Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γκάγκα στην “Γ”: «Θέλω να δω τους συναδέλφους μου, να μάθω τις ανάγκες τους» με αφορμή την επίσκεψή της σε Αχαΐα και Ηλεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Την κρίσιμη στιγμή της οξείας φάσης της πανδημίας με τις μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον να δημιουργούν «εκρηκτικό μείγμα» νοσηλειών covid και non covid ασθενών στα Νοσοκομεία της Πάτρας, ενώ τα ισχυρά ελλείμματα των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας οδηγούν όλο τον όγκο των ασθενών της περιοχής στο ΠΓΝΠ και «Άγιο Ανδρέα» με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αυτή την κρίσιμη στιγμή λοιπόν επέλεξε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα για να επισκεφθεί τα Νοσοκομεία της Ηλείας και της Πάτρας.

Ο λόγος της επίσκεψής της προφανής γιατί η πίεση στα Νοσοκομεία δεν φαίνεται να βαίνει απομειούμενη και είναι εύλογη η επίσκεψη μέσω της οποίας θα βρεθεί ενώπια ενωπίω με την κατάσταση και θα αποτιμήσει «ιδίοις όμμασι», τουτέστιν με τα ίδια της τα μάτια, το όλο πλέγμα αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές. Ανθρώπινη και σαφής η υφυπουργός Υγείας στο προφανές ερώτημα της «Γ» τι έχει να δηλώσει για τον λόγο της άφιξής της επισημαίνει: «Θέλω να δω τους συναδέλφους μου, να μιλήσω μαζί τους. Να μάθω τις ανάγκες τους. Τι πρέπει να γίνει, τι προέχει να γίνει. Να δω πώς λειτουργούν τα Νοσοκομεία. Να έχω μια εικόνα και προσωπική εκτίμηση».
«Έχω ενημερωθεί για τα προβλήματα των Νοσοκομείων Πύργου-Αμαλιάδας»
Στο ερώτημα αν γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση και τι απορρέει από την υποτονική λειτουργία των Περιφερειακών Νοσοκομείων Πύργου-Αμαλιάδας, φάνηκε ενημερωμένη. «Ξέρω ότι υπάρχουν προβλήματα. Με έχουν ενημερώσει σχετικά και οι βουλευτές της περιοχής. Θα δω την κατάσταση, θα μιλήσω με τους συναδέλφους για τη φύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και τα Νοσοκομεία. Θα συζητήσω με όλους και ευελπιστώ να έχω μια πλήρη εικόνα που θα δώσει την δυνατότητα να ιεραρχηθούν και προτεραιοποιηθούν ανάγκες και προβλήματα».

ΣΕ ΠΓΝΠ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟΝ «ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ»

Ειδικότερα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί αύριο το πρωί τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας και ενδεχομένως των Κρεστένων. Το απόγευμα θα έρθει στην Πάτρα όπου θα παραμείνει και το πρωί της Πέμπτης για να επισκεφθεί τα Νοσοκομεία της πόλης και να έχει διεξοδικές συζητήσεις με τους Καθηγητές και τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και με τη Διοίκηση. Το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται να επισκεφθεί νοσοκομεία της Κορινθίας.
Την υφυπουργό θα συνοδεύσει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος σήμερα θα μεταβεί στο Υπουργείο Υγείας όπου θα έχει συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ροή ειδήσεων

Advertisement