Πέμπτη 19 Μαΐου 2022
Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Εκπτώσεις… καραντίνας-Ανοικτή σήμερα η αγορά την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων με τους εμπόρους να είναι απογοητευμένοι

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Σε… καραντίνα βρίσκεται το αγοραστικό ενδιαφέρον των Πατρινών καταναλωτών την πρώτη εβδομάδα των χειμερινών εκπτώσεων.

Η κίνηση στην τοπική αγορά είναι υπό το μηδέν με τους εμπόρους να είναι απογοητευμένοι καθώς ήλπιζαν ότι οι εκπτώσεις θα ζέσταιναν το κλίμα.
Η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων στις αρχές της εβδομάδας δεν επέφερε χαμόγελα στους εμπόρους, αντιθέτως έντονο προβληματισμό και ανησυχία.
Η έλλειψη αγοραστικής δύναμης στους πολίτες είναι εμφανής, γεγονός το οποίο ωθεί αρκετούς καταστηματάρχες να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους σήμερα, εφόσον πλέον φοβούνται ότι ούτε τα λειτουργικά έξοδα δεν θα καλύψουν.
Σήμερα, πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων και σύμφωνα με τον Νόμο, έχουν δικαίωμα προαιρετικά όποιος επιθυμεί να λειτουργήσει τις επιχειρήσεις τους. Παραδοσιακά, παρά τις ενστάσεις τους οι έμποροι άνοιγαν περιμένοντας τους καταναλωτές να συνδυάσουν εκπτωτικές αγορές και βόλτα.
«ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ… ΤΟ ΡΕΥΜΑ»
«Η κίνηση τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων ήταν τραγική στα καταστήματα της Πάτρας. Το σκηνικό θύμιζε καραντίνα παρά εκπτώσεων! Οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα για να διαθέσουν στο εμπόριο. Κάλυψαν πρώτα τους λογαριασμούς ενέργειας που είναι υποχρεωτικοί για κάθε νοικοκυριό και περιμένουμε να δούμε εάν περίσσεψε κάτι για να διατεθεί στην αγορά. Τα μηνύματα πάντως δεν είναι θετικά. Η ανάπτυξη που ακούμε ότι υπάρχει, δεν την βλέπουμε στην πράξη. Ευελπιστούμε οι καταναλωτές να μπορούν να διαθέσουν έστω και λίγα χρήματα στις εκπτώσεις για να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να επιβιώσουμε» δηλώνει στην «Γ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος.
«ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ
Αρκετοί έμποροι της Πάτρας αναφέρουν πως τα μηνύματα των τελευταίων ημερών είναι αποκαρδιωτικά και αρκετοί να προσανατολίζονται στο να μην ανοίξουν, δεδομένου ότι προσπαθούν και οι ίδιοι να περιορίσουν τα έξοδά τους μετά και τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ. «Προσπαθούν αρκετοί συνάδελφοι να περιορίσουν την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, να σβήνουν τις ταμπέλες τις νυχτερινές ώρες, να περιορίσουν τα έξοδα καθώς τα έσοδα είναι ελάχιστα», συμπληρώνει ο κ. Ζαφειρόπουλος, τονίζοντας πως «διαφαίνεται πως έχουμε ένα δύσκολο διάστημα να διανύσουμε».
«ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ» ΣΤΙΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ
Άλλοι έμποροι περιμένουν η σημερινή Κυριακή να τους «αποζημιώσει», καθώς παραδοσιακά θεωρείται «καλή μέρα» για τα ταμεία τους. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι υπάρχουν γενναίες και πραγματικές εκπτώσεις που φθάνουν το 50 και το 60% σε συγκεκριμένα προϊόντα.
Άλλοι Πατρινοί επιχειρηματίες θεωρούν πως έχουν να αντιμετωπίσουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις πολυεθνικές που ρίχνουν πολύ χαμηλά τις τιμές προσπαθώντας να κερδίσουν την μερίδα του λέοντος από τα χρήματα των καταναλωτών, ενώ πλέον οι συνθήκες της πανδημίας έχουν ωθήσει τους καταναλωτές σε ηλεκτρονικές αγορές μέσω των eshops.
Υπενθυμίζουμε ότι τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Σχετικά με την αμοιβή του προσωπικού την Κυριακή η νομοθεσία προβλέπει ότι οι εργοδότες έχουν υποχρέωση, να καταβάλουν τα αντίστοιχα ωρομίσθια για την παρασχεθείσα εργασία με προσαύξηση 75%.

Χωρίς κατηγορία

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Κινέζας που είχαν βάλει σε βαλίτσα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η σορός της Κινέζας Qiu Yun Lin 38 χρόνων, είχε βρεθεί στις 29 Δεκεμβρίου 2020 μέσα σε βαλίτσα, σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα Βιλίων Αττικής. Για την γυναίκα είχε δηλωθεί εξαφάνιση στις 19 Οκτωβρίου 2020 στο Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν από τα στοιχεία της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου και τις συνομιλίες που είχε με το θύμα αλλά και από το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό, αποτυπώματα κλπ., ενώ και ο ίδιος σύχναζε σε χαρτοπαικτικές λέσχες στο κέντρο της Αθήνας όπως και το θύμα.

Αν και ο δράστης αρνείται να μιλήσει, τα κίνητρα αποδίδονται μάλλον σε οικονομική διαφορά που είχαν μεταξύ τους. Το θύμα συνήθιζε να δανείζει έντοκα ομοεθνείς της που επίσης χαρτόπαιζαν και έτσι είχε δανείσει με τόκο 10.000 ευρώ και τον δράστη, χρήματα τα οποία το θύμα ζητούσε πίσω και ενδεχομένως αυτή η οικονομική διαφορά όπλισε το χέρι του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συμπολίτες που “έφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Τετάρτη(18/5)

Δημοσιεύθηκε

στις

ΚΗΔΕΙΑ
Την πολυαγαπημένη μας
ΓΕΩΡΓΙΑ (χήρα) ΑΓΓΕΛΟΥ ΘΩΜΑ
(ΕΤΩΝ 87)
Κηδεύουμε Τετάρτη 18-5-2022 και ώρα 4.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου.
Τα παιδιά της: Παρασκευάς και Παναγιώτα Θωμά, Παναγιώτης και Μαρία Θωμά. Οι εγγονοί. Οι δισέγγονοι. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών ΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓ. ΚΙΑΦΑ. Γούναρη 173 & Αγ. Δημητρίου. Τηλ.: 2610-275.295 – Πάτρα, Κάτω Αχαΐα – τηλ.: 26930-22.077.

KHΔΕΙΑ
Την πολυαγαπημένη μας
ΜΑΡΙΑ (συζ.) ΓΕΩΡ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
(ΕΤΩΝ 88)
Κηδεύουμε Τετάρτη 18-5-2022 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βούντενης Πατρών.
Ο σύζυγος: Γεώργιος. Τα παιδιά της: Χρυσούλα Καλογιάννη, Ελένη Καλογιάννη, Παναγιώτης και Αθηνά Καλογιάννη. Τα εγγόνια: Γεώργιος, Μαρία, Παναγιώτα, Κωνσταντίνα, Δημήτριος, Σπύρος, Γεώργιος, Μαριάντζελα. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων, ΑΦΟΙ ΚΑΡΡΑ. Νοταρά 119, Πάτρα, τηλ.: 2610-430.141, κιν.: 6937-009.978 & 6978-069.382. Γίνονται τελετές με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Διανυκτερεύει.

ΚΗΔΕΙΑ
Τον αγαπημένο μας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΠΗΛ. ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟ
(ΕΤΩΝ 69)
Κηδεύουμε Τετάρτη 18-5-2022 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.
Η σύζυγος: Μαρία. Τα παιδιά του: Σπυρίδων Πανουτσακόπουλος, Βασιλική και Ανδρέας Κουμπιάς, Παναγιώτα Πανουτσακοπούλου. Οι αδελφοί: Χαράλαμπος και Ελένη Πανουτσακοπούλου, Βασίλειος και Νίκη Πανουτσακοπούλου, Διονυσία (χήρα) Θεοδ. Πανουτσακοπούλου, Γεώργιος και Χαρίκλεια Πανουτσακοπούλου, Ελένη (χήρα) Ιωάν. Πανουτσακοπούλου, Γεώργιος και Μαρία Ρηγοπούλου. Ο εγγονός του: Παναγιώτης. Οι ανιψιοί. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών & Μνημοσύνων ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ. Σολωμού 132 & Β. Ηπείρου, Πάτρα. Τηλ./Fax: 2610-316.106, κιν.: 6972-119.124.

Την πολυαγαπημένη μας
ΕΛΕΝΗ (χήρα) ΙΩΑΝ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
(ΕΤΩΝ 86)
Κηδεύουμε Τετάρτη 18-5-2022 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.
Τα παιδιά της: Γεώργιος Παπαγεωργίου, Ειρήνη και Χρήστος Αθανασόπουλος. Τα εγγόνια της: Κωστής, Νικόλας. Τα ανίψια της. Οι λοιποί συγγενείς.
Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842

Τον πολυαγαπημένο μας
ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΙΧ. ΓΙΑΓΚΛΗ
(ΕΤΩΝ 73)
Κηδεύουμε Τετάρτη 18-05-2022 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις Κυδωνιές Ερυμάνθου.
Η σύζυγος: Αριστέα. Τα παιδιά: Μιχαήλ και Γιοβάννα Γιαγκλή, Κωνσταντίνος Γιαγκλής, Χρυσούλα Γιαγκλή. Τα εγγόνια: Κωνσταντίνος, Φωτεινή, Μελίνα, Λυδία. Τα αδέλφια. Οι λοιποί συγγενείς.
Γραφείο Τελετών «Ο ΑΧΡΕΙΑΣΤΟΣ» ΦΡΑΝΤΖΗΣ Ν. – ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Ο.Ε. (Πατρών-Κλάους 15 (απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ). Τηλ.: 2610-336.825, 6949-713.524, 6973-794.448.

 

Περισσότερα

Χωρίς κατηγορία

Πάτρα: Βουτιά θανάτου από τη Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου-ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο κενό από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, έπεσε άτομο το απόγευμα της Τρίτης. Το άτομο, εντοπίστηκε από Ferry boat της γραμμής, από το οποίο περισυνελέγη νεκρός και μεταφέρθηκε στην προβλήτα του Ρίου για να μεταφερθεί η σορός του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες στάθμευσε το όχημα του κοντά στο δεύτερο πυλώνα, εξήλθε αυτού και έπεσε στο κενό. Μάλιστα, έγινε αντιληπτός από περιπατητή, ο οποίος ωστόσο δεν πρόλαβε να τον αποτρέψει.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα