Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

181 θετικά self test στην Αχαΐα

Μετά και τον τρίτο έλεγχο της εβδομάδος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν προέκυψε ενδοσχολική διασπορά

Δημοσιεύθηκε

στις

Διάσπαρτα κι όχι μαζικά κρούσματα κορωνοϊού σε σχολικά τμήματα κατεγράφησαν κατά το τρίτο σελφ τεστ αυτής της εβδομάδας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς της Αχαΐας, αποδεικνύοντας πως τουλάχιστον μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ενδοσχολική διασπορά.

Χθες στα σχολεία του Νομού προστέθηκαν ακόμη 181 απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ πανελλαδικά σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαιώθηκαν από το τρίτο σελφ τεστ 6.364  εν δυνάμει κρούσματα.

Συγκεκριμένα, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας οι απόντες μαθητές λόγω κορωνοϊού ανέρχονται σε 598 εκ των οποίων οι 90 προέκυψαν χθες, ενώ οι απόντες εκπαιδευτικοί ανέρχονται σε 104 εκ των οποίων οι 11 από χθες. Τα θετικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε 382 τμήματα, γεγονός που αποδεικνύεται πως δεν έχουν μαζικό χαρακτήρα ανά τμήμα. «Έχουμε ναι μεν αρκετά θετικά κρούσματα, αλλά είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που πάνω από δύο ανά τμήμα. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει ενδοσχολική διασπορά», τόνισε ο Διευθυντής Α’ βάθμιας, Τάσος Σταυρογιαννόπουλος και προσέθεσε πως η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων δεδομένων των επιδημιολογικών συνθηκών κύλησε ομαλά, αφού κυρίαρχο ζητούμενο εκτός από τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων ήταν να μην κλείσει ούτε ένα τμήμα, λόγω της απουσίας εκπαιδευτικών. «Ήδη έχουν φθάσει οι πρώτοι αναπληρωτές, ενώ την Δευτέρα θα παρουσιαστούν κι άλλοι. Την ίδια ώρα περιμένουμε και από τις νέες προσλήψεις που εξήγγειλε το Υπουργείο να μας διατεθούν εκπαιδευτικοί για να καλυφθεί το σύνολο των αναγκών. Καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτά όλα τα τμήματα, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν», τόνισε ο κ. Σταυρογιαννόπουλος.

ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αντίστοιχα, θετική ήταν χθες η εικόνα και στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα οποία καταγράφηκαν 73 απόντες μαθητές σε 57 τμήματα, έξι εκπαιδευτικοί και ένα άτομο λοιπό προσωπικό. «Από τον αριθμό των κρουσμάτων που αντιστοιχεί στα σχολικά τμήματα φαίνεται πως δεν υπάρχει διασπορά στα σχολεία. Απεναντίας στο σχολικό περιβάλλον διαφυλάττεται η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αφού στα σχολεία τηρούνται όλα τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε αντίθεση με άλλους χώρους που συχνάζουν τα παιδιά και υπάρχει κίνδυνος μεταδοτικότητας», τόνισε ο Διευθυντής Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Στο θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η απόφασή μας να ανοίξουμε τα σχολεία δικαιώθηκε. Εντοπίσαμε παραπάνω από 20.000 παιδιά τα οποία αν δεν είχαμε κάνει τα τεστ θα ήταν στα σπίτια, θα πήγαιναν στις παιδικές χαρές, θα πήγαιναν στους παππούδες και στις γιαγιάδες, τα οποία έμειναν σπίτι. Και ταυτόχρονα επιτρέψαμε στα παιδιά να επιστρέψουν στο φυσικό τους χώρο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου, στον ΑΝΤ1.

 

«Φούντωσαν» και οι καταλήψεις

Κι ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού στην σχολική κοινότητα της Πάτρας δείχνουν πως δεν υπάρχει ενδοσχολική διασπορά, μαθητές αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία τους για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό! Συγκεκριμένα, χθες «φούντωσε» το κύμα των καταλήψεων που εμφανίστηκε από την πρώτη κιόλας, ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων. Στην Αχαΐα χθες τελούσαν υπό κατάληψη 33 σχολικά συγκροτήματα, κυρίως Λύκεια και ΕΠΑΛ, ενώ οι μαθητές προχώρησαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου και στη συνέχεια έκαναν πορεία. Βασικό αίτημα των μαθητών είναι η λήψη μέτρων λόγω του κορωνοϊού, στα σχολεία. Στο μεταξύ η ΟΛΜΕ κήρυξε νέα απεργία –αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία, ενώ υπενθυμίζει ότι  σε κάθε περίπτωση  οι εκπαιδευτικοί δεν υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τη δική τους υλικοτεχνική υποδομή.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ Σ. ΟΡΦΑΝΟΥ

Ροή ειδήσεων

Advertisement