σημείωσε σχετικά με την απίστευτη στάση της παιδοψυχολόγου.

papadopoulos_
O δικηγόρος της οικογένειας, Όθωνας Παπαδόπουλος.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα