Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στη -νέα- μάχη κατά της ακρίβειας o «ΑΡΑΠΗΣ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη -νέα- μάχη κατά της ακρίβειας
Στο μάτι του… κυκλώνα των νέων ανατιμήσεων βρίσκονται εκ νέου από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2022 άλευρα και ζυμαρικά ενώ νέες ανατιμήσεις εισάγονται και σε άλλα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως απορρυπαντικά και καθαριστικά ευρείας χρήσης.

Οι νέες τιμές που ήδη φτάνουν από τα τέλη της εβδομάδας στη λιανική, από τους προμηθευτές, περιέχουν αυξήσεις από 3% και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν έως και 20%, συνέπεια της επιβάρυνσης από το αυξημένο κόστος της ενέργειας, των μεταφορών αλλά και των πρώτων υλών στη Βιομηχανία. Ήδη οι μεγάλες αλυσίδες Σ/Μ δέχθηκαν πιέσεις κατά την περίοδο του β’ εξαμήνου του 2021 ενώ από την αρχή του Α΄ εξάμηνου του 2022 η πίεση σε επίπεδο τζίρων και κερδοφορίας αναμένεται να επιμείνει.

Σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Αράπη, ενός εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας, τα Σ/Μ «3Α Αράπης» στην Πάτρα ήδη έχουν απορροφήσει μεγάλο μέρος του κόστους από τις αυξήσεις που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου και το μήνα Δεκέμβριο του 2021, από τους προμηθευτές. «Προσπαθούμε ήδη να διαχειριστούμε τις ανατιμήσεις μέσα και από προσφορές, προκειμένου ο καταναλωτής να μπορέσει να εξασφαλίσει την ίδια τελική τιμή για το καλάθι του, στο ταμείο» αναφέρει στην Κυριακάτικη «Γνώμη». Πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε προσπάθεια προκειμένου οι ανατιμήσεις να μην περάσουν στο ράφι, ούτε μέσα στις γιορτές. Όσον αφορά στο νέο «κύμα», ο καταναλωτής θα συνεχίσει να έχει επιλογές αρκεί να προσανατολιστεί στο πως θα κρατήσει ανέπαφο το πορτοφόλι του. «Ήδη θα κυκλοφορήσει το νέο φυλλάδιό μας για τις προσφορές του επόμενου επταημέρου ενώ ακολουθούν και άλλες πλούσιες προωθητικές ενέργειες για το επόμενο έτος με νέα φυλλάδια προσφορών» αναφέρει ο κ. Αράπης.

Καταλήγοντας: «Το όπλο μας είναι ο υποψιασμένος πελάτης, ο καταναλωτής που μέσα από την σωστή έρευνα αγοράς βγαίνει κερδισμένος. Εμείς μέσα από τις προσφορές μας θα επιδιώξουμε να προσφέρουμε πολλές επιλογές στους πελάτες μας ώστε να έχουν ουσιαστικό καθημερινό όφελος από τις αγορές τους, προσδοκώντας τη σύντομη λήξη αυτής της δύσκολης περιόδου με τις ανατιμήσεις».

 

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement